Ste obiskali zdravnika,koliko dni ste izostali z dela,……
Zdravo,
če si obiskal zdravnika in prijavil policiji in poznaš lastnika psa ni težav. Mene je ugriznil vendar sem se pogodila z lastnico za denar na roko. Če tožiš imaš začetne stroške tožbe. Vsi nadaljni stroški (sodnija) gre na račun lastnika psa. Višina je odvisna ali si bil v bolniški, je bila rana šivana, …
Drugače pa lastnika stane lahko nekaj 100tisoč + sodni stroški. Probaj se pogoditi za keš. lp
> Pozdravljen
Pisem vam prvic in sicer poskodovala sem se pri smucanju zaradi naritega snega na progi.Poskodba je bila huda.Poskodovala sem si koleno(zdrobljena kost,miniskus…)in bila operirana, notri imam vijake in ploscice.Zanima me naslednje:ali sem upravicena odskodnine iz strani smucisca glede na to, da nimam nobenega drugega zapisnika razen procila o poskodbi,katerega so mi dali z veliko tezavo.Na porocilo je napisano da obstajajo slike (slikal ni nihce). Za slike sem veckrat prosila a brez uspeha. Obstaja pa tudi poicijsko porocilo oziroma zapisnik, katerega jaz ne morem dobiti. Kaj mi svetujete, kam se naj obrnem glede odskodnine ce mi pripada. Ze naprej se vam zahvaljujem za odgovor
Pozdravljeni!
Poškodba ,katero ste utrpeli je huda.Vprašati se je potrebno,ali obstaja odgovornost upravljalca smučišča,in če le ta obstaja,potem obstaja temelj za odškodnino.Tega pa jaz ne morem reči,potrebovali boste odvetniško pomoč.
Če pa želite,se lahko pozanimam,ter vam javim.
Lep dan, Bruno Šneberger
Tudi vi boste morali dostaviti dokumentacijo o poškodbi.
Pozdrav, Bruno [email protected]
Spoštovani gospod Bruno.
Tudi jaz sem vam že enkrat pisala zaradi zloma zapestja na sedežnici Zvoh na Krvavcu. Medtem sem vso dokumentacijo predala odvetnici, ki je napisala odškodninski zahtevek.
Na Krvavcu so mi zahtevek 2x zavrnili, ker se stvari niso mogle odvijati tako, kot je bilo podano in sem si roko zlomila zaradi spleta okoliščin in nerodnosti.
Smučar, ki je padel pred nama, naj ne bi ogrožal najinega sedeža, žičnica ni nihala in žičničar, ki je tam delal, in ni ustavil žičnice tudi ni nič kriv.
Odvetnica je rekla, da obstaja samo še tožba, jaz pa ne vem, če bi se v to podala.
Je še kakšna druga možnost?
Pa še za dekle, ki je padla na ledu pod topom. Na straneh Krvavca sem brala, da se po obratovalnem času ljudje ne smejo zadrževati na smučiščih. Tako da mislim, da tudi pri tebi ne bo šlo zlahka. Poročaj.
Hvala in LP.
Te zadeve,pri katerih se ugotavlja odgovornost,so težko rešljive,če sami rešujemo primer.Samo izkušen odvetnik vam lahko pomaga,kakšna drugačna pot ne obstaja.Upoštevajte nasvet vašega odvetnika,saj bo on najbolj vedel,če lahko reši primer.Seveda pa bodo nastali tudi stroški,kar pa morate vzeti v zakup.V primeru da tožbo dobite,bo krila stroške zavarovalnica,drugače pa vi.Na vas pa je,da se odločite.
Napišite še,kako ste se odločili,veliko uspeha,
Lepo vas pozdravljam, Bruno