Najdi forum

Vem, da je na tem forumu kar nekaj strokovnjakov in upam, da mi bo kdo odgovoril.

Zakaj je omega3 tako pomemben pri hujšanju?

hvala.

Omega 3 pravzaprav niso pomembne samo pri hujšanju, ampak bi jih ne glede na naše cilje morali imeti dnevno na našem jedilniku. Kljub temu, da so vse nenasičene maščobe (omega 3, 6 in 9) zdrave, se poudarjajo več ali manj samo omega 3, in sicer zato, ker so se razmerja med omega maščobami od preteklosti do danes močno izkrivila. Ljudje so v preteklosti uživali prehrano, ki je vsebovala približno enako omega 3 in omega 6, danes pa so ta razmerja že 1:15 ali celo 1:30 ali 1:50. Na to je vplivala Amerika in prehranjevalna piramida ter s tem zmanjševanje nasičenih maščob. Zmanjševanje nasičenih maščob je šlo v to smer, da smo uživali vedno več nenasičenih maščob (rastlinskih olj), ki pa so polna omega 6. Omega 3 in omega 6 pa imata v telesu ravno obratne funkcije. Če ta razmerja niso uravnotežena, so možne posledice rak, srčno-žilne bolezni, Alzheimerjeva bolezen, diabetes…

Pri hujšanju pa omega 3 (posredno) prispevajo k večji porabi maščob, saj povečajo pretok krvi v maščobno tkivo in izboljšajo aktivnost genov, ki povejo telesu, da naj uporabi maščobo kot vir energije.

Matevž Banko IMAGO center [IMG]http://i61.tinypic.com/xlfmds.png[/IMG] IMAGO Center, Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana-Rudnik T: 051 777 760 | [email protected]| www.imagocenter.si https://www.facebook.com/IMAGOfitnes

Najlepša hvala za odgovor. lahko še vprašam ali so kakšne posebaj priporočljive. na tržišču je res cel kup omega3 kapsul.

Lan

Na tržišču je res cel kup omega 3 kapsul, ene izmed boljših so zagotovo te http://www.lekarnar.com/izdelki/morepa-kapsule, moje osebno mnenje pa je, da pri teh kapsulah ni potrebno preveč komplicirati, saj je veliko bolj pomembno to, da jih imamo, kot to, katere imamo. Sam trenutno uporabljam te http://www.maxximum-shop.com/index.php?a=690&m=52&idk=

Laneno seme je poleg morske hrane dober vir omega 3 maščobnih kislin, vendar ne tako dober kot ribje olje (iz katerega so omega 3 kapsule). Tukaj je v ozadju že cela znanost in se mi z vidika osnovnega razumevanja ne zdi potrebno, da bi se spuščali v podrobnosti, tako da samo na hitro: laneno seme vsebuje predvsem maščobno kislino ALA, ki se v EPA in DHA (tudi maščobni kislini, ki prevladujeta v morski hrani in sta ključnega pomena), težko pretvarja zato je ribje olje superioren vir omega 3 maščobnih kislin.

Matevž Banko IMAGO center [IMG]http://i61.tinypic.com/xlfmds.png[/IMG] IMAGO Center, Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana-Rudnik T: 051 777 760 | [email protected]| www.imagocenter.si https://www.facebook.com/IMAGOfitnes

Hvala Matevž za tvoja pojasnila.

Tudi zame je Omega 3 “must be”, jaz sem na temle…http://hisa-zdravja.si/trgovina/prehranska_dopolnila/srce_in_ozilje/omega_3/29/super_omega_3_6_9_1200_mg/
Sem pa poskusila tudi druge, moram povedati, da je razlika. Ko si dovolj prečiščen, enostavno čutiš.

Laneno seme kombiniram v prehrani, kot dodatek solati, omakam, celo sladicam…ni meja.
Hrano popestri tudi barvno. In fajn je za prebavo. V kombinaciji z začimbami ingverja, kurkume, kardamona lahko dela male čudeže. 🙂

Irena/Artemida Svetovalka celostnega načina življenja www.facebook.com/aartemidaa Skupaj poiščemo, najdemo in prebudimo najboljše v nas!

