Najdi forum

Oci – zrcalo duse.

Veš, da se prav bojim, da boste punce iz teme “hujšanja”, jezne name, pa vseeno.
Bil je 19.9, pa še 9 obletnica poroke.

Bilo je v Seči pri Portorožu, v gostilni Ribič (ja, kar malo reklame si zaslužijo)
ribja predjed, ribja juha, brancinček s krompirjem v omaki, pečen v pečici, zraven pa veliko, veliko domače malvazije…….

Za ljubitelje morske hrane, obvezno “branje”.

Nočna, se pravi, jutranja podoba, :(((((((((((((((
……lasje se vsi nekako uspejo stlačiti od strani na vrh glave, oblikovani v posebne grebene, ploščadi in balvane, oči, ki ne vidijo, usta, ki ne govorijo, in procesor v glavi, ki misli le eno: KRIVICA; KRIVICA……pa ni važno, katera ura je…

Sem definitivno, absolutno, do konca in naprej večerni človek.

Moje so zelene, vsi moji imajo pa rjave in meni so bolj všeč rjave.

Joj, Sašo,

nič ne bomo jezne. Na tak dan ti je pa ja vse oproščeno.Upam, da jih bosta vsaj še 7x ali 8x toliko doživela.(al je premal) .Čestitam, da vztrajata.Pa saj pri taki osebi kot si ti res ni problem vztrajat.

Po hrani se mi pa kar sline cedijo.Mnjam, mnjam. Bom kar eno jabolko hitro pojedla.

LP,Kaja

Oj Marija, veš, Kaji sem predlagal, da praneseta s Hubertom temo Moški&Ženska na prvo stran, kaj praviš?

Veliko nas je, ki vaju z užitkom prebiramo, pa še kaj pokomentiramo zraven.

Hvala za lepe želje.

Dan Kaja,

Prav veseli me, da te je branje pritegnilo imam neko preskakujočo gužvo, moram se vsesti popoldne in malo odpisati, ker me službi skoz negdo moti. Se bereva kot pravi Marija.

Lep dan ti želim
Hubert

O še so take babice. Posebno tisto o marmeladi v raznoraznih kozarčkih je pri nas še vedno res.Pa pravljice tudi tako lepo bere, kot jih meni nikoli ni imela časa. Čeprav to ni več moja babica, ampak babica mojih otrok. Pa jo je zelo lepo pogledat kako crklja svoje vnuke.

Delim tvoje mnenje Linda, tudi pri nas je tako.
Tudi oba “dedka”, sta tako na “on”, da se jima samo čudimo.

Moj oče se ni 20 let toliko ukvarjal z mano, kot se v enem dnevu z vnučkoma.

Bojim pa se res, da mi ne bomo mogli bit taki “dedki”
Ma, bomo pa kaj drugega.
Jaz bom skupaj z vnučki hodil na rallyje, pa “rejvat”, pa še na “after” zjutraj, pa preko neta bomo vdirali v elektronsko redovalnico, pa skrivali tanizke ocene pred “tastarimi”….

Sašk, če si opazil, sa že na vaši strani, obadva – Hubert in moja malenkost (hm!), in veselo sodelujeva v “Oči – zrcalo duše”. Saj ni važno, na kateri temi smo, samo da se najdemo, je tako? Je pa dala Andrejka čudovit naziv novi temi in – veliko se da na to temo povedati, napisati ….
marija

Srečna ti, pa ne toliko ti, kot tvoji otroci, njihovo življenje bo ob taki babici zelo zelo bogato.
marija

Delim veselje s tabo, Marija.

Očitno smo kar čakali kaj takega, kar je sprožila Andrejka, mislim, danes.
Poglej ti te gužvice z odgovori v roku ene ure….uživajmo naprej.

Zdaj, ko vidim, kakšno življenje si lahko omislim v “tretji dobi”, pa komaj čakam, da se postaram. ….. Me boš vzel na priučevanje oz. usposabljanje?
marija

Ja, Sašo, saj to je problem. Jaz kar ne morem “dol” in ne vem, kaj bom naredila. Odločiti se moram – zdaj dol, ob 15. uri pa spet nazaj gor! Adijo.
Marija

Ojla, Hubert, pa sva se spet našla. Tema je čudovita, kajne? Zdaj moram “dol”, se beremo kasnejšo uro! Pozdravček,
Marija

Torej so moje oči podobne kot Sašotove.
Razen rdeče barve, ker včeraj nisem praznovala obletnice poroke…

