Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina ODVZEM KRVI

ODVZEM KRVI

Zdravo

Pred časoma sem se počutila zelo slabo. Bila sem vedno utrujena samo spala bi itd. Šla sem moji zdravnici, in me je poslala v labaratorij. Izvidi so bili zelo slabi. Kako to, da sedimentacijo imam 2 ? Ostalo so mi ugotovili, da imam maščobo, hemoglobin, holesterol, in neke bele krvne celice….
Zdravnica je povedala, da mi bo dala nadaljne preiskave.
Prosim vas mi lahko kaj razložite od mojih izvidov?
Zelo sem zaskrbljena. Ginekološko sem bila zelo bolana saj sem imela 9 op. Takrat še zdravnik ni mogu verjeti na moje izvide,da je vse o.k. Sedaj pa na enkrat kot z neba pa slabo.
Zamenjala sem zdravnika, kjer sem se preselila in globoko mi je žav mojega zdravnika, kjer sem bila njegova pacientka 15 let.
Saj drugače ne morem imeti zdravnika oddaljenega 200km.
Saj pogosto me je bivši zdravnik poslal v labaratorij in bilo je vse o.k. Tukaj, ki sedaj živim sem bila prvič v labaratorij in je vse narobe.
Kaj mislite a se lahko v labaratorij zmotijo?
Pa še to. Odkar mi je poknil desni jajčnik je sledila normalno operacija. Od takrat vodo imam zelo slabo in to krvne celice.
Prosim vas, če bi mi lahko odgovorili zakaj imam vedno slab urin…..
Oprostite, ker sem se razpisala ampak lažje mi je in nestrpno čakam vaš odgovor.
Želim vam prijeten dan.

Anica

Spoštovani!

Ne sekirajte se zaradi številk iz laboratorija, če se drugače dobro počutite. Holesterol, maščobe… to so stvari, ki delujejo na dolgi rok in se boste v okviru preventive z zdravnikom zagotovo vse podrobno pomenili. Brez panike.

Hemoglobin – sicer ne poveste, kaj je narobe, ampak predvidevam, da je nekoliko nižji, kar spet ni nikakršna posebnost pri ženskah v rodni dobi zaradi večje izgube železa z menstruacijo, kot pa ga uspete dobiti s hrano. 10% vas je takih! Dobili boste železo v tabletah in konec skrbi

Bele krvne celice ragirajo na okužbe in so verjtno posledica tega, kar se bo kmalu uredilo.

Slab urin – pa daste vedno srednji curek in se pred tem temeljito umijete? Bel tok pogosto meša štrene. Po drugi strani pa slab izvid brez težav spet ne pomeni nič.

Laboratorijska napaka je možna, a se ni vredno tolažiti z njo. Z zdravnico se bosta pa morali več pogovarjati. Laboratorij ni najboljša pot za komunkacijo.

Po moje gre pri vas za rešljive probleme in zato kar brez skrbi.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Najlepša vam hvala za vaš hitri odgovor.

Lep pozdrav

Anica

New Report

Close