Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja Okužba s HIV

Okužba s HIV

prek bakovce se lahko prenese virus

NE

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Preberite odgovore doslej

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Razmisljam o testiranju, in sem prebral celoten sklop te teme. Pri meni je minilo 7 tednov po rizicnem dogodku. A je bolje, da pocakam na osem tednov (dve strani nazaj je ena oseba pisala, da se je po osmih tednih testirala), ali je sedem tednov dovolj?

Pišete drug čez drugega in menjavate nicke. 7 ali 8 tednov je povsem vseeno in pri kombinaciji testov III in IV generacije, dovolj.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Sama se zdravim zaradi depresije z Asentro ter vcasih Xanax ob pojavu povecane tesnobe. To lahko vpliva na rezultat testiranja za HIV?

Spoštovani, navedena zdravila ne vplivajo na rezultate testiranja. Lep pozdrav, Nina

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Spoštovani!
Danes sem opravil testiranje za HIV. 9. septembra 2017 sem imel nezaščiten spolni odnos. Za hiv1 vem, da je to dovolj, za hiv2 je? Ker sem računal po dnevih in je to 184 dni, za 6 mesecev pa je dejasko 186 dni (če se upošteva za vsak mesec 31 dni). bi moral še enkrat ponoviti za hiv2 testiranje?

Hvala.

Spostovani, definitivno je cas dovolj dolg in testiranja ni potrebno ponavljati. Lp

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Tudi za HIV 2?

Ozirima tako bom vprasala – kdaj so testi za hiv 2 zanesljivi?

Samo se eno vprasanje glede zdravil. Rekli ste, da xanax ter asentra ne moreta vplivati na rezultate hiv testiranja. Kaj la na testiranje za hepatitisa b in c? Pred testiranjem sem vzela malo vec tablet, zaradi vznemirjenosti.

Jemanje zdravil nikakor ne vpliva na testiranje virusni markerjev virusov hepatitisa B, C, HIV….

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Imam eno vprašanje. nekaj časa nazaj sem imel spolni odnos, ki se mi je kasneje zaradi “moralnega mačka” zdel rizičen. začel sem se spraševati, če sem se mogoče ukužil. čutil sem da sem nekaj zbolel ampak sem se hitro pozdravil v roku 4-6 dni, verjetno je bilo samo “sezonsko”. od takrat me je bilo strah glede možne okužbe. potem pa sem malo pozabil nato in je minilo nekje 6 mesecev, ko sem imel zdravniški pregled in so mi vzeli kri in naredili Krvno sliko (na tem listu piše marsikaj na kar se ne zastopim… elektrociti,trombociti…..citi…).

zanima me, če lahko iz te krvne slike vidim, če sem se slučajno okužil, se pravi, zmanjšani ali povečani ti takoimenovani (…..citi) ki so na sami krvni sliki?
na ketere (trombovite,elektrocite itd.. vpliva okužba)

hvala za info. lp

Spostovani, na osnovi krvne slike niti slucajno ne moremo sklepati na okuzbo z virusom Hiv pred 6 meseci. Odgovor lahko da le specificno testiranje.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Zivijo, mi bo test cetrte generacije dal koncni rezultat za testiranje na hiv?

Spoštovani, če ste ista oseba, ki je navajala rizični odnos pred cca 6 meseci in krvno sliko ob spregledu za službo, potem je odgovor DA.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Pozdravljeni, ocitno je prislo pri posiljanju sporocila do napake. Hotela sem vprasati, ce mi bo test cetrte generije po stirih tednih po seksu dal zanesljiv test? Torej, ce je ok in dovolj, da me testirajo za hiv po stirih tednih s testom cetrte generacije?

Da, tudi po štirih tednih je test zanesljiv.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Hvala vam za odgovor. Vmes sem brskala po internetu in zasledila tole https://legebitra.si/ves-svoj-hiv-status/

piše, da je diagnostično okno štiri tedne, se pa priporoča testiranje po ŠESTIH tednih?> Zakaj po šestih, če je okno štiri tedne? Ali to pomeni, da bi morala testiranje ponoviti?????

New Report

Close