Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Odzračevalni ali kondenzacijski?

Odzračevalni ali kondenzacijski?

Pozdravljeni,

odločam se za nakup sušilnega stroja. V času, ko smo prenovili kopalnico, WC in utility prostor, kjer že imam postavljen pralni stroj, mi je vodovodar omenil, da če bi si želela v prostor postaviti tudi sušilni stroj, bi lahko izbrala odzračevalnega. Takrat nisem bila dovolj pozorna.

Sedaj pa se sprašujem: prostor je v blokovskem stanovanju, nima oken. Ima zelo močan ventilator nameščen na zračniku, vendar je ta zračnik relativno daleč od prostora, kjer bi bil postavljen sušilni (več kot 2m in višje gor). Na stopnički, kjer bosta stala oba stroja, je vgrajen sifon, v kopalnici pa ga ni.

Na podlagi česa mi je vodovodar torej dal možnost namestitve odzračnega sušilnega stroja?

Če se bolj nagibate h kondenzacijskim kot odzračevalnim, mi, prosim, tudi povejte zakaj. Mislite, da lahko odtok od kondenzacijskega speljem v omenjeni sifon? (sicer je to “mrtvi” sifon in iz njega občasno prihaja vonj po postani vodi, vendar izgine, ko not nalijemo pol litra vode).

Najlepša hvala vsem za nasvet!

---------------------------------------------------------------------------------------------- Ker ne verjamem v telo, rad bi te videl v srce. <http://tamala0801.moj-album.com>

Zakaj ti je vodovodar ponujal možnost odzračevanja ne vem, vem pa, da se z nabavo kondenzacijskega sušilca izogneš nabiranju vlage v prostoru (še posebno v prostoru brez okna). Zanj ne rabiš nobenega odtoka, ker se voda zbira v kondenzacijski posodi v stroju, ki jo po končanem sušenju izvlečeš in iz nje odliješ vodo, nato pa jo vstaviš nazaj. Zelo enostavno.
V bistvu je danes velika večina sodobnih sušilcev kondenzacijskih. Kar takega nabavi, ne moreš sfalit!

Odzračevalni pralni stroj mora imeti poseben odvod zraka. Nekateri bloki imajo take namenske odvode, v hiši si ga lahko sama narediš, če pa to ni možno, je pa kondenzacijski edina možnost. Prostor, kjer bo stal sušilni stroj naj bo zračen (v kopalnici brez oken to pomeni ventilator in odprta vrata).

nova
Uredništvo priporoča

Kondenzacijski. Če dobro pregledaš ponudbo sušilnih strojev, boš videla, da je ponudba odzračevalnih strojev zelo omejena, ker so se vsi vrgli v razvoj kondenzacijskih. Zato, so ti tudi energijsko bolj varčni. Jaz imam kondenzacijskega s toplotno črpalko in v prostoru, kjer sušim ni bolj vlažno, le nekaj topleje.

Danes je padla odločitev, jutri grem po BOSCHa s toplotno črpalko. Hvala vsem za vaše odgovore!

---------------------------------------------------------------------------------------------- Ker ne verjamem v telo, rad bi te videl v srce. <http://tamala0801.moj-album.com>

Bravo! Mislim, da ti ne bo žal.

New Report

Close