Pozdravljeni. Sem že 9let poročena in mati dveh otrok. Na začetku zakona sva se z možem zelo lepo razumela, spoštovala, imela rada, ljubila, se skupaj več družila… ampak odkar sva pa dobila drugega otroka ki je sedaj star 4leta se je vse spremenilo. Ne z moje strani ampak z moževe. Postal je čisto drug človek ki ga sploh več ne poznam. Ni več družaben z mano, se sploh ne pogovarja edino če rabim kaj v trgovini. Postal je nasilen, napadalen psihično in fizično. Bedi in igra do 2, 3h zjutraj. Še za sex mu ni. Če sexava 1x na mesec še to ne. Se mi zdi da sem bolj jas za sex. On mi vedno pravi da sem obsedena in da samo na to mislim! No moram priznati da pri gospodinjskih opravilih mi res pomaga ampak ko konča pa je non stop na telefonu ali pa igra ps4. Še nastavil si je kodo na tel. Se pravi še dotikat se ne smem njegovega fona. Ko želim se ljubiti z njim ali da gledava kakšen film me zavrača oz. Izgovarja z glavoboli in bolečine v trebuhu. Ne vem in ne razumem kaj se dogaja. Vsak dan razmišljam o tem in ne vem kaj naj naredim. Ko se želim pogovoriti mi takoj odvrne daj ne začni s5! In je jezen ter me grdo gleda cel dan. Moti ga tudi otroka ko se igrata in sta glasna. Zato se na vsaki drug dan kregava. On drugače želi otroke vzgajat jas pa želim samo da sta otroka srečna in vesela. Nikoli se ni igral z njima nikoli ju ni spremljal na sprehod…. Meni govori da me ne more gledat, da je zaradi otrok tu. Ne vem zakaj mi to govori. Prosim pomagajte in mi povejte vaše mnenje oz nasvete. Sem komaj 27let stara in si želim biti s5 srečna z družino. Sem že ponudila ločitev ampak on tega noče. Hvala za razumevanje. Lp

Spoštovani,

Za rešitev vaše težave imam dva predloga.

Prvi je, če sta z možem oba motivirana, da nekaj spremenita in izboljšata kvaliteto vajine veze. V tem primeru se dogovorita partnersko svetovanje. Tam bosta lahko raziskala kaj in zakaj se je v vajini vezi spremenilo in to razrešila.

Drugi je, da sami obiščete strokovnjaka, psihosocialnega svetovalca ali psihoterapevta. Tam boste zelo verjetno lahko raziskali, kaj je razlog, da je mož spremenil vedenje. Iz enega zapisa tega ni moč sklepati, še posebej, ker ne poznamo njegove zgodbe. Vsekakor obstajajo razlogi in psihološka logika, da je tako radikalno spremenil vedenje. V takem procesu pa se boste naučili razumeti tudi sebe. Recimo kako ste opremljeni za uveljavljanje svojih zahtev in zaščito svojih interesov. Npr. interesa, da niste deležni nasilja, da partner opravi svoj del obveznosti, …

Tega niste vprašali, ampak komentiram po lastni presoji. Pozicija starša »jas pa želim samo da sta otroka srečna in vesela«, ni dobra za otrokov psihosocialni razvoj. Pomembno je, da se otroci vadijo v disciplini, toleriranju frustraciji, držanju meja, da se uklonijo zahtevam itd. Torej za otrokov razvoj so poleg ljubezni in pohval pomembni tudi zanj neprijetni vidiki vzgoje.

Lep pozdrav,
Uroš Drčić

_____________________ mag. Uroš Drčić transakcijski analitik - psihoterapevt m: 031 336 452 e: [email protected] url: [url]http://www.revitacenter.si[/url]

Ni mu več do tebe saj ti je lepo povedal da te ne more gledati . Vse to je obnašanje nezadovoljnega človeka v zakonu . Jezen je ker mora biti s teboj najrajši pa ne bi bil . To ne pomeni da je s teboj nekaj narobe , ne ni le on čuti drugače .

Če ti uspe da ga odmakneš od računalških igric se ti lahko vrne v obliki kot si ga poznala. Če ti ne uspe, pejdi samo stran. Ta zasvojenost je hujša od alkohola.

Tip ni zasvojen z igricami, nobenega ne poznam ki bi postal hardcore gamer po 25tem.

Tip se umika pred zeno kolko se le da. Ne zato ker bi rad ps4 nabijo, ampak zato da ne rabi tecne žene gledat.

Avtorica, tip ti je jasno in glasno povedal da te videt vec ne more in da je s tabo samo zaradi frocev, ni edini, takih je cel kup.

Na tebi je da to sprejmes in tak furata dalje, ali pa se locis. In ne, za locitev se ne rabi strinjat, lahko se odlocis cisto sama.

