Čisto na kratko, bila sem trikrat na detoksikaciji na zaloški v Ljubljani, eno leto na Projekt človek, na društvo up, borila sem se z odvisnostjo več kot pet let. Z odvisnostjo vseh prepovedanih substanc, predvsem pa heroina, metadona in pomirjeval. Bila sem čista 5 let, rodila 2 zdrava otroka, vendar predvsem zaradi nastalih težav v partnerstvu sem spet na začetku kjer sem bila pred 7 leti, na heroinu, metadonu in pomirjevalih. Kaj naj naredim, ali imate kakšen pameten nasvet. Imam ogromno željo, da preneham iz zaživim tako kot prej ko sem bila čista, vendar sem zelo občutljiva in nežna oseba z zelo težko preteklostjo in problematičnim otroštvom. Trenutno me pa najbolj ovira in prepričuje, da sem spet čista, problemi v partnerstvu oziroma v odnosu z partnerjem. On je čist, nikoli ni imel nobenih izkušenj z prepovedanimi substancami, me ne razume, mi ne želi pomagati in verjetno tudi ne zna. Nimam nobene pomoči, nikogar na koga bi se lahko obrnila, ne čutim nobene ljubezni in sem zelo depresivna. Prosim za pomoč, hvala in lep pozdrav

Pozdravljeni,

najprej čestitke za to, da ste si priznali, da imate težavo z odvisnostjo in se opogumili ter to tudi napisali sem. Glede na to, da ste pot premagovanja zasvojenosti enkrat že uspešno prehodili, vam to lahko predstavlja veliko motivacijo tudi tokrat. Veste, da je možno in izvedljivo, prav tako zase veste da zmorete. Trenutno še toliko bolj, saj tega ne delate samo zase, temveč tudi za vaša otroka.
Z gotovostjo lahko trdim, da si želite biti kot ženska, partnerka in mama zdravi, polni energije in predvsem trezni medtem ko ste v družbi svojih najbližjih. Vem, da je boj z odvisnostjo težak, naporen in dolgotrajen, vendar se morate zavedati, da vam te poti ni treba prehoditi sama. Imamo to srečo, da je v Sloveniji na voljo toliko programov pomoči in podpore, najtežja pri tem je le začetna odločitev, da si spremembe res želite, se zavedate da jo za kvalitetno življenje nujno potrebujete in ste v to pripravljeni vložiti tudi veliko truda.

Svetovala bi vam, da se najprej prijavite na CZOPD v Ljubljani, in tam opravite detoksikacijo. Zatem pa pokličite nas ali katerikoli drugi program za pomoč pri zdravljenju odvisnosti. V oporo na tej poti vam bo lahko tudi partner, saj naš program vključuje tudi obravnavo svojcev in pomoč le tem.
Dovolite si zaživeti polno, trezno življenje, naj vam bosta največja motivacija vaša otroka, za katera se je vredno truditi. Pomislite kako lepo bo, ko boste lahko svobodno in brez substanc uživali z njima in bili aktivno prisotni pri njunem odraščanju. Zagotovo si želite postaviti dober zgled tudi njima. Naredite prvi korak, pokličite kliniko za odvajanje in sprejmite pomoč, ki jo potrebujete.

Srečno in lep pozdrav,
Pia

Celodnevni pripravljalni terapevtski center Zavod Pelikan - Karitas Cesta na Polževo 4 1294 Višnja Gora 051 339 725

Draga mamica obstaja rešitev. poglej si http://www.na-slovenija.org/. Tam boš našla tršitev in razumevanje. Vredna si tega zato poizkusi, nič ne stane. Deluje pa če želiš res ven iz Pekla.
Srečno

Pozdravljeni. Rad bi vam predstavil Reto center. Tudi sam sem imel probleme z odvisnostjo od drog in tudi sam sem večkrat poskušal se osvoboditi od odvisnosti, toda zaman. Dokler mi ni nekdo predstavil Reto center. Zdaj sem osvobojen odvisnosti že več kot 12 let in kolikor sem seznanjen imajo največji odstotek uspešnosti. In to je tudi edini center, ki pomaga odvisnikom, ki bi ga predlagal komurkoli ki ima probleme z odvisnostjo. Prilagam vam tudi link spletne strani za več informacij. http://retocenter.si/

Pozdravljena.

Tudi jaz sem imela probleme z odvisnostjo in prav tako bila na detoksikaciji, poskušala pustiti drogo na sto in en način, vendar mi ni nič pomagalo. Na koncu sem se odločila, da grem v komuno – tam sem se zares osvobodila droge. Sedaj že 16 let živim svobodna. Za kakršnekoli informacije lahko obiščete njihovo spletno stran http://retocenter.si.

lp

New Report

Close