Najdi forum

ODVAJALO.. pomoč !!

Pozdravljeni.

Soočam se s težavo z zaportostjo. Že med poletnimi počitnicami sem zaradi prevelike zaprtosti ( na wc sem šla komaj 1x tedensko, pa še to ČE ) poskusila z odvajalnim čajem, pa ko sem ga spila mi je bilo super lažje ker sem se malo spraznila, pa še vedno ne dovolj. imela sem tudi lažje zabuhle oči. čaj sem spila še 2x (2 dni) in nisem vedela od česa sem vsak dan bolj zatečena v obraz, 3 noč mi je že močno zatekel vrat ! .. morala sem v bolnišnico zaradi zelo močne reakcije na čaj.

ampak, sedaj se mi dogaja isto. v trebuhu me grozno boli ker nemorem na potrebo! nisem šla že cel teden in bi rada nekaj naredila da bi to spravila ven. poskusila sem že z vsem mogočim (namakanje sliv..donat – no, tega sem spila 4 litre da je bilo kaj!!!!) .. poskusila bi odvajalne tablete MARILAX, pa se bojim da se bo situacija ponovila. ali so sestavine enake?

prosim, svetujte mi!! hvala že v naprej !!!

pred uporabo se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.. bo najbolj koristilo po moje

Se strinjam z bilderjem. Sama sem po nasvetu farmacevtke v lekarni poskusila z vlakninami Top Fibre.

nova
Uredništvo priporoča

RAvno sem ti hotel napisati da poskusi s top fibre, pa sem videl da ti je to predlagala že lonim.

Mito Šinkovec http://www.telodrom.com Center Telodrom http://www.mito.si Mito stran https://www.facebook.com/Telodrom/ Faceebok

men je najboljs za prebavo da vsak dan pojem eno porcijo zeljnate in zelene solate.

segrej si donat in segrej suhe slive (vroče) skupaj pojej. boš videla, da bo 100% pomagalo.

lahko probaš pa tudi s klistirjem.

www.spela.mojforum.si

V tvojem primeru je zaprtost simptom, težava je pa v prehrani. Loti se torej težave ne simptoma. Zaprta si zaradi neustrezen prehrne in verjetno kakšnih dijet ki so upočasnile metabolizem (nevem, pač ugibam).
Metabolizem pospešiš z hrano bogato z vlakninami in telesno aktivnostjo.

Mito Šinkovec http://www.telodrom.com Center Telodrom http://www.mito.si Mito stran https://www.facebook.com/Telodrom/ Faceebok

Metabolizem je presnova,ona pa ima težave s prebavo….

đizus

a mi lahko razložiš razliko med presnovo in prebavo. Zame je to ena in ista stvar, lahko pa se tudi motim.

Sicer pa njena situacija ni nič lepa in prijetna. Sama sem dolga leta bila v podobni situaciji – tudi močna odvajala me niso pognala dovolj (grenka sol, ki sem ga morala pripravljati v dvojni dozi, da je bil učinek). Tudi čistilo za pregled črevesja me je pognal na WC samo 4 krat, medtem ko drugi hodijo po njem 3-4 ure. In kaj sem naredila? Ugotovila sem, da če jem sladkarije pa lahko grem na kakanje že čez eno uro.

Vrag po kg, vsak teden si privoščim kakšno sladkarijo , saj se je ni treba nažret. Rezultat je, da lahko grem na WC. Ugotovitev: z butastimi dietami iz naše hrane izključimo telesu pomembne in potrebne snovi, da bi lahko normalno deloval (to je maščobe in sladkorje). Vse to naše telo rabi, da lahko deluje normalno.

MOj nasvet je probaj s sladkarijami.

lp

Prebava in presnova NI isto!

Metabolizem ali presnova je izmenjava hranil med celicami.
Kaj je prebava pa sama poišči.

Naj še dopolnim:pod izmenjava hranil med celicami mislim,da se mora hranilo najprej razkrojiti v neko obliko,da jo potem celice lahko vsrkajo.Metabolizem je npr.razkroj beljakovin v aminokisline,ki jih celice potem lahko uporabijo.
Bolj preprosto ne znam napisat,poglej na google.

New Report

Close