operacija nosu

Pozdravljeni

Moji prijateljici ste operirali nos in končni izgled je preprosto woooow. Sama se že nekaj časa odločam za lepotni poseg nosu, saj imam na korenu nosu grbino, ki me z leti vedno bolj moti. Odkar sem shujšala, se mi zdi, da je ta moja grbina na nosu še bolj vidna kot prej. Diham sicer brez težav, moti me predvsem videz. Kljub temu, da me moji najbližnji odvračajo od posega ( ker si me drugače ne znajo predstavljat), si želim opraviti ta poseg.

Sam posvet sem že imela, sicer ne pri vas in me kirurg ni prepričal. Nisem imela občutka, da mu lahko zaupam, ker mi je začel dobesedno “prodajati” še druge lepotne posege, ki bi jih naj po njegovem mnenju potrebovala. Upam, da razumete, da sem zaradi tega postala nezaupljiva.

Zaradi tega sem prosila mojo prijateljico, če jo lahko spremljam na kontrolni pregled po operaciji in vaš odnos je tisti, ki mi je dal povod, da vam pišem.

Zanima me, če samo lepotni poseg nosu opravljate, kdaj bi bil najprimernejši čas za poseg in na kakšen način se izvaja operacija? Zanima me tudi, koliko časa je potrebna bolniška oz. kako dolgo je običajno prisotna vidna podpludba? Ali lahko jaz sama kako pripomorem do hitrejšega okrevanja pred posegom?
Hvala vnaprej za vaš odgovor.

Missy

pozdravljeni
sem zelo vesel, da je bila prijateljica zadovoljna. Nos je včasih res pika na i lepemu obrazu.
Seveda se lahko opravi tudi samo estetski poseg, korekcije oblike nosa.
Najprej se naredi pregled pred operacijo, da se pogovori o vaših željah, se izriše približni model ( rezultat po operaciji). Prav tako pa je potrebno obrazložiti tudi možne , a hvala bogu redke, zaplete operacije.
Po posegu ste nekaj dni otečeni, prav tako imate prbl 10 dni na nosu posebno ploščico, ki preprečuje neljube in neželene premike.
Alternativa temu posegu pa je korekcija oblike z uporabo polnil, kjer se nnos lahko zravna, dvigne konico, zoža nosnici… po tem posegu ni modric in otekline. Rezultat pa je opazen prbl 8 mesecev.
lp Andrej Testen

New Report

Close