Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza od kod MS

od kod MS

Pred kratkim sem prebral na spletnih straneh nek komentar na študijo iz ZDA o veliki verjetnosti, da obolijo za MS tisti, ki so bili že kot dojenčki obvezno cepljeni (mislim da za TBC – nisem pa siguren). Cepljenje namreč povzroči (pri neki populaciji ljudi) z leti izgubo pravilnega delovanja imunskega sistema. Zanima me, če ve kdo kaj več o tem.
Lep pozdrav vsem in vedite, da sončni dnevi prihajajo!!

Caw!

lej men se to ne zdi vrjetno, ker ne vem a so ze pred stoletjem cepl proti tuberkulozi?To se mi zdi mal cudno, sicer pa nikoli ne ves…..

Lp

Ja, meni je tudi to področje “zanimivo”, saj sem tudi sama slišala nekaj o tem.
Zato sem 25.3. že napisala eno pošto na tem forumu pod “ms-dedna?”. Bom kar prekopirala del mojega pisanja še sem in upam, da bo še kdo kaj napisal.

Lep pozdrav.
Kopiram:

Avtor: andreja
Datum: 25-03-04 10:29

Želela bi omeniti in vprašati, če je kdo razmišljal o vzrokih bolezni v smeri posledic cepljenja v otroštvu? Enkrat sem bila namreč na predavanju društva SVOD (društvo za svobodno odločanje) o njihovih pomislekih glede cepljenj. Predstavili so nekatere znanstvene ugotovitve (iz tujih člankov). Še dobro se spomnim, da so omenjali kot pogosto posledico nekaterih sestavin cepiv tudi neverjeten porast MS (statistične raziskave v ZDA). Meni se je zdelo grozno, da se moramo cepiti, ne da bi bile raziskane vse možne posledice, ki so lahko tako težke. Znano pa je, da se s cepljenjem zelo poruši imunski sistem. Menda vsa ta cepiva preverjajo le nekaj dni – v teh dneh se pokažejo le nekateri stranski učinki, MS pa gotovo ne more izbruhniti v nekaj dneh, ampak se “kuha” veliko let.

Saj ne vem, kaj vam lahko tole koristi. Mogoče, če se bojite glede potomcev: če pravijo, naj ne bi bilo dedno, potem bi se splačalo narediti kaj v smeri, da otrok ne bi bilo treba obvezno cepiti. Pa ne takoj reči, da bi spet izbruhnile bolezni, ker se nekateri osveščeni zdravniki temu že posmehujejo. Poznam pa tudi zdravnike, ki svoje otroke “obvarujejo” pred cepljenji. Le zakaj??? Preberite si najprej članke na temle linku:

http://www.kid-pina.si/~svod/
(npr. Iz zgodovine cepljenja, Prispevki tujih avtorjev, …) – vse je zanimivo!

In še da povem svojo izkušnjo: imam otroka, ki je v kratkem času po ponovnem cepljenju pri dveh letih proti davici, tetanusu in paralizi dobil epilepsijo. Najprej bolezni nisem povezovala s cepljenjem, sedaj sem pa prepričana, da je to razlog, saj je zelo sovpadalo vse skupaj. Brala sem namreč tudi na neki ameriški www forumski strani komentarje in izpovedi mamic otrok z epilepsijo in zelo veliko jih omenja, da so se težave pojavile po cepljenju.

Brala sem neke znanstvene raziskave (mislim, da posredno, prek foruma “Dojenje”), da je verjetnost, da bo otrok imel MS precej večja pri tistih otrocih, ki niso dojeni.

New Report

Close