Najdi forum

Kako ste se spopadali z bolečino, ko ste izvedeli, da ima vaš bivši partner že drugega in da zaseda tako rekoč vaše mesto. Ste ga zasovražili, prezirali? Meni se na trenutke meša od bolečine, čeprav poskušam na vse načine, da ne mislim na to.

Kako lahko natanko sovražiš nekoga, ki si ga nekoč ljubil? Kako? Očitno to ni bilo to…

Trpel sem, ker sem se počutil izigranega iz njene strani. Njemu tipu sem se pa po resnici povedano še smejal, a hkrati se mi je smilil, ker se mu še sanjalo ni kaj vse ga še čaka lol

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

žalost, jeza, obup, razočaranje….pa mine. Več časa se ukvarjaš z drugimi stvarmi in ne misliš nanj in na to, kako se ima on zdajle fajn z novo, hitreje ga boš prebolela. Raje kot da se zgražaš nad njegovo novo in si rišeš eksplicitne posteljne scenarije v glavi, se ukvarjaj s sabo in si na novo postavi lajf.

drugega ali drugo?

Kdo sem, kaj sem? Sem vesoljka in ne prihajam v miru.!!!!

Si prepričana, da ti je žal ker ima drugo ali ti je zgolj hudo ker ti nimaš nikogar?

Pozabi ga, ker te ni bil vreden!

Meni se je zgodilo podobno. Spoznal sem jo in bila je neodločna, neizkušena, nesamostojna in neživljenjska. Vseeno sem jo vzljubil. Sem si mislil, da bo lažje s tako deklino, da bova lahko na isti frekvenci, ker jo bom jaz socializiral. Dobro leto je bilo skoraj idealno. Živela sva pri njej. Napredovala je, a še vedno je bila razvajena in neživljenjska. Pa sem butelj vztrajal, ji zaupal in jo imel rad. Potem se je pa kak mesec čudno obnašala, ko sva še bila v vezi. Na vprašanje kaj se dogaja oz. kaj je narobe, sem vedno dobil odgovor, da ni nič, da se slabo počuti ipd. Ker sem jo dobro poznal, sem vedel, da nekaj ni OK, a nisem vedel kaj. Na eni zabavi kar ni hotela domov. Sam sem spal za mizo, ona pa še kar ne bi šla. Ko sva se vrnila domov, pa mi je povedala, da ji nisem všeč in da se je odločila, da gre z drugim. In to z moškim, s katerim smo bili prav na tisti zabavi skupaj. Seveda mi ni bilo jasno kaj se dogaja, a dojel sem, da je prav da odide. Če se je tako odločila, je nisem želel niti ovirati. Pa jo je psihično sesulo in pobirala se je pol leta, ker ni naredila pavze med enim in drugim odnosom. (tak je moj način razmišljanja). Tudi v težkih trenutkih po razpadu najine veze sem ji stal ob strani. Klicala me je še bolj pogosto kot takrat, ko sva bila v vezi. Podpiral sem jo (vsaj upam) in vse to sem počel v dobri veri, da ji pomagam, da bo čim prej dobra in skulirana. Potem se je spravila k sebi. Začela me je ignorirat. Če sem jo poklical, je bil glas hladen, neprijeten… A eno leto po razpadu veze je mene žrlo, ker mi je bila še vedno všeč. Pa sem ji povedal, da mislim nanjo. Spet sem bil tepec in sem se ponižal – ne vem zakaj, a očitno sem jo res hotel nazaj. Tokrat me je ona zavrnila. Čeprav so jo bila prej dve leti vedno polna usta o prijateljstvu, je bilo njeno ravnanje vse prej kot prijateljsko. Zdaj sem tudi sam skuliran. Trdim, da me ni bila vredna in naj kar gre z drugim, ali pa naj ostane sama. Jaz pa grem naprej.

