Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja Okužba s HIV

Okužba s HIV

Ne, ne spremeni se.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Pozdravljeni, zanima me kako visok je rizik prenosa virusa HIV v primeru, da sem osebo s prstom, na katerem je bil kondom, zadovoljeval. Nato pa ta isti kondom nataknil na spolni ud, narobe obrnjen. Torej bi lahko prislo do stika. Je to visokorizicni stik?

Spoštovani, ocen tveganja za tovrstne dogodke nimam, saj v navedenem primeru sploh ni prišlo do stika sluznice vašega spolnega uda s sluznico vagine. Torej – izjemno nizko tveganje, če sploh.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Kaj pa ce se je slo za vaginalno in analno zadavoljevanje v zgornjem primeru…in je bil potem kondom narobe obrnjen nastavljen.

Spoštovani, v vsakem primeru obstajajo le podatki o tveganju z neposrednim stikom: torej penis v analno odprtino ali vagino (saj le tu prihaja do neposrednega drgnjenja). Ostalega ni mogoče vrednotiti.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Pred 4 leti sem imel nezasciten spolni odnos. Po tem odnosu sem imel raznorazne simptome. Testiral sem se na HIV po 6ih in 12ih mesecih, po dveh letih ter po 4ih letih z metodo ECLIA. Je to sigurno in moram gledat vzrok simptomov drugje?

Spoštovani, če to tistem rizičnem odnosu drugih ni bilo, je rezultat vašega testa že zdavnaj dokončen.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

New Report

Close