Odnos preteklosti…

Ne vem če sem se obrnila na pravi forum, pa vseeno. Imam vprašanje v zvezi kako gledate na stvar.
Partner ima ob prej otroka, otroka ima 4 dni v tednu, s tem da je še njegov spremljevalec v šoli. Z malo se dobro razumeva.(12 let)
Doma ima tečno mamo in zaradi nje me obiskuje le on, takrat ko lahko, torej 2x na teden.
Bivša ga nenehno kliče po telefonu in se “prilizneno” oz. neprofesionalno obnaša, mu govori svoje težave, se smeji,…s tem pa sem sama odrinjena. Vsaj tako se počutim. Tudi ko ima ona obveznosti, ji partner z veseljem ugodi, vsem njenim kapricam, rekel je celo da bi rojstni dan praznovali skupaj, vendar sama vem da je to nemogoče saj bivša začne obujati njune spomine na glas..
Kako bi same presodile tak odnos?

Hvala za pozornost!

kaj je bil pa razlog njune ločitve?

Njena prevara z mlajšim moškim, ki sedaj živita skupaj. Bivši jo je seveda želel 2x nazaj predno sva se midva spoznala, to mi je priznal mnogo kasneje.

Mene bi bolj kot bivša motilo to, da na najino zvezo vpliva njegova mama in da je ne zna postaviti na svoje mesto.
Da pa poskrbi za otroka, mu je pa samo v plus.

Si moraš res spraviti na grbo enega takega, res rabiš zraven še njegovo mamo, pa bivšo, pa kaj pa vem, še en kup problemov, ki to potegne za seboj.
Če nisi prav v krizi, pa hudičevo stara, si najdi enega brez obvez, je boljše.

Hvala za odgovore, sem blizu 30ih. Vse sem že sprejela, ampak včasih imam občutek kot da v zvezi sploh ne obstajam, niti nimam jaz kakšne besede. Vse odloča bivša kdaj se odloči 2 dni ali 2 pa pol dneva imeti svojega otroka in takrat je moj fraj in se odloči ali bo prišel k meni ali ima še kaj za postoriti okoli bajte in v gozdu.. Ne vem če mu lahko verjamem da me ima sploh rad. Kajti tisti dan ko se vidiva je že prijazen in pozoren do mene, veliko govori o svojem otroku, o vsem, samo s problemi se noče soočiti. Mala je invalidna, ima mišično obolenje. Mati je pa hudobna, vse gleda zviška in se vtikuje povsod. Ko sem bila nazadnje pri njih se je že skozi okno drla, zgin prasica,…da ne govorim kaj vse:(…ah
Hvala vsem za pozornost!

Mislim, da se ne splača zgubljat časa s takimi ljudmi. On zagotovo še ni pripravljen na novo zvezo, najbrž pa je tudi še vedno mamina marioneta, tako da… ne, nima smisla.

Kar se časovnih omejitev tiče zaradi otroka, bi bilo enako ali še “slabše”, če bi hčerka živela pri njem – kaj bi pa takrat? Tole z mamo je pa nezaslišano. Da si ona drzne in da on to dopušča!
Moj bivši ima otroke le vsak drugi vikend, pa še to ne vedno, ker pogosto pride kaj vmes, ali pa prestavi ali pa skrajša … In to mi sporoči zadnji hip. No, saj zato mi je pa težko furat zvezo (in je trenutno tako ali tako ne). Samo toliko, da si lahko predstavljaš, kako to je. In še enkrat, meni se zdi pohvalno, da je tako angažiran ati.

v tem tvojem odnosu vas je enostavno prevec

Hvala za odgovore, res je dober oče, ampak to je pa tudi vse. Ne rečem da je slab človek, je pa brez hrbtenice in vezan na vse ostalo, le name ne. Govori mi vsesorte, da se bova preselila ko bo več dohodkov, do tega kako rad me ima, včeraj sem mu napisala, da se ne vrti vse okoli njega, hčere in bivše, pa mi je odpisal samo dva vprašaja.
Po eni strani sem se že navadila, po drugi strani se pa ne moram zanesti nanj, pomaga vsem pred mano. Ne vem več kaj je normalen odnos, kjer bi bila jaz vsaj na drugem mestu, če ne na prvem..izgubila sem občutek za pravi položaj. Preveč sem ponižna.
Ja mama je pa res uf, nobenemu ne privoščim takšne tašče, mislim da jo lahko iščeš z lupo na zemljevidu pa je ne najdeš, kajti sama še nisem nikoli prej srečala take osebe, sploh pa sem sama veliko pomagala starejšim in no. Dvomim da je kje še kakšna, razen kakšna motena oseba..
Se opravičjem vsem taščam, tudi zastopim, da se mama boji za svojega sina, ampak kar je preveč je pa preveč. Vendar tukaj ni toliko kriva ona, kot on.

Kot prvo problemov ne rešuj preko telefona ampak osebno. Povej mu kaj te moti, kaj je zate sprejemljivo in kaj ne. Dejstvo, da ima hčerko boš morala sprejeti in tudi to, da je ona na prvem mestu. Vse pohvale vredno je, da ima redne stike z otrokom, kar vključuje tudi (na žalost) videvanje z bivšo. Kako pa imata onidva razčiščen odnos? Je vse pospravljeno in popredalčkano ter preboleto ali so še kje kake stare rane? Meni osebno bi bilo nesprejemljivo, da bi ga bivša ves čas klicala (ne rečem kdaj pa kdaj zaradi otroka) in mu jamrala o svojih problemih. Pogovori se z njim, mu povej, da te to moti ter naj on svoji bivši lepo pove, da ga naj kliče le zaradi otroka.
Glede tašče pa isto, pogovori se z njim, naj se postavi zate in mami pove, da tako ne more ravnati s tabo. Lep pozdrav, J.

Na žalost je iz njegove strani še čutiti veliko privrženosti in ljubezni do nje, bojim se, da sem preveč razumevajoča, že tako da meji na naivnost.. mene ima za rezervo, če bo slučajno kdaj bivša prišla nazaj, čeprav sta narazen 3 leta, čutim nekako da nima enakovrednega odnosa do mene in nje,…ah nima smisla..

Hvala vsem!

New Report

Close