Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Operacija žrelnice

Operacija žrelnice

Moj petletni sin čaka na operalnico žrelnice. Napoten je v Celje.

Mi lahko tiste, ki ste to že dale skozi malo poveste kako to poteka in če so možni kakšni zapleti. Trenutno me zelo skrbi?

Hvala za nasvete.

Operacija žrelnice je popolnoma rutinska operacija, traja pa, mislim da 15- 20 min. Mojemu sinu (takrat 3 letnemu) so ravno tako odstranili žrelnico, zraven še mandlje, pa ni bilo nobenih zapletov. Je bilo pa manj bolezni, lažje je dihal itn. Zraven njega je bil fantek, ki so mu odstranili žrelnico, pa je bil naslendji dan že čisto živahen, moj pa še bolj bogi.

Mi smo bili v Ljubljani.

En dan prej si sprejet. Naslednjo jutro so pač tešči in potem se gre po vrstnem redu v operacijsko.
Vse skupaj traja 45-1h. Da je spet v sobi. Bolečin ponavadi, če gre samo za žrelnico nimajo. Lahko se slabo počutijo zaradi narkoze. Lahko bruhajo.

Pri sinu so še vstavili cevke v ušesa. Zakomplicira se lahko v toliko, da lahko zakrvavi. Tako uho, kot žrelnica – zato naj ne bi jedel trde hrane vse do 10 dni.

Pri nas je uho krvavelo, ampak so pogledali in je bilo vse ok. Tako ni bilo nobene sile. Že isti dan je bil normalno živahen.
Naslednji pa sploh.

Naši so obenem operiral še ušeska. Pa je bilo hudo samo po zbujanju oz. ko je narkoza popustila.Pa je zaspala nazaj, drugi dan in že tisti dan proti večeru, so pa normalno že norel po sobi. Vsi ki so bili tam operirani. Tako, da kar korajžno. Je bilo pa res koristno to narediti.Srečno,lp

Tudi mo sin gre na operacijo mandljev in žrelnice. Gre pa v Lj. sredi oktobra. Nam je zdravnik razložil, da lahko pride do komplikacij v roku 10 dni in sicer krvavenje. Če se to zgodi, pogledajo, po potrebi ponovno operirajo in zašijejo. Čeprav pride do takih komplikacij zelo redko. V bolnici naj bi bil sin 3 dni (prvi dan sprejet, drugi dan operacija, tretji dan, če je vse OK, domov).
Sem pa od mnogih slišala, da so bili po operacijah otroci bolj zdravi, lažje dihali in tudi manjkrat prehlajeni.

Tako da tudi jaz pravim kar pogumno!

In SREČNO!

Lp V.

Moja hčerka je tudi imela enako operacijo. Vse je trajalo 1 dan. Operacija cca 20 min. Tudi pri starosti 5 let.

Vendar se je na žalost žrelnica obnovila nazaj in so spet problemi isti kot so bili. Menda bo treba ponovno iti na op. žrelnice.

Nič se ti ni treba bati. To je čisto enostaven rutinski poseg.

Naj še dodam, da so mi rekli, da če bi bila op. prej narejena, da bi bila bolj uspešna.

Lep pozdrav iz sončne Dolenjske

Nič se bat,mi smo bli februarja tudi v Celju-star 2 leti-žrelnica in mandeljni-5dni noter. edino kar mi je žal je ,da nisem vzela nadstandard sobe,bi imela bolj mir,tako pa mali ponoči ni mogel dosti spat.

Moja hčerka (5 let) je prav tako bila na operaciji žrelnice in mandljev, ravno ta teden. Bili sva v Murski Soboti, saj je pri nas v MB čakalna doba skoraj 2 leti. Sicer je bila po operaciji malce bolj utrujena in je tisti dan kar veliko spala, bolečin pa ne vem kakšnih ni imela. V ponedeljek dopoldan je bila sprejeta in ker je bilo lepo in toplo vreme, so nam sestre svetovale, naj gremo še malo ven na sprehod. Do večera bi še lahko bila v oblačilih in šele pred spanjem oblekla pižamo. V torek zjutraj je bila operirana in že po 1 uri, ko se je popolnoma prebudila iz narkoze, v sobi pri meni. V četrtek dopoldan pa sva lahko odšli domov.

Moram pa pohvaliti prijaznost sester in zdravnikov v MS bolnici. Vsi so res ful prijazni, ustrežljivi,… Sestre malodane otroke skoraj silijo s sirupom proti bolečinam, da jih ja ne bi bolelo in so zelo čustvene. Če ima starš ali otrok kakršna koli vprašanja in želje, sestre prisluhnejo in skušajo narediti vse kar je v njihovi moči.

Sama sem bila z njo na oddelku, saj nudijo to možnost (razen v primeru, če je oddelek poln, v tem primeru, pa je lahko starš z otrokom od jutra, pa do večera, dokler otrok ne zaspi). V takšnem sta v sobi največ 2 pacienta in 2 spremljevalca. V vsaki sobi je tudi malo star TV, ki pa kljub starosti dobro dela. Za doplačat, če si z otrokom,pa tudi ni ne vem kako veliko.Tudi obiski so lahko čez cel dan.

Skratka, same pohvale na bolnico in bivanje v njej in mi res ni žal, da sem se odločila, da sva šli k njim.

New Report

Close