odškodnina pri zavarovalnicah

Mene pa zanima, koga ste najeli, če ste želeli primerno odškodnino za poškodbo. Ste urejali sami, morda preko odvetnika, odškodninske hiše??
Namreč sin se je poškodoval pri šolski praksi: zlom treh prstov, poleg tega dve odprti rani ( za vsako 8 šivov)na prstih. Posledic- razen tistih lepotnih- na srečo ne bo imel.
Koliko lahko pričakujem ali zahtevam??
Za vse informacije sem hvaležna!
LP

Hej.
Če imaš urejeno nezgodno zavarovanje za sina pri kateri od zavarovalnic, najprej poglej če je po polici upravičen do dnevne odškodnine. Prijaviš nezgodo in če mu dnevna odškodnina pripada jo dobi za vsak dan mavca ali šivov. Na prijavi na vpr.ali pričakujete trajne posledice napišeš da, tako ga bodo po določenem obdobju (cca 1 leto- odvisno od splošnih pogojev) poklicali k cenzorju na pregled, kateri bo ugotavljal trajne posledice in mu določil eventuelno invalidnost.
Če nezgodnega zavarovanja nimaš urejenega, je treba vprašati na šoli ali kjerkoli že je imel šolsko prakso (če sem prav razumela), oni bi morali imeti zlavarovane dijake po odgovornosti.
Tako nekako.
LP

Uveljavljala sem sama. Izpolnila sem vse papirje pri zavarovalnici, dodala izvide in kopirano kartoteko in potem sem se še 1x pritožila na dodeljeno vsoto. Tisto drugo sem nato sprejela. Možno je, da bi s pomočjo odvetnika ali koga drugega dosegla več, ampak takrat nisem imela volje za to.
Samo nasvet: preveri kje vse je otrok zavarovan (nezgodno zavarovanje, zavarovanje pri praksi, zavarovanje, če zanj rentno varčuješ,…) in uveljavljaš pri večih zavarovalnicah.

Bom kar tukaj postavila drugo vprašanje. kaj storiti, če ti zavarovalnica ponudi zelo (prenizko) odškodnino? Imeli smo kasko zavarovanje počitniške prikolice, v katero je bilo vlomljeno, ukraden hladilnik in plinska jeklenka, pa močno poškodovana prikolica. Oni pa ponudijo borih nekaj 10 tisoč tolarjev. Več nas je stala pot do prikolice (na Hrvaaškem), kjer smo vse skupaj dokumentirali, opravili policijski zapisnik in izgubili dva dneva za urejanje le tega.

Brez odvetnika ne boš NIČ uredila. Torej k dobremu odvetniku in stvar rešena.

lp, in želim, da dobiš čim več fiftija:)))

Dobro se z dobrim vrača:-)))

Preko odvetnika Bojana Visočnika.

Zahtevaj 1.000.000,00 sit, dobila boš 800.000,00 sit. Pa brez odvetnika za začetek. Ker ti bo samo stroške naredil. Še vedno si ga lahko vzameš kasneje.

Zahtevaš lahko toliko, kolikšna je pač zavarovalna vsota na polici, po kateri je vaš sin zavarovan. Če ima dnevno nadomestilo npr 500 SIT, ne morete zahtevati 1000 SIT. Logika. Tudi invalidnost je določena v procentih. Za takšen zahtevek vam ne priporočam najemanje odvetnika, ker se vam preprosto ne splača.

Drugače je pri zahtevi odškodnine iz odgovornosti – to zavarovanje naj bi po zakonu imele vse inštitucije. Pozanimajte se na šoli. V tem primeru pa bo odvetnik dobrodošel, vendar se pripravite na dolgotrajen proces.

Mnogo uspehov vam želim!

Ena, ki se na to spozna!

Obvezno z odvetnikom, boš iztržila več, poleg tega boš imela bistveno manj sitnosti in beljenja glave. Zavarovalnica plača stroške odvetniku, če uspe – kar pa skor vedno.

Dajte no, začnite brez odvetnika. Kako boš iztržila več, če ti pripada toliko????? Kot sem rekla, če je en dan dnevnega nadomestila 500 SIT, ti noben odvetnik ne bo iztržil 1000 SIT!!!! Poglej, kakšne rizike imaš navedene na polici. V tem primeru boš stroške odvetnika plačala sama oz. se bo odškodnina nakazala na njegov račun, od tega zneska pa si on zadrži cca 10%.
Obrazec za prijavo nezgode pa boš znala izpolniti tudi sama.

Drugače je pri odgovornosti. Ampak najprej se sama pozanimaj, kako imajo to urejeno na šoli. Za odvetnika imaš še vedno čas.

Punce, kaj vam denar tako smrdi, da bi takoj letele k odvetniku?

Odvetnika kakor jaz vem plača zavarovalnica, tudi mene nekdo zastopa trenutno (sicer gre za prometno) in je dogovor tak..jaz njemu ne plačam nič.

Deloma imaš prav. Ti mu ne boš nič plačala, ker se bo celotna odškodnina nakazala na njegov račun.
Pri nezgodnih zavarovanjih je drugače. Tam so riziki točno določeni, prav tako so določeni zneski, koliko ti zavarovalnica plača. Tukaj se več iztržit ne da.
Če gre za invalidnost, je merodajno izvedeniško mnenje – lahko se z njim strinjaš ali ne, vendar je vsota za invalidnost fiksna. Tudi tukaj nimaš kaj izbirati – pazi, govorim o nezgodnih zavarovanjih.
Drugače je pri odgovornosti. Tam zavarovalnica določi znesek, do katerega se škoda izplača. Postopek je dolgotrajen, ogromno je potrebno dokazovati, da ni bila posredi malomarnost itd…

Vseeno za začetek predlagam, da poskusite brez odvetnika ali teh odškodniniskih družb!

LP in mnogo uspeha.

New Report

Close