Najdi forum

Sem prebrala skoraj vse napisano in me nekaj zanima. Imam 10 let starega otroka v 5 razredu Oš. Imamo odločbo MŠ o usmerjanju otroka s PP ( disleksija, primankljaj na socialnem področju ). Čeprav nikjer ni napisana konkretna diagnoza nam je razvojna pediatrinja ki je vodila ves postopek povedala da ima naš otrok Aspergerjev sindrom. V odločbi imamo večino vsega kar opisujejo že mnoge mame ( IP, prilagojeno preverjanje znanja….). Z otrokom zelo veliko delamo in ima odličen uspeh ( velik problem je le pri matematiki, zlasti pri besedilnih nalogah ), je tudi registriran kot nadpovprečno nadarjen otrok na športnem področu ( šport tudi trenira, rezultati so zelo dobri ). Veliko preglavic nam povzroča vedenje otroka ( izbruhi jeze, zelo malo empatije, nesramno obnašanje….).
Zanima me ali lahko z odločbo Mš za otroka s PP zaprosim za odločbo na CSD. Ali sem sploh upravičena do tega glede na to da moj otrok ni gibalno oviran, alergik, ne rabimo posebnih pripomočkov…….
Edini strošek nam predstavlja le šport ki ga trenira, da otroka vključimo v športno aktivnost pa je bil nasvet razvojnega pediatra ( se obrestuje ).
Ne bi se rada osmešila zato prosim za kak nasvet ker je toliko napisanega da sem se čisto izgubila in ne vem več kaj sploh lahko uveljavljam in do česa sem upravičena.
Hvala za odgovor

Ria 33,

glede na to, kar ste mi napisala dodatka za nego ne boste dobili.

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

New Report

Close