Zloraba od otrostva taka in drugacna.
Danes 40 let in na Leksaurinu 30 mg na dan ceprav se razlikuje od dneva do dneva.
Odvisno od mojih psihicnih bolezni in kaksen dan imam.
Jemanje: 3 leta.

Lepo prosim za pomoc, kako naj se odvadim. Bi kar prenehala saj sem to v zivljenju ze pakrat storila vsakic za vec let, ja bilo je hudo kake 14 dni zelo hudo…. no zdaj pa sem starejsa ne vec fizicno cisto zdrava in zelo se bojim epil. napadov.
Kako naj zmanjsujem, da ne bo napada. Hvala.

Zagotovo je tole vprašanje za zdravnika.
Kdo vam je predpisal lexaurin?
Mu zaupate, da bi ga lahko vprasali, kako naredite varno in postopno odvajanje. Socasno s tem je neizogibno, da boste morali narediti še kakšno spremembo zivljenjskega stila, ker odvisnica niste postali kar tako, ker ste imeli dostop do tablet. Tako ravnate, ker v sebi nosite nerešeno zadevo, ki vas bremeni in se vam zdi pretežka.
Sami ste ze omenili zlorabe v otrostvu in kasneje. Ni dvoma, da je to en od mocnih dejavnikov, ki vas sili v zlorabo zdravil.
Ste ze s kaksnim strokovnjakom, v skupini, ali preko knjig poskusali narediti korak naprej in zaceli predelovati zlorabo.
Dejstvo je, da z leti ne postane nic manjsa, kvecjemu se novi problemi se nakopicijo.
Redki so posamezniki, ki ne obcutijo posledic kasneje v življenju.

Delo na sebi je edina pot iz tega. Upam, da ste ze naredili kaksen korak v to smer.
Ce ne, se oglasite in vam napisem kaksno idejo, kje in kako začeti.

… če nic ne bo delovalo in ce bo potrebna bolj konkretna strokovna podora, vam ostane center za detoksikacijo. Tam vas lahko tudi vkljucijo v program rehabilitacije, ki je pozitiven z vec vidikov.

Torej, ce povzamem: za zacetek mocna volja, temeljita priprava (odlocitev kako se boste odvajanja lotili), potem vztrajati pri odvajanju, socasno pa polniti baterije osebnega zadovoljstva.

Nase telo je kot masina. Ce dela, potrebuje energijo. Ko gredo strupi in nalozene travme ven, jih z druge strani nadomescate z dobro hrano, lepimi trenutki, stvarmi, ki vas osrecujejo. Tako to gre. Ce pozabimo na to, se kroga zasvojenosti tezko resimo.

Z avtom se vozimo, potem natocimo bencin in se spet lahko peljemo.
Kolikor bo slo ven, toliko bo slo noter. Ce ne boste poskrbeli, da bodo sle notri kakovostne stvari, bo sel plevel. V vsakem primeru je prostor potrebno napolnit z vsebino. Izberite kaksno in se drzite nacrta, se posebno takrat, ko bo najtezje in vam bo nek glas govoril, da se ne splača.

Go, go, go … vaš čas je prišel, izkoristite ga. 🤞

Lep dan.