Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Odpadli cement pri omrtvicenem zobu

Odpadli cement pri omrtvicenem zobu

Pozdravljeni,

Prosim vas za mnenje.

Zgornja 6ko so mi pred leti omrtvicili in zaplombirali. Letošnji začetek leta se mi je delček zoba odlomil. Šla sem do zobozdravnice, ki mi je v zob dala cement in povedala, da se lahko zgodi, da mi bo cement padel ven zaradi težavne lege. Pa mi je res čez nekaj časa padel ven, pa sem v marcu spet šla do nje in mi je luknjo ponovno zapolnila s cementom. Ravno na začetku korone pa se mi j dogodilo, da mi je zopet odpadel cement. Sedaj imam že 14 dni luknjo, cez dan vanjo “natlacim” vato, da mi hrana ne gre notri, jem samo na nasprotni strani, vselej pa me je strah, da ne bi zoba uničila, ker je odprt.

V dežurno ambulanto zaenkrat nisem klicala, ker me zob ne boli in predvidevam, da me tudi ne bi vzeli.

Če pravilno razmišljam, bi moral biti zob mrtev in me ne bi smel boleti. Ali si lahko v tem času naredim kaj škode na zobu – recimoda bi zob propadal, da ga potem ne bi bilo možno rešiti?

Ali je prav, da uporabljam vato?

Hvala lepa za vaš čas in odgovor!

Pozdravljeni,

pravilno sklepate; zob je zdravljen in vas verjetno ne bo začel boleti. Ne razumem pa, zakaj vam je zdravnica vstavila cement in ni naredila trajne oskrbe? Ko se bodo razmere normalizirale in bomo spet začeli z delom v ambulantah, se čimprej oglasite pri svoji zobozdravnici. Tole z vato je ok, pazite le, da zobne krone ne polomite in skrbite za čimboljšo higieno.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

Hvala za vaš hiter odgovor!

Pri slikanju zob je bilo videti, da tale mrtvi zob ni bil ravno najbolje omrtvicen, tako da bo verjetno potrebno enkrat v bodoče ponoviti zdravljenje; tako sva nazadnje govorili. Predvidevam, da je menila, da bi do takrat poskusili s cementom.

Redni termin pri zobozdravniku pa imam 8. 4., kar pa predvidevam, da tudi ne bo nič.

Če bi vedela, da bo korona, bi verjetno storila drugače.

Hvala za odgovor in lep dan še naprej!

New Report

Close