lep pozdrav,

star sem 30 let in imam veliko težavo.

24.03.2009 sem dobil vročino, zabasan nos in grlo, po dveh dneh vse OK, tretjji dan kar naenkrat omotica + slabost, utrujenost, težke roke in noge, suha usta, bledica.

od takrat pa vse do danes je pristona rahla omotica, takšnih napadov slabost, utrujenost, pa je vse manj (cca. 5x na teden), omotica pa skos razen ko ležim.

pritisk OK, kri OK, bil pri nevrologu OK, ORL pregled ušes OK.

ali bi lahko bilo povezano kaj s psiho (anksioznost) – sicer ne vem kaj bi me lahko nerviralo (razen če je podzavestno – tlačenje težav in problemov)

kaj mi lahko kdorkoli svetuje, ker me je groza

LP

če ne moremo pojasniti počutja s pregledi pri specialistih in preiskavami je pogosto v ozadju anksioznost. Pogovorite se o tem z osebnim zdravnikom ali psihiatrom. Nič nenavadnega ni, da tesnobe ne zaznavate kot psihični simptom, ampak kot telesni. To se mnogim dogaja.
Tesnobo prepoznamo po telesnih simptomih in seveda po dokaj značilnem razmišljanju, ki je vezano na telesne simptome. Zato je pogovor nenadomestljiv s strokovnjakom.

lp

v primeru da se izkaže oz. pričnem z zdravljenjem (“psihe”), katere tablete mi priporočate ter koliko časa, kajti zelo se bojim odvisnoti, oz. sem zelo proti kakršnim koli tabletam

Hvala

Bom pa sigurno prej probal s pogovorom z bližnjimi, sprehodi, umirjenost v službi, šport,……

za odg. se vam vnaprej zahvaljujem

tesnobo odpravljamo z antidepresivi, ki ne povzročajo odvisnosti. primerno zdravilo za vas bo izbral zdravnik po osebnem pogovoru.

lp

sem mislil za kakšen nasvet, saj moja osebna zdravnica prisega na lekadole in persene, kaj več od tega pa ne (ali ne upa, ali ne ve, ali…..)

Hvala

Potem se boste morali obrniti na psihiatra za ustrezno obravnavo. Predvsem pa zaradi diagnostične opredelitve!

Splošne nasvete za ohranjanje duševnega zdravja pa očitno že poznate (“Bom pa sigurno prej probal s pogovorom z bližnjimi, sprehodi, umirjenost v službi, šport,…… “)

prilagam pa linke z več informacijami na temo anksioznostI:

lp

hvala

Pozdravljeni.
Zadnje tri mesece se mi pojavlja omotica od jutr pa do 2-3ure, ter potem nenadoma izveni. Pojavlja se tudi nenadna utrujenost, ki ravno tako mine. Preiskave na krvi niso pokazale nič posebnega, ravno tako tudi testi za ščitnico. Zanima me vaše mnenje.
Hvala

Pozdravljeni,

omotica je nespecifičen simptom, ki ne ukazuje na nobeno konkretno bolezen. Razlogi za pojav omotice so lahko toliko različni, da vam veliko ne morem pomagati. Vam svetujem, da se obrnete najprej na osebnega zdravnika, ki bo na osnovi anamneze, pregleda in poznavanja vaših preteklih bolezni znal svetovati naslednje korake.

Lep pozdrav,
Daniela Fiket

[b]Daniela Fiket, dr.med. [/b] Specialistka psihiatrije Transakcijska analitičarka-svetovalka Inštitut Neocortex Kontakt: 070/607844 ali [email protected] http://psihoterapija-fiket.si

New Report

Close