Odločitev med ženo in ljubico
Kot še zelo mlada sem bila v vlogi ljubice, pa ne dolgo, ker sem ga dala na čevelj, ker se hitro ugotovi, ali se je moški pripravljen odpovedati svojemu gospodinjskemu servisu in s tem povezanim ugodjem doma. Pa še nobenih travm ni treba preživljati. Takšni moški samo hočejo iz nastale situacije potegniti največ in tako vlečejo za nos ženo in ljubico, dokler jim pač znese. Ko pa jim več ne, skesano pritečejo nazaj k svoji razumevajoči ženi.
No, pa da ne mečem vseh v isti koš. Imam tudi popolnoma drugačno izkušnjo.
Ko sva se z mojim sedanjim partnerjem spoznala, sva bila oba poročena in po enem mesecu sva se že oba odselila, on od svoje žene, jaz od svojega moža. Nihče od naju ni prevaral svojega partnerja, prvič sva bila intimno skupaj šele, ko sva se odselila. In tako sva imela oba čisto vest pred svojima bivšima patrnerjema.
Danes živiva skupaj in moram priznati, da sva zelo srečna. In nikomur ni žal, da sva se odločila za ta korak.
Vem, vse kar sva počela, je bilo v bistvu zelo na hitro, ampak če začutiš res tisto pravo ljubezen, želiš imeti vse odnose in razmerja čim hitreje razčiščene. In potem se ti ni treba skrivati, mirno spiš in predvsem je pomembno to, da si z ljubljeno osebo res ves čas in veš, da je samo tvoja.
saj bi bilo res dobro, da zapremo tale forum. Ampak kaj morem, ko kljub negodovanju vsi hodijo nazaj?
primož
Iz svojih izkušenj iz razmerja s poročenim moškim z družino lahko povem en ogromen razlog, zakaj se ni nikoli ločil: OTROCI!! Skupaj sva bila več kot dve leti, okoliščine so dovoljevale, da sva se tudi veliko videla. Našla sva skupno globoko ljubezen, za oba je bilo nekaj norega, enkratnega in nepozabnega. Saj veste, ko resnično najdeš ‘the one’, ko čutiš da je to to. Če bi bil sam z ženo, bi bila danes midva skupaj, to si upam trditi.
Vseskozi pa sem vedela, da se ne morem dati na tehtnico z dvema majhnima in nedolžnima bitjecema, ki bi jima ločitev globoko zaznamovala življenje. Vseskozi sem nihala: biti z nekom, s katerim čutiš, da bi moral biti skupaj, ali oditi, saj NIKOLI ne bova skupaj. Ko se mi je zazdelo, da si moram ustvariti svoje življenje, ko tega ne morem več tlačiti vase, sva prekinila. Tole sicer pišem tako na hitro po dejstvih, vendar moram povedati, da je bilo zelo zelo težko, lahko si predstavljate.
Življenje lahko ubere samo eno pot, čeprav je sestavljeno iz nenehnih dvomov in vprašanj, kaj bi bilo bolje… Živi le enkrat, zakaj ne živeti tako kot ti narekuje srce? Zapustiti družino in jim uničiti življenje samo zaradi sebe? Pustiti moža in očeta mojih otrok, ker me je varal? Zapustiti nekoga ki ga ljubim iz dna srca, čeprav ne bo nikoli z mano? in še in še….
Prepričana sem, da je lahko zelo na hitro izstreliti odgovore na vsa tale vprašanja. Ko pa se znajdeš v takšni situaciji, bo pa vedel vsak, ki je dal kaj takega čez, kako je težko.
PA ŠE NEKAJ: Ljudje take in podobne situacije radi obsojajo, posplošujejo mečejo vse v en koš in delijo ‘pametne’ nasvete… Meni se to zdi plehko, kajti po moje ima vsak ima pravico govoriti le iz svojih izkušenj. Kajti le te imajo pravo težo dati nekomu vsaj kanček odgovora na vprašanje, ki ga išče.
