Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina odrasla dobila vodene koze

odrasla dobila vodene koze

Evo pa sem tudi jaz dobila vodene koze. Srbi, srbi in še enkrat srbi.
Kako ste se kaj vi borili proti vodenim kozam? Mažem s pudrom ne pomaga, jemljem tablete, ki mi jih je predpisala zdravnica pa ne pomaga.
hvala za kakršen koli nasvet

Jaz sem vodene koze tudi imela pri skoraj 25ih. Kaj je pomagalo. Predvsem tuširanje z mlačno vodo. Pa seveda kremica in tabletki. Ah ja…samo po tuširanju se ne smeš drgnit z brisačo. Samo rahlo popivnaj.

lep nesrbeč dan!

Mene je srbelo in bolelo, ampak le tisti cas, ko so prihajale ven. Se pa itak imela temperaturo 40 in sem bila samo na pol prisebna, tako da se vcasih nisem bila sposobna niti popraskat. Ce sem se pa ze popraskala, me je pa bolelo, tako da sem se tudi praskanju odpovedala. Sem se bolj bozala, tako cez pizamo, narahlo.
Tusiranje z mlacno vodo in pivnanje z brisaco omili srbenje vsaj za en cas.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Mislim, da pudra ne priporočajo več, nekateri pa priporočajo obhladke z donatom, ker vsebuje Mg

Jaz sem tudi prebolela norice pri kakih 26…. Bila sem cela ena sama norica, imela sem jih čisto povsod – dekolte je bil recimo ves hribčkast, ker je bila bulica pri bulici. Srbelo me je za znoret, ampak na srečo sem bila tako kot registrirana zaradi vročine malo out. Praskala sem se pa res samo z blazinicami in čez pižamo, čisto narahlo in previdno. Pomaga tudi hladna oziroma mlačna kopel (vsaj meni je) – ni bilo nevarnosti, da bi se okužba še razširila, ker sem itak imela izpuščaje povsod.

Pri mojih otrocih je pomagalo mazanje z gelom Fenistil, to je tisti, ki je tudi za komarjeve pike.

Ampak pozor – samo na pikice, ki srbijo, če namažeš tiste, ki so že počile, peče.

Joj, a ves, da sem bila tudi jaz taka. Sicer po rokah in nogah nic, ampak glava, obraz in trup pa vse kakor v eni ogromni norici. In vsaj polovica se mi jih je zagnojila. Se na skolko se nisem mogla usest, ker me je bolela zadnjica od noric.
Ampak sem prezivela, danes se temu samo se smejem 🙂))

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Tudi jaz sem jih imela skupaj s hčerko…., stara pa 30+
Claritin tablete, po dve naenkrat, nič ni pomagalo, fenistil gel še manj, najbolj je pomagalo tuširanje na hitro in potem popivnanje. Pa jasno, nekako preživeti tam ene 4-5 dni, ko se delajo nove. Imela povsod, tudi v ustih. Pa to je bilo drugič v življenju. Imela tudi visoko vročino prve dni, ampak po dobrem tednu se temu res samo še smejiš!

New Report

Close