Ma dej nehj no. In zakaj si se vedno z njim? Otroc itak se bolj trpijo, ce se starša ne moreta pa se delata kao zarad njih. Spakiraj kufre in si poisci dobrega moškega in uzivaj v zivljenju. Matr ste ene smotane, vse požrete. A se nimate nc rade?

Ta tvoj ni za brez veze zaklenil telefona ves, je med tistimi, ki iščejo ljubezen in sex na fb. Spokaj dokler še sama sebe vsaj malo spoštuješ, če se seveda spoštuješ in si sposobna sama zase in otroke skrbet. Vse dobro ti želim.

Ona ima drugo. Zaklenjen telefon, ni mu več do sexa. Koliko še rabite da vidite določene stvari. A jo moraš najti na njem da dojameš? Igrice so pa samo da lažje preživi dneve k je doma.

To so zamere, ki se vlečejo že nekaj let. Kdo je dal pobudo za drugega otroka? Največkrat so ženske tiste, ki rečejo npr “čas je, naredi mi otroka” in podobno, zato da ne bo prevelikih razlik v letih, moškim pa do tega sploh ni. Potem pa je itak še huje pri dveh otrocih, ko je pomanjkanje časa. In to moški zamerijo, čeprav morda ne bodo povedali na glas.

Karkoli je razlog za njegovo obnašanje, dokler njemu ni do vas, se ne bo spremenilo. Lahko spremenite samo sebe in to je, ali se sprijaznete z situacijo ali pa se odselite in zaživite po svoje. SI daste možnost, da spoznate nekoga, ki bo sprejel vaša otroka in vas imel rad.

Samo kopiram komentar iz facebooka, ki je zapisan pod objavo vaše izpovedi:

Rece ti da te ne more vec gledat in da je tu zaradi otrok in ti se kr cakas boljse case? On se ne bi locil?
Sej ne rabite njegove privolitve, lepo do odvetnika pa tozbo vlozit, pa spakirat pa it…. ne vem zakaj bi mladost zapravljala v takem odnosu, leta hitro tecejo, tik tak bojo otroci odrasli vi pa- kje? Postarana zaradi stresa, navelicana zivljenja…. hvala lepa za tak lajf…

Razumem da vam ni lahko, ampak se dajte malo zamislit. Človek, ki bi vas mel res rad, se to da vas ne bi tak obnašal.

Ha punca, bezi stran dokler se lahko.
Sem bila v podobni situaciji, iz katere s3m se komaj izvlekla. Koda na telefonu? Ni za brezveze. 9753789% te vara, zal. Pa se rekel ti je, da te ne more gledat. Zavoljo otrok pojdi stran od njega. Otroci trpijo, ko gledajo starse, ki se kregajo in kot si omenila tudi fizicno obracunavajo. Pa se nekaj, prijavi ga na policijo ali CSD, NOBENA oseba ne sme izvajati psihicnega in/ali fizicnega nasilja nad tabo. Pa karkoli bi ze naredila to se NE SME in je ZAKONSKO PREPOVEDANO! punca, mlada si, ne dovoli, da te unici. Jaz sem bila cisto na tleh in nisem vec videla izhoda. Klicala v varno hiso, tam so me napotili k svetovalki za psihicno in/ali fizicno nasilje ona me je napotila na CSD, kjer so strokovni delavci, ki ti pomagajo najti izhod iz nasilja. Bodisi, da je to prijava na policijo ali pa samo pogovor. Pri meni se je na koncu po vseh teh klicih tako hitro odvijalo, da do prijave na policijo ni prislo.
Pa se nekaj, ce ze ne bos gledala kaj je najboljse za tebe obvaruj vsaj otroke, ki niso prav nič krivi, so pa na sredini nasilja. Naredi nekaj za otroke in pojdi stran! Zdaj! Ne jutri, zdaj!!!
Pa se nekaj. Ponavadi se taksni ljudje, ki izvajajo psihicno in/ali fizično nasilje nikoli ne spremenijo. Been there, done that. Veckrat sem popustila, bilo ok 14 dni potem pa jovo na novo.
Reši sebe in otroke! In vso sreco! Vso življenje se je pred tabo.

Skrivalnice kažejo na to, da je gej. Ko je dobil otroke, se vam ne posveča več. Njegov fokus je drugje. 🙁

To so vsi znaki ki jih kažejo moški, ki imajo druge, ljubimke..

Čim prej vstran od njega še sploh če je nasilen ,kot ste zapisali otroci so še majhni rešite jih drugače bodo imeli posledice za vse življenje.Kot ste napisali ste še mladi in sigurno boste že našli nekoga ,ki vas bo spoštovau…želim vam mnogo uspeha v življenju srečno

Ma pri nasilju je vedno ničelan toleranca. Vse ostalo je nepomembno. Samo še s tem se ukvarjaj, kako greš stran. Ne bo se spremenil, ne pozabi tega. Če dvigneš roko nad žensko moraš res imeti gnilo dušo.

New Report

Close