Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Odstranitev znamenj

Odstranitev znamenj

Pozdravljeni! Zanima me, če slučajno veste, koliko znamenj hkrati lahko operativno odstranijo – torej pri eni operaciji. Imam jih namreč zelo veliko po rokah, hrbtu, trebuhu, prsih in vratu. Razmišljam, da bi jh dala odstraniti, zato bi rada vedela, kolikokrat bi bilo treba na operacijo.
Hvala in lp

Spoštovani!

Tega vam žal ne znam odgovoriti, saj se o tem odloča tisti, ki jih bo odstranjeval. Da si ne boste nabrali kopico brazgotin. Ali ste razmišljali o drugih oblikah odstranjevanja – laserju? Mogoče se prej posvetujte še z dermatologom, če znamenja res niso velika.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Barbara dobro preberi in še bolje premisli:

Meni so na polikliniki odstranili 5 znamenj – 4 na obrazi in enega na dekolteju. Zdaj je minilo 5 mesecev in čez mesec dni se grem popravit, ko bodo brazgotine dozorele (krasen izraz). Pojma nimaš, kakšne luknje imam na obrazu, na dekolteju pa kot en velik mozolj. Krasno so naredili. Pa ne misli, da so bila znamenja velika !!!

Spoštovani!

Včasih je bolj simaptično, da nosimo tisto, kar nam je sfižila narava na prvo roko, kot pa da se mučimo z brazgotinjenjem, za katerega pogosto niti ne vemo, da smo nagnjeni k temu.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Ni šlo zgolj za estetiko, ampak sem imela znamenje na dekolteju tam, kjer je rob obleke, tako da sem si zadevo včasih pošteno odrgnila, znamenja na obrazu pa so se pojavila kasneje in bi se zagotovo povečala (mati ima enako, odstranili so jih na OI – brez brazgotin).

New Report

Close