Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Opoldne sedaj jemo kašico, kako naprej???

Opoldne sedaj jemo kašico, kako naprej???

Torej…mali je stari4 mesece in pol. Sedaj že dobrih 14 dni je kašice. Njprej seveda postopaoma, sedaj pa smo opoldanski obrok že čisto zamnejali s kašico, ki jo seveda pripravim sama.
Najprej je poskusil kuhan korenček, nato kuhano jabolko, nato banano, sedaj že skupaj jabolko in korenček, banano in korenček…vse seveda fajn spasirano s paličnim mešalnikom in napol tekoče. Mali je navdušen in kar cvili od veselja, ko zagleda krožniček.
Ostale obroke se še vedno dojiva, vendar opažam, da čedalje manj je. Zjutraj lepo vleče in jeva 10 minut na eni, 10 minut na drugi dojki. Potem je ob 12h tale kašica, naprej je pa vse zmešano. Sicer se dobesedno zarije v prsi, ampak vleče samo kakih 5 minut in je že sit. Potem pa 3 ure nič. Včeraj potem tud zvečer pred spanjem ni hotel nič jest. Je tko tulil, kot aleluja. In zaspal lačen. zbudil se je čez 2 uri in potem jedel in jedel.
Ponoči se seveda še vedno zbuja 2-3x. In tako je, kot ne vem kaj.

Odločila sem se, da bom sedaj uvedla počasi še en drug obrok. Pa ne vem, kdaj. Ali naj opoldanski kašici nato čez tri ure zopet sledi kašica? Mogioče zelenjavna?. ali naj raje poskusim zvečer pred spanjem s kakšim mlečnim dodatkom-rižolino ali kaj podobnega? S čim naj potem to mešam? Naj kupim prilagojeno mleko?

Kup vprašanj, vem, ampak res prosm za odgovore. Kako ste ve uvajale ostalo hrano.

HVala

Jaz bi mu dala še eno kašico zvečer (in upala, da bo spal celo noč).
Če bo hotel rižolino mu ga daj (naša ga ni). Glede na starost, pa bi jaz kupila adaptirano mleko in s tem zmešala ‘večerno kašico’.

LP MArtina

Jaz sem začela tako kot ti opoldan s sadjem, naslednji obrok, pa sem mu dala v času našega kosila-zelenjavo. lahko pa mu daš tudi zvečer kak rižolino. mešaš ga lahko s svojim mlekom ali kupi prilagojenega. S alpskim še malo počakaj. Lahko pa kupiš tudi kakšno kašico, ki se meša s vodo(mislim, da so Hippove takšne).

Lp

Pri nas je opoldanski zelenjavni kašici sledila večerna mlečna kašica. Kar nekaj časa je bil to rižolino. Tudi spanje se je takrat podaljšalo, predvidevam da zato, ker se je čopka bolj najedla.

Zdaj pa mene nekaj res zanima… ali v vsaki posvetovalnici v sloveniji svetujejo drugače??? Meni je sestra zabičala, da pred 5. mesecem NIČ razen mleka, potem pri 5. mesecu sokce, pri 5,5 zelenjavo in pri 6 sadje… tukaj pa vidim da začenjate že pri 4. mesecu… ma se mi je zdelo da naša mal pretirava – tud mi bomo kar začeli, ker bo ravnokar stara 4 M … če bo pa še kaj več spanja zarad tega, bomo pa sploh navdušeni 🙂))

sam to bi rada dodala, da sem v dm-marketu nasla kasice, ki so iz biolosko pridelanega riza ali prosa, brez sladkorja, mleka in glutena. tako da jih lahko poljubno pripravis s sokcem, vodico, prilagojenim mlekom, zmiksanim sadjem,…
jaz pri svezem sadju vedno dodam se mal mletega cimeta ali kardamoma, ker je sadje tezko prebavljivo, te zacimbe pa pomagajo pri prebavi pa se dobrega okusa so.

MIsmo tudi začeli pri 4 mesecu sadne kaše,pri 5 mesecu pa z zelenjavo in smo imeli take probleme ker ni hotel nič jest ne korenja ne bučke ne krompirja ma ama ništa.Ko sem skoraj že obupala se pa probala ohrovt in krompir,pa korenje malo cvetače in dodala sirček to je jedel ko da še nikoli ni pojedel nič.Skratka lahko mu počasi začneš dajat zelenjavo jaz sem mu zjutraj dala mleko čez 3 ure sadje čez tri ure malo bučke in mleko počasi mu uvajaš vsako zel.posebej tako da vidiš če mu kaj škodi.no potem spet mleko,zvečer pa bananino kašo zmešaš z mlekom.Moj otroček od kar je zvečer kašo se je začel zbujat enkrat na noč čeprav smo spali od 2 meseca pa do 5.5 meseca celo noč,tako da ne vem če bo to delovalo.Probaj samo adaptirano mleko(zvečer)mogoče bo spal dlje.L.P

Ja, ocitno. Meni so dve leti nazaj pri prvem sinu rekli dodajat po 4 mesecu, zdaj pri pupi pa mi je zabicala, da prej kot v 7 mesecu ni potrebe (ista pediatrinja in ista patronazna). No, sicer sem tudi sinkota polno dojila do konec 5 meseca, ker se mi je pri 4 zdel premajhen za “naso” hrano. Prepricana sem, da je to odlocitev vsake mamice in otrocicka posebej. Pri prvem otroku sem vedno komaj cakala, da bom lahko poskusila kaj novega. Se mi zdi, da komaj sedaj, pri drugem otroku, dojemam resnicni pomen dojenja. In definitivno ne mislim dodajat nic, niti caja, do konec 6 meseca. Potem pa cimbolj pocasi naprej.
Uzivajte in poljubckajte svoje soncke.
Pupa

Mi smo našemu začeli dodajat pri 4,5 mesecu. Drugače pa je bil pred tem polno dojen. Ker je kar krpak, se mi je enostavno zdelo, da mu samo mleko ni več dovolj, sploh ker je kar hlastal z očmi, ko smo ostali jedli…
Začeli smo, tako kot vi, s sadno kašo nekje dopoldan (11h). Kasneje sem začela z uvajanjem zelenjave (za kosilo, ki je pri nas malo kasneje ob cca 14h). Ponavadi sem kar dala kuhat krompirček, korenček, bučke, kolerabico, …kar je bilo pri roki, vse skupaj zmiksala in mali je z užitkom jedel. Čez kakšen mesec sem mu poskusila dati tudi riž z zelenjavo (tudi zmiksan, ker so mu bili celi rižki malo preveliki), pa tudi zmiksane testenine z zelenjavo.
Sedaj (pri 7,5 mes.)mu hrane ne miksam več, jo pretlačim z vilico. Popoldne poje kakšno sadno kašo ali nekaj žlič jogurta s sadjem ali skutko s sadjem. Na začetku smo mu za večerjo dajali kaše (alla grisolino keksolino in podobne, ki jih zmešaš samo z prekuhano vodo), pa jih ni maral. Kasneje sem mu skuhala polentico, pšenični zdrob ali bel riž in je z veseljem vse pohrustal. Naj povem še, da se še vedno dojiva zjutraj, kakšnih 2x čez dan (se bolj carta) in zvečer pred spanjem.

Lp, predvsem pa delj po občutku, pa bo šlo.

New Report

Close