Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Operacija mandeljnov

Operacija mandeljnov

Pozdravljeni.

Imam eno vprašanje.
2 leti nazaj sem dobila datum za operacijo mandelnov ker sem. Imela veliko angin.
Ampak do te stvari je prišlo da sem morala že 2x it predreti mandlne. Oz. Vsakega enkrat. Ko sem šla 1. So mi rešil in sem imela 4 leta mir nobene angine, in potem 2. Spet in imam nekaj časa že mir. In zdaj nevem ali bi se odločila za operacijo ali ne.. Ker itak imam že oba mandeljna načeta in sem mnenja da bolše da sta notri, tudi če imata polovično funkcijo, kot da ju ni.. Me je strah da bi imela potem več problemou z samim grlom kot ne.
Rada bi neko drugo mnenje.
Upam da me razumete

Hvala

Spoštovani,

opisujete, da ste imeli na vsaki strani že peritonzilarni absces, ko ste imeli gnoj ob mandlju in je bilo v tem predelu potrebno prerezati sluznico ter predreti kapsulo abscesa, da je iztekel gnoj.
ker je bil na vsaki strani absces samo eden, menim, da lahko z odstranitvijo mandljev še počakate. Če bost eponovno imeli peritonzilarni absces ali pa vsaj 5 angin na leto, pa priporočam odstranitev obeh mandljev.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close