Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina ODDAMO MEŠANCA LABRADORJA

ODDAMO MEŠANCA LABRADORJA

Oddamo 9 mesecev starega mešanca labradorja. Je zelo cartljiv, rad ima otroke, je cepljen. Zaradi novonastalih razmer ga žal moramo oddati.iščemo nekoga, ki bi ljubeznivo skrbel zanj.

Za kakšne novonastale razmere pa gre?
Vas je cunami odnesel ali ste samo odpovedali pri vzgoji in je pes v puberteti postal nemogoč?

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Yo,
vljudno vas prosim, da ne napadete z včasih neprimernimi vprašanji vsakogar, ki oddaja psa ali mačka. Mislim, da nihče ni dolžan na forumu razlagati svojih osebnih razmer in težav.
Če želite, pomagajte- o navadah psa, njegovih lastnostih in o vsem kar je potrebno, da vedo novi lastniki- pa mislim, da nam bodo rade volje napisali.
Pa lep pozdrav.

nova
Uredništvo priporoča

Lovro, mene pa zelo zanima, kaj je dejanski razlog za oddajo psa.
A vi mogoče prevzemate odgovornost za te pse, ki se tu oddajajo? Hm, za zamolčane razloge?
Neprimerna vprašanja? Vsak posvojitelj MORA vedeti, zakaj se pes oddaja.
Pa ne mi, Lovro, o alergijah, nepredvidenih okoliščinah, pomanjkanju časa, ker to je čisto mimo ali pa sem jaz super-woman. Namreč, sem mati samohranilka, imam 2 psa, od tega 1-ega kronično bolnega, 1-ega psihopatskega, 4 mačke, 2 kači, 1 gekona, 3 miši in JA SEVEDA mojo hči. Redno službo + honorarno službo. Tako da…

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Se strinjam z YO. Vse preveč živali se oddaja zaradi brezveznih razlogov – ker se jim pač ne da več ukvarjati z živaljo, ker nimajo (kao) časa, ker je žival postala neobvladljiva zaradi nikakršne vzgoje…
Pa to ni napadanje – le tisti, ki žival oddajajo, naj po pravici povejo, zakaj se žival oddaja in ne čakajo samo na to, da jo pač čimprej oddajo.

YO

preveč si dovoliš, res. Še sreča,da forum ni tvoj.Kaj tebe briga zakaj nekdo oddaja psa? misliš,da ga ne bo več oddajal ,če ga šikaniraš?
tisti,ki se hoče znebiti psa ,če ne gre drugače ga bo kje odložil.
Za te živali,ki jih imaš doma (koliko se spomnem v malem stanovanju) vsaka čast. Me prav zanima koliko čistoče je pri vsem tem.

Yo, vaše domače razmere me ne zanimajo in najbrž ste se prostovoljno odločili za vse živali, ki jih imate in za katere ,sem prepričana, da vzorno skrbite. Hotela sem le povedati, da ni potrebno takoj v precej neprijetnem tonu napasti vsakogar, ki se odloči oddati psa. Morda so novonastale razmere, posledica tragičnega dogodka- smrti, bolezni, nesreče..
Menim, da se da veliko stvari rešiti in jih pomagati razrešiti tudi s prijaznejšim pristopom.
Ljudje smo različni- in dopustite, da morda nekdo razmišlja drugače od vas.
Popolnoma se strinjam z vami, da si ljudje izmišljujejo različne vzroke in izgovore, zakaj oddajajo žival, vendar sem mnenja, da je taki živalci potrebno pomagat poiskat nov dom, saj tja, kjer ni najbolj zaželjena niti ne sodi, čeprav so jo nabavili morda z najboljšimi nameni.

Preberite še enkrat, kaj ste napisali. Tu si pa malo nasprotujete, se vam ne zdi?

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Se oglašam prvič in najbrž tudi zadnjič. Nekateri boste v vsakem postu ali odgovoru nanj našli kakšno dlako, pardon, narobe postavljeno vejico.Sem mislila, da je forum namenjen pomoči živalim in lastnikom, pa se včasih zdi da gre bolj za debatni klub nekaterih, ki napadajo vse po vrsti.

