Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Ogrevanje hiše – pomoč prosim

Ogrevanje hiše – pomoč prosim

Potrebujem nasvet.

Hiša – ogrevanje na drva in na olje. Večinoma drva.
Kurimo, ko smo doma in imamo čas.

Zdaj pa se je pojavil problem. Ena soba mora biti ogrevana s stalno temperaturo 22 stopinj.

Olje bi nas prišlo drago.

Če dam v to sobo klimo in ogrevam samo to sobo – a me pride ceneje kot ogrevanje z oljem?
Ogrevanje na drva odpade.

Hvala.

Res nihče ne ve?

Kupiš glamox ali rohm električni radiator in problem rešen. Ima termostat.

_______________________________________________ SAMOZDRAVLJENJE S KANABINOIDI V SLOVENIJI https://m.facebook.com/groups/438014413832415/?multi_permalinks=548310252802830&notif_t=group_highlights&notif_id=1613462320193479&ref=m_notif Zdravilec s konopljo in zdravilnimi rastlinami. _______________________________________________

El. radiator je poceni, enostaven za uporabo, je pa vprašanje porabe – pri kolikšni porabi se ti splača investirati v klimo (v bistvu toplotna črpalka) – bistveno večja investicija, a poleti lahko tudi hladi.

Vse je napisano na pol. Nič si ne znam predstavljat. Kurite na drva in olje?
Kaj imate centralno – radiatorje ali v vsaki sobi peč?

Če moraš imet v eni sobi konstantno temperaturo, je še najcenejša elektrika.
Dobi se svašta za ogrevanje. Tudi ene plošče na stopu. To ima moja soseda in je ful zadovoljna.
Da za elektriko pozimi ene 500€ /za cel flet/ . Toliko je prej dala za drva, s tem da je morala vse znosit v drvarnico, nasekat, nosit v 3. štuk, dol pepel… smrdi, pa kurit….. pa preden se segreje….

Jaz imam na olje etažno centralno – dam 200 € več, samo je vse čisto, kurim ko je mraz, pridem domov in samo pritisnem na knof ali pa samo zvečer zdaj in ugasnem čez noč.

Če jo boš sedaj ogreval na 22 stopinj sploh ne bi smelo bit problema. To kar malo dogreješ prostor pa res ne bi smelo it toliko kurilca.

Mi že kakšen teden ne kurimo pa je v hiši 22 stopinj.

A bo kakšen dojenček pri hiši?

Kot sem napisala. Imamo peč na drva in peč na olje. Centralna itak. Večinoma kupimo na drva. Ampak to je tako – ko zakuriš je vroče, čez par ur pa že ne več oz. Celo hladno. Jaz pa rabim stalno temperaturo.

Ogrevat ni problem, kot vidiš.
Kaj pa poleti, ko bo 30+? Ti pa na 22℃? To raje vprašaj, ter koliko časa rabiš tako stanje.

Termoventile montiraj na radiatorje, pa boš v eni sobi naštimala hladno, v drugi tudi po želji. Vsako dodatno električno stvar boš plačevala elektriko v nebo. Klima sploh ni prijetna za ogrevanje, , pokuri pa en klinc manj kot radiator, jaz jo imam kot nujno zlo za poleti.

da če daš v to sobo klimo boš ceneje kot z oljem, je pa investicija kar draga. Računaj da spodobna klima pride okrog jurčka, potem pa kam jo montirat (zunanja enota), kakšno klimo kupiti (hrup zunaj, zntraj, sistemi za čiščenje zraka itd)

če je hiša okej izolirana preštudiraj tudi o kakih radiatorjih. Seveda naredi tudi kak izračun

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

da če daš v to sobo klimo boš ceneje kot z oljem, je pa investicija kar draga. Računaj da spodobna klima pride okrog jurčka, potem pa kam jo montirat (zunanja enota), kakšno klimo kupiti (hrup zunaj, zntraj, sistemi za čiščenje zraka itd)

če je hiša okej izolirana preštudiraj tudi o kakih radiatorjih. Seveda naredi tudi kak izračun
[/quote]
Zastonj bo. 😅 Jaz, sem dal krepko več kot jurja, mo
Rala bi elektriko nazaj vračat, pa se števec vrti kot zmešan, če vklopim ogrevanje. Zajebi nategovanje kao toplotna črpalka koliko privarčuje, če ima 5.5 kw moči ogrevanja, jih v hladnih dneh tudi toliko kuri. Vi pa trajbajte, kar je na papirju, saj je račun potem lahko tudi na papirju, če nimaš e računa, plačat ga je pa treba. 😅

Če je samo ena soba bi dala kvalitetne IR panele + kvaliteten termostat.

Ajde viharni a upas, mam bajto 40 let staro , mal prenovljeno z okni in izolacijo, ogrevam na radiatorje z toplotno 9 kwh na 22.8 c pa me je lani prisla elektrika za ogrevanje 422 eur letos pa med 305 do 325 moram se tocn izracun natrst.
Zdej pa ce tebe drva k jih sam pripravljas s svojo hosto katero si seveda kupil in porabljas mehanizacijo bencin in olje ter seveda svoj cas pride ceneje kot mene investicija v tc ter elektrika dam jest tebi 500 eur drugace pa ti meni, seveda bova tvojo uro dela tudi ovrednotila na nek znesek

Ja pa se odgovor na vprasanje, navaden el. Radiator lepo prizgan na 1 kwh itak bo delal samo takrat k ne bo centralna laufala tko da strosek neb smel biti vecji kot nekaj eur


Vem, ampak možno samo pri teh, ko ste na monu. Drugim v hladnih dneh na polno porablja 9,5kw elektrike, ker jih nima kje drugje vzet, iz nič je možno dobit samo na monu, kjer se največji bedaki napihujete, nimate pa nič od tega. 😅

Si upas podkrepiti svoje izjave in zraven poloziti enega roza za 500 ? Pa tudi ce mi kuri 9 kwh 6 ur na dan bi to prislo max 210 eur na mesec pa se to ne zgodi nikoli

Kje mas ti kake dokaze za svojo trditev, si mogoce samo zakonpleksan s svojo nevednostjo?

Verjetno, da, ker je izkoristek mnogo večji, pa še uporaba je mnogo bolj enostavna – na timer, regulacije temperature, kontrola vlažnosti poleti itd. Edino klimo se pač sliši šum ob delovanju.

Kaj pa IR paneli? Mogoče bi lahko z njimi ogrevali. Se mi pa zdi, da se jih ne uporablja tako, da so stalno odprti.

New Report

Close