Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija operacija zrelnice – da ali ne?

operacija zrelnice – da ali ne?

Pozdravljeni!
Imam eno vprašanje za hčerko, stara je 2,8leti, bili smo na pregledu ORL in je prvi zdravnik rekel, da operacija žrelnice ni potrebna, ampak žrelnica je rahlo povečana. Na kontrolnem pregledu je bil drug zdravnik, kateri je nujno predlagal operacijo in to takoj ko dobimo datum, na tretjem kontrolnem prgledu, pa je bil zopet tretji zdravnik, kateri je rekel, da operacija ni nujno potrebna in, da bi bilo smiselno počakati da otrok še malo odraste in se vidi kako bo z žrelnico (malo je povečana sicer).

Hčerka ima stalne prehlade, 14dni je ok, 14dni prehlajena, vnetij ušes ni imela nikoli, sliši vredu, ko ni prehlajena spi tudi z zaprtimi usti (včasih tudi z odprtimi) in nikoli ne smrči, ko je pa prehlajena ima usta odprta in občasno smrči ter občasno kašlja. Cca. 2x v zimski sezoni je bila pri pediatru in dobila ventolin zaradi kašlja in piskanja v pljučih.
Hčerka hodi v vrtec.

Zanima me ali je res nujno potrebna operacija in kako se naj zbebimo pogostih prehladov?

Najlepša hvala za odgovor!

Lp matej

Glede na vaše navedbe mislim, da operacija ni nujna.
lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close