obupana in osamljena

Lepo pozdravljeni

Pišem vam v upanju, da mi boste lahko pomagali.
S fantom hodiva 7 let, od tega živiva skupaj več kot 5 let. Na začetku je bilo vse postlano z rožicami no kar dalj časa oz. zadnje dva meseca ni in to me zelo moti. Včasih sva bila skupaj kot eno, eden brez drugega nisva mogla zelo veliko časa sva preživela skupaj, skoraj ves prosti čas. Res je tudi to, da sva se prepirala a zelo malo in tudi takrat ko sva se mi je vedno govoril, da se nebo kregal, da to ni za naju. Nakar so zopet prišli prepiri, ki se stopnjujejo iz dneva v dan. Moti me namreč to, da je se je spremenil in to čez noč iz fanta, ki se je nenehno posvečal svoji punci in računalniku,( ven skoraj nikoli ni šel, kar me je kar malo motilo saj sem sama pač šla vsake tolk časa vn.) v fanta, ki nenehno govori, da živi samo enkrat, da bo zmeraj mlad da se nebo sekiral za nič, da ima v življenju en sam cilj, da mu je dobr pa da vse kr dela, da mu je vse dobr. Hočem povedati, da je pač skoz zunaj, s prijatelji na pivu. Na teden sva mogoče skupaj 2 uri, da mal bluziva. Jaz pa sem sama doma in se udajam alkoholu že kar nekaj časa tako, da sem postala zelo depresivna in včasih celo agresivna. Zadnjič ko je prišel domov sem ustala in mu rekla, da ga bom pretepla vendar sem poškodovala sebe, ker sem ga porinila na kavč in se spotaknila v stekleno mizo. Skoz mi pravi, da če mu bom omejevala svobodo in da če bom hotela nekaj doseči na silo, da bom dosegla samo kontra učinek. Postala sem noro ljubosumna – mogoče zaradi svoje napake, ki sem jo storila nedavno nazaj a jo obžalujem najbolj na celem svetu in vem, da ni možno, da bi on to zvedel. Zadnje čase med nama ni skoraj nič mogoče kakšen poljub pa še ta zaradi mene , ker hočem ohraniti te malenkosti, ki te lahko spravijo v dobro voljo. Ne vem, kaj naj naredim, da bo vse po starem on mi namreč pravi, da vsaka stvar potrebuje svoj čas, vendar jaz ne morem biti tako nesrečna, kajti če se z njim nimam dobro se zaprem vase in se zapijem, se ne morem imeti z nobenim človekom sem pač človek, ki svoje probleme ne zna pustiti doma, zato sem povsod slabe volje, čeprav vsi vejo, da to nisem tista prava nasmejana jaz. Takoj po pomislim, da ga že spet ni me obdaja občutek tesnobe, slabosti, ljubosumja. Kako naj rešim ta problem in kako naj se spopadem sama s seboj. Že vnaprej se vam zahvaljujem za vaš odgovor.

adijo

Spoštovana Mira,
vse kaže, da je vajino razmerje preveč “navlaženo” z alkoholom, od tega da je vaš fant nenehno s prijatelji “na pivu”, do tega , da si vi z alkoholom lajšate osamljenost ( in večate ljubosumnostni količnik), pa do tega da ves skupni prosti čas porabita za to, da skupaj “bluzita”- tudi tu menda ne gre za čisto abstinenco.Ljubosumnost se značilno poveča pri ljudeh, ki pretiravajo z alkoholom, šteje se celo kot začetno znamenje psihične odvisnosti.Ker je v vsakem primeru potrebna terapija vsej družini, to,kar po funciji že nekaj let tudi sta,e bo smiselno oglasiti pri alkohologu, po možnosti takemu s subspecializacijo iz družinske terapije.Z obilico motivacije in nekaj trdega dela bosta verjetno svojo zvezo ohranila in oplemenitila.

Ko sem brala to zgodbo sem imela občutek, kot da je to moja preteklost. Vem kako to zgleda. Najprej skoz skupaj potem pa kar naenkrat nisi več dober. Tud pri meni je fant odhajal vedno sam ven jaz pa sem pila ter bežala iz realnosti. Pila sem doma on pa zunaj. Kar naenkrat sem bila najslabša ter najgrša. Odšla sem domov v upanju, da se bo kaj spremenilo.On se je odselil 300 km stran k bratu, ter si takoj našel dekle. Jaz pa doma z alkoholom.To sem delala osem mesecev, ker pa nisem nič jedla mi je telo ter zdravje vidno odpovedovalo.Fant me je od preselitve popolnoma pozabil jaz pa v bolnico ood tam pa na zdravljenje od odvistnosti. Trplenje psihično ter fizično.Svetujem ti, da se pomeniš z njim, ter če ne gre drugače prekineš z njim, poiščeš prijatelje ter se veliko giblješ.Alkohol je le trenutna rešitev, verjemi mi.Če bi rada izvedela še kaj več mi napiši.Rada bi te spoznala. Nataša

Oj

Ej sorry časa mi je zmanjkal za na net in šele danes sem vidla, da si mi tudi ti odgovorila, ej res hvala.

Mislim, da ni slaba ideja, da se spoznava, dej mi še piš.

ČAO – sorry mudi se mi – se slišva

Živjo.Hvala Bogu da si opazila pismo, ter da si se odzvala.Točno tako kot pri tebi je tud pri meni bilo na začetku veliko ljubezni, potem pa ga je že dotik rok motil.Res bi bila vesel, da bi se kdaj srečale pa tud bolje spoznele. Veš vsaka šola nekaj stane ter ti da motivacije za nov začetek.Res pa je da je to zelo hudo ter težko.Tega kar se tebi dogaja ti ne privoščim ker to je zelo zelo hudo.Živiš kje v okolici Lj.Oglasi se še kaj ter drži se.

Ojla

Iz dneva v dan je slabše pa bi res rada vidla, da se dobiva. V Ljubljani sem pa v eni urci tko, da to ni problem (gorenjski konc). Dej ti bom sporočila e- mail sam, da si ga odprem na hotmailu, da bova imeli mal zasebnosti.

Mej se, se slišmo

no fino da si se oglasila. Ja fajn bi bilo da se dobiva pa ti kaj več povem pa ti men tud.Jaz sem iz Dolenjske tako da imava obe eno urco vožnje. Sicer pa to ni ovira če je volja.Moj e-mail je [email protected] telefon pa je 041852617 pa se kaj oglasi . Bodi v redu.

New Report

Close