Pozdravljeni
Imam sina, ki je star 17 let. Do pred 1 letom ali nekaj več, je bil popolnoma normalen najstnik, poln idej in veselja. Ukvarjal se je s športi, hodil v družbo, si načrtoval prihodnost in tako dalje. Potem pa se je kar naenkrat začelo vse skupaj slabšati. Postal je brezvoljen, apatičen. Najraje se zadržuje doma pred TV, v družbo ne zahaja več, takoj po šoli priteče domov. Na začetku teh težav je omenjal tudi brezciljnost in dolgčas, čeprav moram priznati, da se mu v šoli te težave nič ne poznajo pri ocenah ali vedenju.
Šolo obiskuje v Ljubljani, če mi lahko svetujete ali predlagate obisk pri kakšnem strokovnjaku, vam bom zelo hvaležen.
Lep pozdrav
Miha

Spoštovani Miha!

Težave, ki jih opisujete pri sinu so lahko plod različnih vzrokov, ki jih je treba vsakega posebej raziskati. V Ljubljani se s problemi doraščajočih ukvarjajo na svetovalnem centru v Gotski ulici ali pa Centru za izvenbolnišnično psihiatrijo, Njegoševa 4 (poliklinika).

Iz tako skopih podatkov je težko sklepati na najverjetnejšega od vzrokov, možno je prav vse: od blage depresije do začetka prave duševne bolezni. Najbolj se boste pomirili, ko se boste po navodilu strokovnjaka s sinom ciljano lotili odpravljanja težav.

New Report

Close