Dan Andrejka in vsi ostali! Saj ni to kakšna fora…? Upam. Se mi ni nikoli zdela tako zelo pomembna barva oči, kot se mi zdi bolj pomembno, kaj človek lahko zazre v njih…globino duše, človeško dobroto, žalost, obup, strah, presenečenje, razočaranje, srečo…ljubezen…očarljivo pri očeh je njihova globina…o, ta pa seže do srca…ta človeka začara in očara, omami ali pa…v nekaterih očeh nisem nikoli videla “leska”…kot tudi ne sreče, pa dobrote…To sem ti želela napisati. Moje oči pa so temno rjave, čokoladne barve…kaj pa izražajo, ne vem na pamet…bi si morale pogledati v oči.
Lep dan in veliko lepega vsem!
Angel

Pozdravljena Andnrejka

Zele oči uff, pa ne morejo take oči izgledati žalostno. Ob posebnih pogojih (določenih) se po moje svetijo žarijo postanejo večje in spregovorijo. Tema ki si jo odprla je tenkočutna. To so te fine stvari plavajo med nami.

Prav zanimivo mi je bilo leta nazaj opazovati dekleta v arabskem svetu (zi njihovih oblačil gledajo samo oči). Lahko si zaznal radovednost, vprašanje kdo si ti od kje prihajaš. Hči me je zadnjič vprašala a si hud, tako čudno gledaš (bil sem samo zamišljen). Oči vabijo (pridi spoznaj me) ali pa te zavrnejo (kako si drzneš).

Ma vidim, da sem že zaplavl v filozofiranje, ampak bilo bi dobro če bi na forumu lahko še videli naše oči. Nova pošta razširijo se ti zenice, vidiš zraven še pravo ime zatrepetajo dolge trepalnice.

Zadnjič sem gledal nek film (ne vem več naslova), kjer nekdo postavi vprašanje kako to, da se lahko oči solzijo. Solzenje povzročajo občutki, veselje, žalost, vse to se dogaja v duši. Duša sproži tekočino v očesu, to je približno tako kot če bi žejen pogledal pipo in pipa bi se sama odprla in mi dala vodo. Mogoče ni ravno posrečena primerjava, ampak druga mi sedaj ne pride na pamet.

Lep pozdrav in s smehom ovlažene oči ti želi
Hubert

Ja Marija , se tudi meni zdi , da babice niso vec , kar so bile !
Tocno , mislim , da bova kar podobni babici , le s to razliko , da je moja kemija rdeca (vec ko je sivih , bolj je oranzna) , ja hodila bom k tae-boju (prijateljica je kar lepo shujsala ) , vsec mi je usnje (jakne , hlace , kolikor uspem resiti pred hcerjo) moz ima sodelavca (mladega , 22 ,z dolgim blond copom in polnimi prsti prstanov – novodobni hipi , taki so mi bili zmeraj vsec ) z tezkim motorjem , ki me kar naprej vabi na furo :))))) se se nisem odlocila , ker ne vem , no , nisem se cisto v orbiti…
No, res nosim ocala , vendar se vedno pogosteje odlocam za lece 😉 marmelade definitivno ne znam kuhati , ceprav me je mama nekaj ucila , znam pa se strikati , vendar imam s tem rahle probleme (razumes , zvecer , ko je cas , ko grejo otroci spat , pa se usedem v ovinek od zofe , na tv film , ki bi ga rada videla , pa kaj , ko ne vem a bi imela ocala gor – za tv – ali dol – za gledanje od blizu :(((
Ampak , Bog daj zdravja in strank , ki placujejo mojemu mozicku , pa bomo kar kupili vse lepe pisane , strikane pulovercke za vnucke , sami pa bomo raje na tekocem z kulturo , politiko , sportom , da bomo znali odgovarjati pri Jonasovem kvizu (a kaj sodelujes , tako doma, privat ?)
Torej , na kratko , veliko raje bi dozivela , da se midve zmeniva , pa peljeva najine vnucke v zivalski vrt pa k McDonaldsu pa v lutkovno , pa si cisto potiho ob kavici in visnjevi piti zaupava , kako naju grejejo najini osebni soncki , zvecer pa domov pa z mozem na pozno vecerjo , saj linija bo , hvala bogu ohranjena z tae-bojem potem pa po telefonu voscit vnuckom , zetom in hcerkam lahko noc !
Kaj pravis na ta scenarij ?

P.S. ceprav se mi zdi privlacen , prosim Boga in hcerke , naj se malo pocakajo ;)))
LP A.

Linda

Tudi jaz imam zeleno modre oči.Pa nikdar ne bom rekla,da mi niso všeč.
Čeprav pravi pregovor”zelene so strupene”
Po moje to ne bo držalo…………….vem iz lastnih izkušenj.
Da pa so oči odraz duše…..tega pa ne bom zanikala.
čauči

New Report

Close