Smešno je, da take debate obstajajo skoraj samo še na temu forumu. Na vseh ostalih in dokaj kakovostnih forumih, namenjenih živalim, so take stvari zelo poštimane. Nerodovniške mladiče je prepovedano prodajati, prepovedano je objavljati take oglase in delati reklamo raznim šteparjem in preprodajalcem, prepovedano je iskati samce ali samice za paritev nerodovniških psov brez opravljenih vzrejnih dovoljenj., itd. Take zadeve se nemudoma brišejo in tam recimo ne boste našli oglasa, da bi nerodovniški bokser rad seksal. Mešančki se lahko oddajajo pod pogojem, da so navedeni razlogi oddaje ter vse potrebne informacije o psu, ki se oddaja. Vse ostale smeti pa se objavljajo tukaj in zato tudi take debate. Če bi lastniki foruma postavili določena pravila, kar smo že mnogokrat predlagali, do tovrstnih debat ne bi prihajalo in tudi možnosti raznim zaslužkarjem bi bile omejene.

Tak nivo kot je tukaj je samo še na Bolhi, samo da se tam ne objavlja mnenj posameznikov, se jih pa zato tukaj.

Dokler moderator dovoli takšne objave in ni postavljenih nobenih pravil, bo pač tako.
In ja, me čudi, da se nekdo spravi moderirat forum s takšno problematiko, če se prej ne seznani s tem, kako zadeve potekajo drugje. Pa ne zato, da bi “se kopiral”, pač pa zato, da se ustavi vse posredno in neposredno nasilje in krutost nad živalmi.
No, tu očitno ni tega.

zmaga, tebi (pa ne samo tebi) pa samo nekaj v odgovor na zadnji post, kjer me omenjaš. Kakršnekoli čestitke za mojo skrb, ki si jo poimenovala kot požrtvovalno in čudovito, niso ravno na mestu. Za živali enako kot za hčerko skrbim zato, ker sem se v neki preteklosti odločila zanje. In ne boš verjela (ne samo ti, to leti tudi na ostale), da se je tudi pri meni zamenjalo kar nekaj življenjskih situacij. Od ločitve (ko je nekaj živali pristalo na moji grbi, česar prej nisem predvidevala), do bolezni, ko sem par mesecev z veliko težavo vsaj približno poskrbela za živali, do selitve in konec koncev do zveze s sedanjim partnerjem, ki se je nekaterih od živali bal.
Kaj hočem povedati? Moja skrb ni požrtvovalna in čudovita. Niti ni skrb. Je zgolj odgovornost. Popolnoma enaka, kot jo nosimo (vsaj naj bi jo) za vse svoje odločitve in dejanja.
Verjemi mi, da bi mi bilo veliko lažje, če bi oddala oglas, da oddajam psihopatskega psa, ker je življenje z njim na trenutke naravnost nevzdržno. Prav tako bi mi bilo veliko lažje živeti brez tistih živali, ki pravzaprav “ne počnejo drugega”, kot da “tekmujejo”, katera bo naredila višji račun pri veterinarju. Ampak takrat, nekje v prihodnosti, ko sem se odločila za posvojitev omenjenih, sem prevzela tudi odgovornost zanje. Tako naj bi bilo, mar ne?

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Pozdravljene!

Z Lovro sva se zmenili za en sestanek, na katerem bomo vsi skupaj razglabljali o predlogih. Pripravljam dnevni red in vam dajem možnost, da poveste svoje mnenje in predloge o čem bi bilo poleg naših internih zadev potrebno razpravljati.

Dnevni red bomo sestavili skupaj – tudi z vašo pomočjo.

1. Ne/primerni oglasi “ODDAMO”
Če prav razumem, nekatere motijo oglasi na tem forumu – v stilu oddam psa. Kakšni so argumenti za/proti temu predlogu in sklepu?

2. Nedovoljeni oglasi
Prosim te, Nessi,
da zbereš teme, kjer se je na tem forumu preprodajalo nerodovniške pse, delalo reklamo raznim šteparjem in preprodajalcem in iskalo samce ali samice za paritev nerodovniških psov brez opravljenih vzrejnih dovoljenj. Bomo naredili red.

3. Kultura dialoga
A mislite, da bi tistim, ki se ne znajo pogovarjati takoj prepovedati pisanje ali še enkrat razmislimo?