Svojo zgodbo sem opisal zato, da ponazorim, da še kako poznam tvoje občutke in dvome. Punca, skuliraj se in psihološko se prepričaj, da te ni bil vreden in zato je šel z drugo. Ti pa se posveti sebi. Vzemi si čas, nadihaj se svežega zraka. Ne pomiluj se in ne razmišljaj kako bi bilo, če bi on … Pozabi! Pojdi naprej. Na svetu so krasni fantje, le srečati jih moraš. Kjer je zaupanje, konstruktivni pogovor in reševanje problemov, tam bo ljubezen naletela na plodna tla. Srečno na poti skozi življenje.

Mene je pa fuuulll zabavalo. Tip me je zamenjal za mnogo slabši primerek babnice in mu jo (kretenu kakršen je bil) prav privoščim iz vsega srca, hehehehehe. Prijatelji pravijo, da je mercedez zamenjal za trabant. Mogoče to drži, so pač enim trabanti bolj všeč kot mečke, hehehehe.

Mimoidoči… ga ne sovražim, mogoče bi bilo boljše, če bi ga…najbrž bi hitreje prebolela? Ali pa tudi ne…

Arabeska…seveda mi je žal, da ima drugo. Lahko bi imela tudi jaz koga, ampak se mi zdi nesmiselno, da rinem z glavo skozi zid, če še nimam vse razčiščeno sama pri sebi.


Zakaj? Mu je ne privoščiš? Njej ne privoščiš njega?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ti dam nasvet kako preživet težko obdobje:

Če imaš kolo se pelji do prvega jezera in se naužij pozitivnih vibracij, ki jih povzroča voda. Vodna energija zelo pomirja in deluje blagodejno na psiho. Po možnosti povabi kako frendico zraven. Na ta način tudi malce športa vključiš v svoj potep. Poizkusi to ponovit večkrat na teden.

Pokliči frendice in pejte na kavico v lokal kjer delajo moški in ne ženske. Saj veš, moški kelnarji radi poskrbijo za svoje telo v poletnih dneh. Pejte si past očke.

Poizkusi organizirat kak izlet s frendicami, povabi tudi tiste, na katere si malce pozabila ko si bla še v zvezi. Na ta način obnoviš stike in krog prijateljstva se ti bo naenkrat podvojil, kar je zelo dobro za aktivnejše preživljanje prostega časa.

Poletje se bliža h koncu, pa se veliko ljudi zopet odloča, da se bodo vpisali na aerobiko, fitnes, plese, pilates, etc. Morda si na ta način lahko omisliš nov hobi, poleg teba pa še narediš kaj za svoje telo. Lahko celo spoznaš zanimivo osebo, ki ti bo zamajala tla pod nogami.

……
Je ogromno načinov kako se izognit črnim mislim. Je pa tudi res, da je od nas samih odvisno kako se jih bomo lotili, da jih odpravimo, al pa se bomo kar prepustili da nas te misli tolčejo iz dneva v dan.

Vse bo še vredu, boš videla. treba je na prvo mesto postavit sebe in delat tisto kar paše našim dušam.
Lepo se mej in enostavno rečeno UŽIVAJ!!!

Ne vem, kaj je tako čudnega, da avtorica tako čuti. Po vsej verjetnosti je zanjo še vse sveže. Ja, seveda da mu je ne privošči, itak bi najraje vidla da bi vse skup razpadlo in bi on spoznal, kako je avtorica ena in edina zanj, ter se vrnil k njej. To je vse normalno. Ampak minejo taki občutki.

kamenspotike ti je dobro napisal.

Tiste fore o “ni me bil vreden”, so mi pa od nekdaj glupe. Se vrednost meri po tem, kako dolgo si bil skupaj? Tudi če ga partner tanka kot žolna, je več vreden kot drugi, ki je šel iz takšne veze? Dajte no. Se zgodi, da se partner zaljubi v drugo osebo, nikjer pa ni napisano, da je avtorico partner zapustil zaradi druge.

