Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Oralni spolni odnos v nosecnosti

Oralni spolni odnos v nosecnosti

Pozdravljeni,

Sem v 33.tednu nosecnosti. Pred skoraj dvema mesecema so ugotovili da imam skrajsan MV, ki pa se je ves cas spreminjal (od 13mm pa tja do 30mm). Na zadnjem pregledu v 30t je bil dolg 26mm in zaprt. Ves ta cas uporabljam estimo, povecano dozo magnezija in spasmex. Vecinoma pocivam in se izogibam spolnim odnosom.
Zanima me pa sledece.. So oralni spolni odnosi dovoljeni, ali se je bolje izogniti tudi tem?

Najlepsa hvala za odgovor 🙂

Spoštovani,
kot prvo ste tik pred mejnikom, ko itak postane skoraj vseeno (34 tednov), kot drugo pa odsvetujem zlasti penetrantne spolne odnose, ostala alternativa pa je vsa neproblematična. Vaš MV je očitno dinamičen, ne skrajšan. To je pa poseben pojav, ki se obnaša bolj podobno kot normalno dolg in večinoma ne konča s prezgodnjim porodom.

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar Lepo prosim uporabljajte iskalnik! ----------------------------------------------------------------------------------- Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih. -----------------------------------------------------------------------------------