Odvzem kostnega mozga iz hrbtenice
Meni so ga iz hrbtenice vzeli ene 7 let nazaj… je bolelo, sam smo preživeli tudi že hujše reči. Mami so ga vzeli iz kolka, vse brez injekcij proti bolečinam pa je bila kar boga, samo ona je borka in je takoj hodila in sva šle domov… No jaz sem takrat res cel dan ležala v bolnici po posegu. Drugače pa potem nisem imela nič težav….
srečno!
Fajn so tam, toliko kolikor sem bila tam. Vsaj nekaj. Si mislim kako bo potekalo, verjetno so isti sumi, kot so bili pri meni. Vse je bilo negativno, če bi bilo nasprotno bi pa tudi kako. Močni smo mi. Vidiš, sin je ves v solzah, ker sem mu uro pred tekmo ugotovila da ima vročino (8 let), on pa se tako veselil te čage. Greš na tekmo? Mam eno karto, sicer otroško, ampak to bi ti uredila.
Fajn so tam, toliko kolikor sem bila tam. Vsaj nekaj. Si mislim kako bo potekalo, verjetno so isti sumi, kot so bili pri meni. Vse je bilo negativno, če bi bilo nasprotno bi pa tudi kako. Močni smo mi. Vidiš, sin je ves v solzah, ker sem mu uro pred tekmo ugotovila da ima vročino (8 let), on pa se tako veselil te čage. Greš na tekmo? Mam eno karto, sicer otroško, ampak to bi ti uredila.
Sama lumbalna punkcija ni nič tako strašnega. Malo neprijetno že,a znosno. Pomembno je, da po posegu ubogaš navodila in res dosledno ne dviguješ glave. Tako se izogneš kasnejšim slabostim ali bolečinam v glavi, ki lahko spemljajo poseg, če si po njem preveč pogumen in premalo dosleden. Veliko pij, čeprav boš pogosto potrebovala kahlico in upoštevaj, da naj ne bi sedel ali vstal vsaj 24 ur.
Maja sem poseg prestala brez vseh kasnejših slabosti, bolečin ali težav.
Držim pesti,da bo tudi diagnoza ugodna!
Pozedravljena tudi od mene!
Sama tega posega nisem imela, sem pa imela veliko in preveč drugih v zadnjih petih letih. Tudi jaz sem iz Maribora in tudi jaz imam eno, dve ne tri preizkave drugi teden v bolnici, zato kar nekako čutim s tabo in upam, da tvoja diagnoza ne bo tako grda kot je moja. Držim pesti za tebe in tvojo pupo in če se ne motim odraslega sina? Takega imam tudi jaz, na srečo!
DRŽI SE!
Meni se zdi (nisem prepričana, zato se opravičujem če se motim), da malo mešate jabolka in hruške. Iz hrbtenice se ponavadi jemlje likvor – (ali drugače možgansko-hrbtenjačna tekočina, ki obdaja možgane in hrbtenjačo). Če gre za likvor, potem odvzem ni pretirano boleč – ko so ga meni odvzeli pred leti nisem dobila nobenih protibolečinskih sredstev. Vendar res pazi, da boš po odvzemu počivala – jaz nisem in sem imela 14 dni strašne glavobole.
Pri tebi gre po vsej verjetnosti za odvzem likvorja. Kostni mozeg bi ti vzeli če bi sumili kakšno krvno bolezen (levkemija, itd) in bi ti ga verjetno vzeli iz kolka in ne iz hrbtenice.
Karkoli že je, držim pesti za dober rezultat.
Imaš prav! Ker moji znanki so prejšnji teden vzeli kostno mozeg, ker so mislili, da gre za levkemijo in hvala bogu, da ne. Zdravniki sploh ne morejo ugotoviti kakšno bolezen ima, ker ima kri katastrofo, če ima levkocite povečane za 5x večkratno kot je v mejah normale. Sedaj se je še poslabšalo. Imela je vsemogoče preiskave zdravniki so obupali, ker enostavno ne vedo zakaj se gre….
Diagnoze nima, kri pa katastrofa……
No, malo sem zašla z teme ampak kar tako. Znanka mi je povedala, da jo je kar malo bolelo.
Lep večer