Koliko časa pa je že minilo od končanja zveze? Nova punca NE zaseda tvojega mesta, če govoriš o bivšem partnerju. Zaseda svoje mesto. Sprijazni se s tem.

Misli na prihodnost in pozabi na preteklost. Postavi se na realna tla in ne sanjari več o njem. Tako bo minila tudi bolečina.

To bo verjetno to.

Meni je pa tvoje razmišljanje smešno, da ne rečem trapasto. Ja, saj se, ko nam je hudo, tolažimo, da tip je pa res bebec, jaz sem stokrat boljša, lepša, pametnejša in vse te fore, ampak s tem kažemo na lastno neumnost.

Ljubezni se ne da izmeriti in ti se lahko norčuješ iz tega trabanta, ampak on mogoče tega trabanta ljubi 100000000krat bolj, kot je kadarkoli ljubil tebe, mercedez. Razumeš? Pa se ti lahko še tako smeješ.

To pa, kar prijatelji pravijo, šteje nič.

Seveda, da mu ne privoščim, da ima že drugo. Če bi mu, mi ne bi šlo na bruhanje in na jok, ko pomislim, da je z njo. Delam na tem, da ne razmišljam in se ne sprašujem zakaj in na kakšen itd… samo potem, se mi pa kar pojavijo razni prizori pred očmi.. Bo kdaj sploh boljše?

Kamenspotike ti si zelo všečen moški veš. Prav vsak post, ki ga napišeš je prijeten in prav čuti se, da ga napišeš lahkotno… Upam, da bo poskusila vsaj malo od tega kar si ji napisal, ker to res pomaga- in ne samo v takšnem primeru, tudi prevaranim; ljudem, ki niso zadovoljni v službi, ki imajo stiske doma in podobno…

Sponka- mene je bolelo ko sto hudičev, ko sem izvedela, da ima drugo. Ampak dosti lažje mi je postalo, ko sem mu nekoč rekla, da mu privoščim srečo in da upam, da se bosta še bolj ljubila kot sva se midva do konca njunih dni 🙂
Pa ni dolgo trajalo, jaz pa sem vse prebolela in zaživela po svoje. Čas je najboljši prijatelj srčnim ranam… Pa vso srečo!

K.

Hvala na komplimentu jaz29
Vsak izmed nas je že dal skoz take in drugačne težave….velike in majhne….obvladljive in manj obvladljive…
Žal je pa ljubezen področje kjer en in isti nasvet ne pomaga vsem, saj so vzroki za razhod različni, in če želimo komu pravilno svetovati moramo seveda poznati ozadje problema. Upam, da sem tej punci vsaj malo pomagal ponazoriti po kaki poti naj hodi od danes naprej, je pa res da vsake toliko časa se bodo tista potlačena čustva vrinila zopet na plano. Takrat je potrebno ostati trden predvsem pa potrpežljiv, kar pa je vrlina le redkih.

Lp

Sponka glej vidva sta končala in rineš z glavo skozi zid ravno tam kjer ni treba. Nehaj razmišljati o njemu, odpusti mu, osvobodi se ga, dovoli mu da živi svoje življenje naprej in to je ravno najlažje tako da živiš svoje življenje naprej….kako pa so ti pa drugi že napisali. Ne izgubljaj življenja v objokavanju, živi naprej. Ni ti treba takoj v novo razmerje, uživaj v samskosti, najdi nove hobije…. Ne privoščiš mu sreče ker sama nisi srečna, ko boš našla srečo na novo v sebi ti garantiram, da te ne bo motilo ali hodi bivši z Angelino Jolie ali pa teto Pehto.

Logično, da mu ne privoščiš, čisto normalno, da ne. In ne rabiš zato imeti nobene slabe vesti. Seveda bo bolje. Prišel bo dan, ko ti bo povsem vseeno, ali ima kakšno, ali nima nobene, kaj dela, s kom dela, veselo ti bo dol mahalo za vse, kar se bo tikalo njega.

New Report

Close