Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Operacija srčne zaklopke

Operacija srčne zaklopke

Pozdravljeni,

Čakam termin za operacijo srčne zaklopke.

Dijagnoza je “mitralna regurgitacija kot posledica prolapsa posteriornega lističa mitralne zaklopke na nivou P3”.

Stara sem 39 let.

Zanima me kakšen poseg bo,manj ali več invaziven?

Lep pozdrav

Spoštovana

Na vaše vprašsnje lahko odgovori le kardio kirurg in sicer na temelju vseh podatkov glede same stopnje puščanja zaklopke, anatomije zaklopke ipd. Na temelju vaših podatkov je za pričakovati manj invaziven postopek (popravilo zaklopke). Bolj invaziven postopek je zamenjava zaklopke. Kot sem dejal, odločitev je na kardiokirurgih.

LP

Hvala za hiter odgovor.Tak so mi rekli v lokalni bolnišnici da bo popravilo zaklopke . Mene zanima ali se to operira na odprtem srcu ali ne?

Se opravičujem,ma razumete kako smo mi pacienti zaskrbljeni

Spoštovana

Popravilo ali zamenjava mitralne zaklopke se izvaja na odprtem srcu, v nekaterih primerih pa je mogoče izvesti popravilo mitralne zaklopke z minimalno invazivnimi tehnikami, ki zahtevajo manjši rez in krajši čas okrevanja. Ta pristop je pogosto preferiran zaradi manjšega tveganja za zaplete in hitrejše rehabilitacije. Verjamem, da bo v vašem primeru uporabljena minimalno invazivna tehnika, kajti gre kot so vam povedali gre za popravilo zaklopke, vendar žal lahko samo ugibam.

LP

New Report

Close