Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Obvestilo bolnišnice o smrti svojca

Obvestilo bolnišnice o smrti svojca

Ali mora bolnišnica ob smrti obvezno obvestiti svojce umrlega ali lahko koga drugega, ki je npr. živel z njim ni pa v sorodu (podnajemniki)? Kako je z osebnimi predmeti pokojnika?

Če so ga oni pripeljali in pustili svoje podatke, bodo najverjetneje obvestili njih, saj bolnišnica, kolikor se mi zdi, ne išče podatkov o morebitnih svojcih.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Ko sem šla 2002 v bolnico, so me vprašali za ime in telefon kontaktne osebe. Kot občasno vidim na izpisih raznih nalepk v zdravstvene namene, podatki zapisani na moji zdravstveni kartici. Kar me, seveda, ne moti, je pa dobro vedeti, če bi želeli spremeniti podatke.
Zapisanega pa imam mojega partnerja, takrat še sploh nisva živela skupaj, pa ni nobenega zanimalo v kakšnem razmerju sva.

bubamara, podatek kontaktnih oseb ni zapisano na zdravstveni kartici…v njihovi bazi pa je možnost tega zapisan, zato se potem vse skupaj izpiše na tistih nalpekah

lp

Letos sem bila že dvakrat sprejeta v bolnišnico in vsakič so mi dali obrazec, na katerega sem napisala, na koga od mojih bližnjih se v primeru kakšnih zapletov lahko obrnejo. Napisala sem jim ime in priimek in telefonsko, od treh mojih najbližjih.

Pokojnik je bil v bolnišnico prepeljan z rešilcem, tako,da teh podatkov sam ni mogel dati.

Potem so jih mogoče dali svojci, saj se je kdo pripeljal z njim, ali pač tisti ki je prvi prišel za njim v bolnico. Če so ga pripeljali iz doma starejših so od tam posredovali številko za informacije, saj jo imajo sami.

seveda da bolnišnica išče podatke o svojcih. Če svojcev ni, obvestijo pristojni Center za socialno delo.

bubamara- podatki o svojcih niso zapisani na zdravstveni kartici!

Obvestijo tistega, kogar navedeš, če ni nihče naveden, je pa že Mirjam odgovorila.
V naši lokalni bolnišnico so nas obvestili takoj ko je mama umrla na telefon, katerega smo jim pustili. Obenem smo lahko šli k njej v sobo (ker še dve uri ostane na oddelku) in se poslovili. Takrat so nam tudi izročili vse njene osebne predmete, oblačila pa so bila shranjena v kleti in smo jih dobili naslednje jutro, ko smo urejali dokumente za pogreb.
Povprašaj v sprejemno pisarno bolnišnice.

Bom napisala, kaj se je zgodilo meni. Očeta so z rešilcem perpeljali v bolnišnici, kjer je tudi umrl. Vendar je mene in brata tretja oseba obvestila o smrti šele čez dva dni, ko je že uredila vse potrebno za njegov pogreb. Kot sem že omenila tretja oseba ni v nobenem sorodstvenem razmerju, živi samo na istem naslovu.

Glede na to, da je ta tretja oseba urejala pogreb, predvidevam, da vendarle ni kar nekdo?? In, če vidva z bratom nista nič vedela o smrti, vaju torej tudi v bolnišnico ni bilo in se niti nista zanimala telefonsko o stanju vajinega očeta v bolnišnici? Brez zamere, ampak imam občutek, da vidva te tretje osebe le ne marata?
Moje sožalje ob vaši izgubi.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Ker je prišlo do smrti na hitro in oče ni bil bolan, ne vem a moram vsak dan klicat v bolnišnice in spraševat ali je kdo od mojih tam.

Moje sožalje.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Hvala za izrečeno sožalje

New Report

Close