Rossi,
hvala 🙂 Ni samo to kar se vidi, kako se sploh vodi kakšen forum bi lahko napisal doktorsko “dezertacijo” 🙂 ja dezertiral bi lahko in bi bilov erjetno 100 strani premalo. Žal je to nov medij, nov način komuniciranja, o katerem ni še nihče napisal kaj konkretnega. Mi pa smo eni redkih, ki tak sistem in način upravljamo in očitno je, da več kot uspešno, samo še na denarju se nam ne pozna.
Kakorkoli že, vse to kar vidite so samo izkušnje in opazovanj ter odzivi. Jasno je,d a ne moremo zadovoljiti vseh pogledov, dokler pa zadovoljimo več kot polovico uproabnikov, zaenkrat še delamo dobro in se tega držimo.
Ne bom pa govori o tem, kako težko je dobiti v kakršnokoli sodelovanje “strokovnjake” tiste, ki že z nazivom povejo kaj so in kdo so in kako vse obvladajo. Ravno tisti, ne vedo kaj je internet in ga moram rečt, najmanj obvladajo in jih navadni uproabniki okoli rpenašajo. To pa so izkušnje.
veliko zanimivega branja še naprej želim in pomoči, pa čeprav ne moje.
primož
PRIMOŽ!!!!
Nikar! Nikar ne vzemi vsega tako, tako…saj ne znam izbrati izraza. Lahko je sedeti doma, prebiraqti, trositi kritiko in sam biti samo v vlogi tistega, ki išče dlako v jajcu!
Primož, že 1000x je bilo povedano, da takšnih strani manjka, da manjka stika z drugimi, ko imamo problem, pa želimo ostati anonimni. Čar vsega je, da dobiš odgovore – takšne in drugačne. Eni so tudi malo manj na mestu, toda tisti, ki postavlja vprašanje ima tudi možnost izbire in selekcije. Tvoji odgovori še nikoli niso vsebovali kakšnih neumnosti, mislim, da se trudiš, če pa je kdo mislil drugače, je lahko to napisal in to je pač to.
Koka zgoraj je pač podala svoje videnje situacije, ki jo vsi še kako dobro poznamo, vendar s take malce pikre strani, ki bolj zadene in se dotakne, poleg tega da upoštevamo, da ima koka pač poleg tega še dar pisanja. Je pa potrebno pri občutljivih temah biti malo bolj rahločuten, zato so tvoji odgovori, kot odgovori moderatorja na mestu.
Vsi, ki kritizirajo, najbrž še nikoli niso bili v podobni vlogi. Zadostiti večim okusom….nikoli končano delo. Primož, ti veš, kaj s tem mislim, sama se pri svojem delu vsak dan srečujem s tem.
In še nekaj o titulah. So ali pa NISO merilo kdo je kaj in kaj zna. Sama sem večkrat šokitrana nad izjavami nekaterih s titulo. Sicer pa ti srčnosti ne more nekdo napisati v skripto in ti za osvojitev le-te dati diplome!
Primož, tebi pohvala za trud, drugoim pa polagam na srce:
bodite uvidevni, tudi razni doktorji in kaj vem kdo z nazivom še se včasih zmotijo, do zdaj se Primož ni po moji oceni še zmotil in naredil večje napake. RAZLIČNA MNENJA PA SO MENDA JA DOVOLJENA??!!
Lep dan vsem!
Kakršen človek, takšen vtis 🙂
Moj ex se na novem začetku ni imel zelo fajn, ker mu je dala dvojko tudi njegova nova ljubica. Potem je nekaj neuspešno osvajal njeno prijateljico, ki je živela en štuk nad njo. Taktika je bila očitno dobra, ker ga je ta prva vzela nazaj. Vmes so bili še štosi z njenim tipom ki mu je fizično grozil (a ja, ženska je bila uradno tudi še vezana, čeprav neporočena) in njeno mamo, ki mu je v ksiht povedala, da ga ne mara. Potem on ni bil več za to, da živi z njo. Mislim z ljubico. Probal je če bi se dalo kaj uvalit nazaj k svoji bivši ženi, se pravi meni. Zelo zagrenjeno, nesprijaznjeno z dejstvom, da sem doživela osebni poraz in brez vsakršnega smisla za humor sem reagirala na zelo grob način in nisem imela posluha za njegove lamentacije. Potem iz prve roke nisem dobila več nobene informacije. Bojda pa sta se na koncu z ljubico vseeno pobotala, dobila otroka in skupaj z njeno materjo preselila v skupno stanovanje. Happy end, a ne?