4. Razno
… Vaši predlogi?

p.s.
Yo!
Opozorila bi vas na nivo pisanja. Primer: Uporabnik foruma, ki izraža mnenja na takšen način, da napada druge uporabnike, pri nas ni zaželen. (npr. izjava: “Vas je cunami odnesel ali ste samo odpovedali pri vzgoji in je pes v puberteti postal nemogoč?” je skrajno neprimerna.)

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

Andreja, očitno sploh niste razumeli, ne poznate zakonodaje, ki je VELJAVNA!!! in ne poznate usmeritve sosednjih forumov. Žalostno, res.
No, ker očitno mislite postati tržna niša za trgovanje vsega, kar zakon nekako omejuje, kjaz tu ne mislim sodelovati. Pa ne zaradi zakona, pač pa zaradi LASTNIH MORALNIH ZADRŽKOV.
Prosim, izbrišite me kot uporabnika. Seveda pod tem pogojem, da izbrišete VSE moje poste. Tudi tiste, ki jih imate pod “lepljivo”. Saj niso nikomur v pomoč oz. so bedasti, po domače povedano.
Hvala.

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Se bom oglasila še jaz. Pa naj me neregistrirani uporabniki zopet spluvajo. Moj post je namenjen konstruktivni kritiki, da se bo v tej smeri že enkrat nekaj naredilo.

Očitno se moderatorji na MONu ne zavedate določene problematike. OK, ni problema-o nekateri stvari veš več, o drugi pač manj.
Ampak, kaj je potem že poanta takega moderatorja?

O “čistokrvnih brez rodovnika” je pa itak stalno govora, saj je tu kar nekaj neregistriranih članov, ki tako početje zagovarjajo, tako da v bistvu uničijo ves trud in osveščanje.

Poleg tega se oglašajo ljudje, ki bi parili svojega mačka-spet problematika prostoživečih mačk in ostalega.

Zadnje čase se zares pojavlja veliko ljudi, ki imajo alergije, se selijo… in seveda oddajajo svoje živali. 99,99999% teh zadev je seveda skrajno neodgovornih. Andreja, to je problem pri oglasih “oddamo”.

Se strinjam z Majo, kar se tiče problematike “čistokrvnih brez rodovnika” in prostoživečih živali. Ne strinjam se pa s tem, da se človeka, ki žival oddaja, “nabije na križ”. Pa če gre tudi za selitev ali pa zaradi mene za čisto izmišljeno alergijo. Lahko je to neodgovorno, ampak mislim, da je vseeno bolje, da psa odda nekomu, ki ga bo imel rad in bo zanj odgovorno skrbel, kot pa da ga zanemarja. Ali pa ga celo zabriše na cesto, ker ga iz takega ali drugačnega razloga ne more ali noče obdržati. S takojšnjim napadom po mojem mnenju ne dosežemo drugega, kot da se bo tisti, ki psa oddaja, umaknil in se ne bo več oglasil, kaj bo potem s psom, pa lahko samo ugibamo. Je pa seveda edino pošteno, da tisti, ki žival oddaja, razkrije resnične razloge za to.

Ja, samo s takim oddajanjem, kot poteka tu, podpiramo zgolj način “danes hočem, najkasneje jutri dobim, pojutrišnjem se pa znebim bremena”. A to je pravi način?
Verjemi mi, da ni oz. vsaj dolgoročno in v dobro živali, ni!
Pravih razlogov pa nihče ali vsaj velika večina ne pove oz. jih na tem forum,u ni treba, ker se pač to podpira, a ne?

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

A to se hecate ali mogoče resno mislite? Nekaj tem spodaj je na novo objavljen oglas z naslovom “bokser bi rad seksal”. Mogoče si ga lahko preberete. Na nobenem drugem forumu, namenjenem živalim, ne bi bi objavljen dlje od treh minut. Za to poskrbijo moderatorji.

