Odvisnost v odnosu

Bom kar prešla na vprašanje . Ljubezen čutim do moškega , ki ima tezave s seksualno odvisnostjo . Torej , varanje, flertanje, dopisovanje, rad pogleda na pol gole ženske . Varanje in flertanje zanika. Jaz pa sem na žalost tista, ki bi ga rada spravila v red . Vidim da to ni mogoče . Njemu je v teh primerih ignoranca in umik edini izhod pred vprašanji in obtožbami . Ampak , ok bistvo tega sra… sem spoznala. In sedaj kako ven iz tega ? Je kakšen način da postopoma opuščam stare vzorce ali pa naj prekinem čez noč? Pri čem naj začnem on se nima namena spremeniti .

Spoštovani,

Ja, to drži. Da partnerja ne moremo mi spremeniti, ampak se lahko samo sam, če in ko se za to odloči. Res je tudi, da eno so partnerjevi vzorci vedenja, eno pa vaši. Odločitev ali boste vezo prekinili postopoma ali čez noč, bo seveda v vsakem primeru vaša. Pri rešitve te dileme vam bo pomagalo razumevanje sebe. Najbolj eleganten način kako poglobiti razumevanje sebe je strokovno svetovanje ali psihoterapija. V branje priporočam tudi knjige Sanje Rozman, ki veliko piše prav o problematiki, po kateri sprašujete in ima tudi sama podobno osebno izkušnjo.

Lep pozdrav,
Uroš Drčić

_____________________ mag. Uroš Drčić transakcijski analitik - psihoterapevt m: 031 336 452 e: [email protected] url: [url]http://www.revitacenter.si[/url]

Čez noč ne moreš. Tu ni debate. (Bi bila zelo vesela, če bi bila). Pa da ne bo pomote – enostavno je reči, težko izvesti 🙂

naredi in uveljavi osebne meje in odgovornost – ti si TI, on je ON. Če pretiravam, se sklicujem “anonimna neznanka na internetu”.
Njega si opisala kot žrtev – ima težave z odvisnostjo, varanje in flirtanje zanika, želim ga spraviti v red, ignoranca in umik je edini izhod pred vprašanji in obtožbami…
A si ziher, da ni samo en kur*ir, ki ti govori “ne, ne, ne, rad te imam, nimam spolno prenosljive bolezni – dajva brez kondoma”.
Pa ne, da bi ti želela kaj slabega, samo … To so izrazi, ki se uporabljajo za težke alkoholike in odvisnike od mamil – včasih so ljudje samo gnile ***, ki se jim ne ljubi izpolnjevati svojih dolžnosti ali prevzeti odgovornost za svoja dejanja.
Zdaj, ko so bili prazniki – ali bi zate veljalo, da se na banki razjokaš, da rabiš malo več denarja, ker si odvisnica od novih čevljev, potem pa ignoranca in odhod k drugi banki, ker je tvoj edini izhod pred obtožbami “gospa, ko se vzeli kredit, ste vedeli, da ga je treba odplačevati ter, da znese ### na mesec”.

Včasih ne ločiš zrna od pleva (nič hudega), samo zelo močno mi tvoj komentar diši po “če bom dovolj, bom zanj dovolj”. Ne bojuj se proti mlinu na veter (oziroma neki namišljeni odvisnosti). Če bi te imel ON dovolj rad, bi mu bila dovolj, da te ne vara, da se ne dopisuje z drugimi, da bi vsaj s teboj gledal pornografijo itd. In ni vprašanje samo ali si ti njemu dovolj, ampak ali je on tebi.
Bom dala en butast, eksta-banalen primer – če se “vidva” odločita, gledat TV, kdo se odločil in kako. Ali bi veljalo, “ti si odvisnica od “talentov v belem” in če se ne glede te serije, potem je zate edini izhod ignoranca in umik”. Verjetno ne bi veljalo, ampak bi se skupaj dogovorila in precenila in naredila kompromis, da gledata to kar oba hočeta, ali pa en zobe stisne, ker jih bo drugi drugič ali drugje.

Včasih je prav, če si dovolimo reči “prekleta **** gnila, spet je ***, kaj mi je tega treba – nisem dolžna tolerirati grdega ravnanja s seboj”.

Lp ter veliko sreče in objektivnosti.

Kdo prav da ne mores cez noc 😀 js sm mojga vidla k se je lizal s kelnarco k pri njemu dela. Spakirala svoje stvari, kar nism rabla sm kar tm pustila in šla v roku 2 ur. Samo na listek sm mu napisala da mu želim velik sreče z 19 letno punčko in da upam da bo dobr poskrbela za njega 😀 nasledn dan cel dan klici in smsi, odgovorila nisem. Se par dni je vztrajal to je to. Pf mam pa sebe rajši kot kergakol drugega papka na temu svetu. Ce mas sebe rad in sebe spoštuješ ti nikoli ni težko oditi, sploh ce te oseba prizadane. Ce pa misls kar iskat ene razloge da bi ostala pa met upanje da se bo spremenil (news flash : NE BO SE) pa vztrajaj. Ampak s tem samo kažeš kaj misliš sama o sebi.

New Report

Close