Zgoraj omenjenih omega maščobnih kislin ne bi priporočala, saj omega 6 in 9 dobimo dovolj iz vsakodnevne prehrane in jih ne potrebujemo še v obliki prehranskih dodatkov. Omega 6 se nahajajo v rastlinskih oljih, tudi v sončničnem, ki ga večina ljudi vsakodnevno uporablja. Omega 9 pa se nahajajo v olivnem olju in oreščkih. Cena teh kapsul je absolutno previsoka, če upoštevamo ceno surovin.

Glede na to, da je priporočljivo zaužiti vsaj 1 g omega 3 na dan, s tem produktom zužijemo preveč ostalih maščob. Sama priporočam uporabo le omega 3.

Ja se strinjam, da je na tržišču veliko ponudbe omega 3, in tudi Morepa so res dobre, a pomembna je tudi kombinacija, saj imajo nekateri dodan vitamin E zaradi boljše absorbcije.
Maximum Omega… no o tem da ni pomembno katere jemljemo se ravno ne bi strinjala, saj če kot športnik rabiš zaužiti 3-5 g Omege na dan, je pomembno katero uživaš, saj ni pomembna le koliko mg je kapsula, temveč tudi koliko EPA in DHA dejansko vsebuje ena kapsula…

Primerjava omenjenih izdelkov:
MorEpa: 850 mg kapsula Omega 3, vsebuje EPA 590 mg in DHA130 mg = skupaj 720 mg, 30 kapsul je 24 €.
Maximum Fit Omega, 1000 mg Omega 3, vsebuje EPA 180 mg in DHA 120 mg, skupaj 300 mg!, 100 kapsul je 8 €.
NOW Super Omega 3, 1000 mg, vsebuje EPA 360 mg in DHA 240 mg, skupaj 600 mg, 60 kapsul je 17 €.

Koristen učinek se doseže z vnosom EPA in DHA so trditve… tako da od katere imate več koristi je verjetno jasno, sej je veliko takih stvari, da se zapakira v manjše škatle in ima osnovna kapsula enako mg, ampak prava vsebnost je pa druga zgodba. Je pa seveda tudi vir in kvaliteta pomembna informacija.

Samo komentar, da ljudje BERITE DEKLARACIJE.

Iz zgornjih primerjav lahko vidimo, da so dejansko najdražje MorEpa, s tem, da imajo neko čudno razmerje EPA in DHA. V 1 škatlici je najmanj EPA(17700 mg na škatlico) in DHA (3900 mg na škatllco), so pa najdražje. Omenjeni drugi imata veliko večjo vsebnost EPA in DHA na škatlico, čeprav imata v 1 sami tableti manj.

Sam kupujem Omega 3, ki imajo več EPA in DHA na škatlico od vseh zgoraj omenjenih za 9€, pa čeprav samo 180/120 na tableto. Ampak saj je treba gledat vsebnost celotne škatlice, ne pa tablete. Ne vidim razloga, da bi kupoval manj za več, razen seveda, če bi dvomil v kvaliteto ali če bi bilo kakšno poceni kitajsko sranje.

Živjo,
Ne razumem zakaj naj bi Morepa imela neko čudno razmerje EPA in DHA. Kolikore sem seznanjena z vsebnostjo in delovanjem omega 3 je EPA predvsem pomembna za srce in ožilje, DHA pa za možgane in vid.Zato je tudi razmerje med Epa in DHA popolnoma ustrezno. Zame je pomembno kakšna je kavliletea ribjega olja in seveda čistost. Mogoče bi bilo fino pogledati spletno stran MINAMI-ja, pa si ogledati prednosti Morepe. Jaz sem z njo zelo zadovoljna in ne bi niti slučajno prešaltala na druge omega 3. Je razlika kot pravijo ali se voziš z Mercedesom ali pa Golfom, čeprav sta oba v redu, ampak je vseeno vožnja s prvim drugačan.

Lp Milenca

Visoko koncentrirana omega 3 in ultra čista pomeni, da je res več EPK in DHK, je pa po drugi strani zelo osiromašeno z drugimi naravno prisotnimi kislinami, kar je pravzaprav velika slabost. V bistvu so najboljša olja Omega 3 z zmerno koncentracijo in z jasno izkazanim virom. Ni vse v vrednosti EPK in DHK.

New Report

Close