Ja za crknit! Dokler mi ni nekaj žensk zaploskalo, je bilo vse OK. Koka je pač dala še en od mnogih komentarjev na naslovno temo. Ko se je pohval preveč nabralo, so se pa začeli pojavljati komentarji glede moje zafrustriranosti, zagrenjenosti in sploh… How typical! Zato vas prosim, nehajte me hvalit, nekatere to tako boli, da jih čisto ausglajzne. Na ta način se cela debata sprevrže v vodeno analiziranje pisca namesto da bi se nadaljevala analiza teme. In zato si bom privoščila malce tovrstne vodene analize tudi sama, čeprav se je v glavnem izogibam. Razen če nimam zelo nizkega pritiska in cukra na nuli.
Ja, seveda imam background. Kislo-sladek, tak, kot ga imamo vsi. Samo v tem je razlika, da sem jaz malce osvetlila svoje izkušnje, drugi jih pa pač niste. Zato ne morem vedet koliko zapuščenih ljubic in odcvetelih praslovanskih samcev je zakrvavelo od toliko resnice naenkrat 🙂 Lahko samo ugibam in se v svoji zakrnjeni zlobi zabavam nad učinkom.
Tolaži me to, da se velika večina ločenk in ločencev, ljubic in ljubimcev na koncu vseeno pobere in najde brez hujših posledic. Čeprav ne z objektom svojega poželenja. Še več, ponavadi ti ena ločitev ne škodi, ampak te poživi, he he he. Vsem tem se globoko priklanjam in jim maham v pozdrav. Kajti življenje je prekratko, da bi nosili okrog kisle ksihte.
A ja, če pa koga iskreno skrbi, da je Koka “koka” polna same grenkobe, naj vam zagotovim, da je temu tako samo takrat, kadar si v usta nekritično natlačim čokolado Gorenjka s 70% kakava, he he he.
A ja, a ja, a ja. Če pa me kdo hoče res psihično in fizično uničit, mu moram namignit, da me z besedami ne bo zrušil. Naj mi raje zgoraj navedeno znamko čokolade v velikih količinah (zabojih) pošlje na zadnje postajališče osemke. Ponoč se bom prihuljeno splazila ponj in se bom grenila do bridke nezavesti. Obljubim. Prsežem.
boom
a kaj dogaja moškim…očitno full, če ne ne bi imeli dveh želez v ognju 🙂
vprašanje je kaj se zgodi, ko se eno žezlo neha kriviti tako kot on kuje?
Ljubice so različe, marsikatera sanja o tem da bo ON nekoč samo njen…in upanje umre zadnje :)))))
Sicer pa…se ze dolgo na teh forumih…zakaj se noben od tipov ne razpise zakaj sedi na dveh stolih?
Najprej o forumu:
Kateri odgovor je dober, uporaben, tolažilen, itd… lahko pove samo Miška.
“Srečno poročena”, tvoj intermezzo Primožu je totalno brez veze in nesramen. Njegov odgovor v tej temi, sploh ni slab, če pa tebi ni všeč, pa ne beri.Že v večih odgovorih se čuti, da si nestrpna do drugih. Pomiri se malo.
“Koka”, tvoji odgovori so fenomenalni in koristni tudi za ostale, ker temeljijo na izkušnjah. Zato prosim, še piši.
Še odgovor Miški:
Zelo hitro vidiš, kako in kaj se bo moški odločil. Samo dobro ga opazuj. Nekateri radi sedijo na dveh stolih, zato ne vztrajaj predolgo. Večina moških pa je grozljivo racionalističnih in ljubico najprej malo testirajo in če vse štima tudi zares gredo. Če pa začnejo opažat, da bodo mogoče prišli z dežja pod kap, potem vseeno še malo sedijo na dveh stolih, ker se bo redkokateri odrekel možnosti seksanja in udobja dveh stolov. Isto velja za ženske. Niso redke, ki vozijo paralelni slalom:)
Zdaj bom napisala nekaj , za kar me bodo vsi obsojali, ampak je izkušnja moje prijateljice. Najbolj pametno je, da imaš medtem ko čakaš g. Pravega, da se odloči, dobro odprte oči tudi za druge moške. Torej več želez v ognju. Grdo se sliši, ampak prednosti tega je veliko. V najboljšem primeru si najdeš drugega dobrega partnerja in ti ni treba iti skozi ločitvene travme ljubimca. Veliko priložnosti odkoraka mimo, medtem ko ženske vztrajajo pri svojih neodločnežih.
