Odstranitev osteofita

Spoštovani,

na mestu poškodbe, na robu ponvice v sklepu gležnja je nastal osteofit, ki sega v hrustanec. To mi povzroča bolečino. Ali je smiselna artroskopska odstranitev osteofita?

Lep pozdrav

Spoštovani,

vsekakor da.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Spoštovani,

je začetna artroza v v sklepu z aplikacijo matičnih celic ozdravljiva? Kako je s hileronsko kislino?

Hvala.

Lep pozdrav

Spoštovani,

za to ni dokazov. Injekcije matičnih celic (MC), plazme bogate s trombociti (PRP) in hialuronske kisline (HK) dokazano zmanjšujejo vnetje, hialuronska kislina pa poleg tega tudi ščiti sklepni hrustanec. Protivnetno delovanje MC in PRP je močnejše of HK; pri MC traja več kot 3 leta, pri PRP pa 1 do 2 leti. Tako MC kot PRP imata tudi regenerativno delovanje (stimulirajo popravljanje tkiv), vendar o pravi ozdravitvi ne moremo govoriti.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Spoštovani,

hvala za odgovor. Ali omenjene terapije vplivajo na oslabljene mišice v sklepu oz. ali je za to potrebno drugačno zdravljenje z matičnimi celicami? Imam neko vrsto mišične distrofije. Namreč bolečine v gležnjih (obeh) se pojavi naslednji dan, po obremenitvi. Bolečina se pojavi po prehojenih 10 km. Vaje ne pomagajo. To me odvrača od gibanja.

Lep pozdrav

Spoštovani,

prosim.

PRED kakršnim koli zdravljenjem priporočam ugotoviti VZROK za bolečine in ga, če bo to le mogoče, odpraviti. Če to ne bo mogoče, pridejo v poštev različni načini lajšanja bolečin. Če bolečine izvirajo iz sklepov, lahko navedena zdravljenja težave bistveno zmanjšajo.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Spoštovani,

Vzrok so oslabljene mišice od pubertete dalje. 10 let sem obiskoval ortopeda na Jesenicah. Ta je predlagal je vaje. Vendar to ni imelo nobenega učinka. Trpim še danes. Je medicina glede tega napredovala?

Spoštovani,

če bolečina izvira iz sklepov, so injekcije plazme bogate s trombociti in matičnih celic lahko učinkovite. Te lahko posredno vplivajo tudi na izboljšanje delovanje mišic. Neposreden učinek na mišice pa mi ni znan.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close