Za iskanje vseh oglasov kjer se je kupovalo in prodajalo nerodovniške pse, reklamiralo Bolho (ki je že sama po sebi največja reklama za vse gnile preprodajalce in šteparje) kjer se baje da dobiti poceni čistokrvne pse, pljuvalo po rodovnikih in zagovarjalo, da imajo tudi mešanci pravico imeti mladiče, prodajalo domače mačke z nekimi eksotičnimi nazivi, teptati trud vseh, ki poznajo problematiko in se trudijo kaj spremeniti, ponujati mešance za paritev ali iskati samice za paritev z nerodovniškim psom,…pa res nimam časa. Je bilo toliko tega, da se mi zdi prav smešno, da objavite tak apel.

Poleg tega sem si enkrat že vzela čas in na dokaj široko napisala kaj in kako bi bilo, po mojem mnenju, potrebno spremeniti. To je bilo, ko ste forumu dodelili moderatorja, ki nima prav nobenega stališča ali mnenja ali znanja glede tovrstne problematike oziroma tega do sedaj nisem zasledila v njenem pisanju.

No, da ne bo kdo prikrajšan za odgovor slučajno…

Ja, prostovoljno, tako kot vsi ostali, ki jih tu podpirate pri brezglavem oddajanju. Prostovoljno, v zakup sem pač vzela vse posledice in tudi negativne stvari. A če jaz napišem, da se da zvoziti tudi s težavami, je narobe, če pa ob prvi težavi napišeš post, da žival oddajaš, je pa OK? No, če hje vaše mnenje tako, tako napišite in postanite bolha 2.

Pozdravljeni tudi predstavniki moškega spola.

No, nekaj napotkov že imata. Se dogaja na forumu dan za dnem, teden za tednom, čez ene 2 meseca se pojavi moderator, ki plane po prvem, ki je povzdignil glas. Očitno ne ena ne druga ne poznata problematike, niti se vanjo nista poglobili. Naša mnenja boste upoštevali? Tako kot na forumu?
Pohvale vredno, samo najprej preštudirajta zakonodajo, nato stanje v Sloveniji, potem si ustvarita lastno mnenje. Brez tega ne bo šlo.

p.s. Privat mi ni treba več pisat, za to imam mail.

Vsak resni moderator postavi določena pravila, ki so v skladu z zakonom in interesi posvojitelja in predvsem živali. O tem si preberite drugje – verjetno ste si že, sicer ne bi prevzeli naloge moderiranja foruma – ali pa se pač spet motim?

Je bila Nessi več kot dovolj jasna.

Najprej bi bilo treba razmisliti, kaj sploh dovolite na forumu, potem se pa odločajte, kaj je neprimerno.
Bom dala primer, če komu ni jasno.
Če napišem, da je moja kuzla tako potrebna, da trabi enega mišičastega mačota, da jo fajn nategne, je sprejemljivo. Če pa napišem, da je glede na stanje v zavetiščih (če se omejim samo na to) neoddgovorno pariti samo zato, ker enemui psu tam pač k* stoji, me bopste pa brisali?
No, politika tega foruma se bo oblikovala v skladu z vašimi moralnimi načeli. Upam, da se posledic zavedate.

Jih je bilo že več kot dovolj, se mi zdi?

Glede mojih nezaželjenih prisšpevkov sem vam že napisala. Brišite vse moje prispevke, ker ne dovolim objavljanja česarkoli, v kolikor sem nestrokovna in poniževalna do ostalih uporabnikov. Simpl kot pasulj.

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Yo, hvala za sodelovanje do sedaj.

Med vašimi sporočili se najde mnogo uporabnih nasvetov, žal pa tudi veliko žaljivih in neprimernih opazk.
Zaradi tega vam Primož sporoča, da je bilo tega dovolj in da na forumu vaše pisanje ni zaželeno in vam je dostop prepovedan.

V kolikor imate še kakšno vprašanje, komentar ali pripombo pa se oglasite na mail: [email protected] ali 01/520 50 50 ali na forum O strani med.over.net – http://med.over.net/forum5/list.php?12.

Tako velja tudi za druge uporabnike, ki imate kakšno mnenje glede delovanja foruma in naših odločitev.
Ta forum pa pustimo ljubiteljem živali in tistim, ki se to trudijo postati ali pa so z njimi prišli v stik.

Hvala za razumevanje in lp,
Ekipa Med.Over.Net

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

Unacas sporoča:

Sporočilo je bilo premaknjeno v temo: http://med.over.net/forum5/read.php?12,4511079

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

New Report

Close