Kadar kdo naleti na kakršnokoli težavo, ki je ne uspe rešiti je v istem položaju, kot moj sošolec Maks v prvem razredu osnovne šole, ki se ni naučil brati in pisati, zato je moral ponavljati razred. Če hočeš priti v višji razred, moraš obvladati snov in pika. Pri ‘predmetu’ iz katerega si ‘padel’ pri ženi, ne boš zlahka opravil pri nobeni drugi. Če bi, bi šlo za izredno redkost.
Vedno, ko naletimo na težavo, lahko izbiramo med tem, da se z njo soočimo, da pobegnemo ali pa najdemo nekaj vmes. Tisto vmes je pa stvar, ki jo lahko potuhta le tisti, ki se ga težava tiče. Kako jo potuhtati? Je za to potreben razum? Niti ne. Običajno se odgovor na to vprašanje nahaja v podzavesti, kjer je zapisana tudi neka boleča izkušnja iz preteklosti, katero pa lahko izbezamo na plan le po temeljitem pogovoru. Ko je znan povzročitelj, se išče zdravilo, ki zopet tiči v človeku samem.
Kadar se s kom pogovarjam o takšnih zadevah, kot jo je načel Miška, se na koncu izkaže, da si v resnici le želi biti ljubljen, spoštovan, razumljen. Takrat je čisto vseeno ali je to žena ali ljubica. Samo, da ga ljubi in zadovolji tisto potrebo, ki ga je potisnila v precep, da se mora ukvarjati s sabo na področju, ki ga najman mika. Zakaj? Ker je boleča.
Vse dobro želim.
Draga Koka ali koka, čas odpošiljanja mojega posta je bil zgolj slučajen in brez namena apriorističnega oportunizma. Na žalost je tako, da mi gre vsakršno posploševanje na živce in ima največkrat resnično vzroke bodisi v lastni zafrustriranosti, bodisi v lastnem občutku nemoči, (velikokrat zato) da bi svet okoli sebe spreminjali po lastni podobi. Pa prosim, tole pišem nasplošno, brez namena, da bi ocenjeval tvojo osebnost in, roko na srce, velikokrat tudi sam nisem imun proti temu. Varanje pa se mi zdi tema, o kateri si še o tem nismo enotni, kaj to sploh je, kaj šele, da bi posploševali in metali (predvsem vse dedce) v isti koš in, hudiča, za zelo malo primerov sem slišal, da je nekdo svojo ženo prevaral z moškim (pa mogoče bi nasprotni spol to veliko lažje prenašal). Po mojem je glede varanja za vsakim primerom svoja zgodba (ne rečem, da ni takih kot jih opisuješ ti) in svoje razloge in tako na easy (kot si nekateri predstavljajo) se bomo lahko ločevali, ko si bomo partnerje kupovali v Mercatorju ali pa jih morda dobivali gratis zraven pralnega praška ali stekleničke Jara.
Pa daj si no nick zamenjaj. Koke so ptiči, ki kljub krilom ne morejo kaj dosti letat, potem pa zganjajo foušijo nad vrabci in golobi :-)))
Ja Sandrine, verjetno imaš prav, marsikdo sanja in upa. Marsikomu se tudi želja uresniči, marsikomu pa tudi ne. Nekaterim morda zato, ker, saj veš kako je s tistimi, ki jih je enkrat kača pičila. Marsikdo pa tisti “moj” vzame preveč dobesedno in se po uradni potrditvi začne temu primerno tudi vesti, potem so pa lahko tudi posledice kakršnekoli že.
Glede svojih izkušenj pa ti v tem trenutku ne morem prav nič povedati, ker niti ne sedim, niti nimam kakšne posebne želje sedeti na dveh stolih. Odkrito povedano bi raje en malo stal. Od samega sedenja se človeku samo rit razleze.