odvečna koža po hujšanju

Zdravo!
Stara sem 20 let in sem v preteklih približno dveh letih shujšala za 25 kg. Sedaj jih nekako držim že eno leto isto kilogramov. Problem se je pojavil pri odvečni koži in strijah po celem telesu . Predvsem me moti hlapava koža na rokah, ki mi dobesedno visi iz popdlaktnice. Prosim svetujte mi kaj naj naredim da se znebim tega ali to le delno odpravim. Zelo me moti, predvsem je to opazno poleti.

Lep pozdrav VESNA

Vesna,

Žal me nekaj dni ni bilo in ti odgovarjam šele danes.

Pohvala tvojemu uspehu pri hujšanju. Zanima me naslednje, na kakšen način si shujšala… le z dieto ali tudi s treningom (kakšnim).

Glede odvečne kože in strij. Strije se ne bo dalo odpraviti, da se jih pa ublažiti z kakšnimi kremami. To bodo najbolje vedele kakšne kozmetičarke, del viseče kože bo najbrž vedno ostal, del se bo morda še zmanjšal ker si še mlada in je tvoja koža še zmeraj elastična. Vsekakor moraš pričeti z treningom z utežmi da učvrstiš vse dele telesa, pridobiš nekaj mišične mase, tako tvoj videz ne bo tako »ohlapen«. Ko pravim pridobiti mišice se ne ustraši, ženske ne morete pridobiti takšnih mišic kot moški… tiste po televiziji pa… to se ne da naravno in brez prepovedanih poživil itd.

Kljub treningu lahko, da bo še zmeraj nekaj odvečne kože. V tem primeru ti lahko pomaga mislim, le estetski kirurg, ki ta del odvečne kože odreže(ki je pravzaprav višek), tako bo tvoja koža znova napeta.

Lep pozdrav,
Goran

New Report

Close