Zdravo!
Edvin je nekje napisal, da je dobro telovaditi z orbitrecom. Zanima me, kakšna so še druga mišljenja, z obzirom, da niti ni tako poceni. Nekaj pa sem že slišala med ljudmi, da se veliko kvari. Ima kdo take slabe izkušnje? Tudi dobre bi me zanimale.

Sanja!

Orbitrec je odlična zadeva, vendar nikar v zaprtem prostoru.
Na terasi, balkonu da, v kleti npr. pa ne (se dviga prah, itd.)
Zelo veliko se kvari: v enem letu so (sicer brezplačno) zamenjali pedalko, 2 x varili ogrodje (poči spoj med vertikalo in prečko), drog se zlomi na šibkem mestu, skratka poleg izredne uporabnosti so si zasr… ime s slabo izvedbo.
Orbitrec ne obremenjuje sklepov in za zjutraj pred službo je odličen.
Kljub temu raje vsak drugi dan tečem 2-3 km na svežem zraku, pa je.

Sedaj so že v prodaji razne imitacije, za cca 35.000 SIT. Na prvi pogled so celo bolj domiselno oblikovani, več pa o tem ne vem. Pozdrav, Ali

ce ga bos kupila, nikar ne kupi navadnega na jermen. Se ful kvari (tko mi je povedal prodajalec). Sicer je v garanciji in imas prakticno zastonj popravila, ampak je naporno vsakic vozit na servis, pa potem se cakat po kak teden na popravilo.

Nabavi si magnetnega. Ne skripa, je vedno enako trd, ne zanasa (jermenski menda zacnejo zanasat….z enim pedalom se goni z drugacno mocjo kot z drugim)…skratka tudi cez 5 let bo tak kot nov

Ne vem tocnega imena. Imajo ga v TRGOAVTO ,vec vrst, in stane okrog 80.000 mislim da, nisem zigher. Pa ga dobis na 6 obrokov tko da ni taka rec. Je sive barve v dveh velikostih. Z racunalnikom usesnim in rocnim pulzom…zakon. mislim da je italjanski

Se pa splaca. Razgibas celotno telo, ne navelicas se ga pa se ful je uzitek telovadit na profesionalni napravi. Pa ce das tok kesa za njega imas dodatno vzpodbudo, da ce si ga ze kupila ga moras vsaj uporabljat.
Moja punca je skujsala v dobrem mesecu iz 75 na 63 kg. No ne samo z orbitrekom, ampak vsak dan 15 minut pa je.

aja pa se nekaj. Ko ga imas, te ful pime in bi tut po dve uri lahko gonil naenkrat…ampak ne smes pretiravat. 10 – 15 minut nic vec….potem se ga ne navelcas in komaj cakas naslednji dan oziroma naslednjic da gres spet gonit.

Draga Sanja,

očitno vsi, ki poznamo Orbitrec, mislimo o njem podobno: da je odličen za razgibanje celega telesa.
Res, pa je, da mnogi godrnjajo, da se kvari. Mislim, da je to odvisno od čiste sreče. Jaz ga imam namreč od leta 98, in zelo redko se zgodi, da kakšen dan miruje. Preganjava ga oba z možem, in do sedaj (moram potrkat) še nobenih problemov.
Če pogledaš iz drugega zornega kota, je tudi riziko, da se ti zadeva, za katero boš odštela cca 40,000 SIT pokvari v enem letu, nekaj vreden. Namreč, koliko denarja bi v enem letu zmetala stran za razne fitnesse? Prav gotovo več.
Torej, ne razmišljaj dosti, ampak v akcijo.

Mojca

živjo,

moja prijateljica ga ima že 1 leto in je navdušena!! očitno ima srečo, daj se ji niti enkrat še ni pokvaril

Meni se tudi še ni pokvaril – le vijaki se radi odvijajo, tako da je potrebno vsaj enkrat na mesec pregledat in zatisnit vse vijake.

Koliko časa pa traja vaša telovadba na Orbitrecu? Moja povprečno 10 minut. Se vam zdi premalo? Sicer pa se mi je postava izrazito izboljšala – lepa trda ritka, krasni boki,…

Pozdravljeni!
Bilo je veliko pohval izrečenih na tem forumu (razen tisto, d se kvari) na račun orbitreca. Pri nas doma smo se zmenili, da si ga nabavimo za celo družino. Včeraj smo ga dobili (italijanski).

Sedaj me zanima sledeče: ali je normalno, da so me že po
5 minutah bolele mišice, sklepi kolen in delno v gležnjih, tudi potenje je bilo kar močno (nastavitev obremenitve je bilo na najmanj). Jaz si mislim, da je to zato, ke se bolj malo gibljem (sedeč položaj v službi), pa nimam prave kondicije. Ali bo to prešlo z vsako vadbo po malo?
Ker so navodila bolj skopa, me še zanima, kako obremenjevati različne mišične skupine – tako, da se nagneš naprej, nazaj, pokrčiš kolena? Rada bi ojačala hrbtne mišice, križ, ker imam že manjše probleme s tem. Kako telovaditi z orbitecom?

Hvala za odgovore že v naprej, čeprav se bo morda komu zdelo brezveze spraševanje.

Pozdravljena Urša,

tudi mene so prve dneve bolela kolena in sem hitro omagala. Potem sem se pozanimala pri fizioterapevtki in mi je rekla , naj začnem po 5 minut in potem počasi vsak dan dodajam kakšno minuto.Sprva sem imela ročaje fiksne, šele po par tednih sem jih prestavila, da so premakljivi. Kar se pa potenja tiče je pa tako – očitno ti je puls močno narastel, ker nimaš kondicije. Poskusi si ga meriti na vratu ali na zapestju. Gibal naj bi se od 60-70% maksimalnega(ki je 220 – leta ). Najbolj pomembno pa je, da po uporabi orbitreka raztegneš mišice , da potem nimaš naslednji dan ‘musklfibra’.

LP, Kaja

Hvala, Kaja!
A imaš še kakšen nasvet za napr. zgorevanje maščobe na trebuhu, stegnih, zadnjici (ne želim nabirati mišic) in za utrjevanje mišic hrbta in križa?

Zgorevala maščoba ne bo kar tako, ne da bi pridobivala mišice. Če boš delala trebušnjake in vaje za ostale dele telesa zmerno, se ne boš uspela nabildati.
Za vaje bo pa vprašala danes našo fizioterapevtko(če le ne bom pozabila).

LP, Kaja

Kaja, a si mislila klasične trebušnjake?
Teh ne morem delati, zaradi bolečin v hrbtenici, še posebno v vratnem delu. Zato me je pa zanimalo, če lahko trebušne mišice ojačam tudi z orbitrecom (mogoče kaka posebna drža, dokler vrtiš pedale?).

Sicer pa, hvala za prijazno pomoč, Kaja!

Zdravo

Orbitrec je zelo dobra naprava sploh če želiš priti v dobro kondicijo, res pa je da se hitro pokvari ker se je že meni enkrat ampak to ti brezplačno popravijo če imaš garancijo, drugače je pa super samo da dobiš opčutek da tekaš zunaj si ga nesi na teraso in 30 min dnevno je čisto dovolj če ga uporabljaš.

New Report

Close