Obsesivno kompulzivna motnja
Pozdravljeni
Imela bi eno vprasanje glede oseb, ki imajo ocd. Kaksen je njihov odnos do drugih ljudi zlasti njihov odnos/funkcioniranje v zvezi? Ali je res, da imajo osebe z ocd partnerja za samoumevnega, da je njihov odnos do partnerja kot do stvari, da jim je nekako vseeno koga imajo poleg,da v partnerju vidijo “mamo”, ki bo zanje skrbela, kot je nekoc mama, da se ga v osnovi sramujejo in da marsikaj skrivajo/prikrivajo?
Brala sem tudi, da se osebe z ocd vracajo nazaj,ampak tega ravno ne razumem, kaj to v praksi/ vsakodnevno pomeni?
Lepo prosim za kaksno info vec, seveda so dobrodosle tudi kaksne izkusnje drugih, kajti zavedam se,da eno je cista teorija, drugo pa kako se vse to skupaj kaze v praksi, kjer pride se do drugih kombinacij.
Najlepsa hvala za pomoc
Pozdravljeni,
ni res. Osebe ki so zbolele za obsesivno kompulzivno motnjo, nikakor niso vse iste in se med seboj razlikujejo, enako kot osebe ki so zbolele za sladkorno boleznijo ali visokim pritiskom. Lahko so zelo ljubeče i tople, običajno pretirano zaskrbljene, za svoje in za zdravlje svoje družine. Torej, to kar vi opisujete, ni značilnost osebe z OKM.
Vi ste očitno v odnosu z določeno osebo, ki ima določene osebnostne poteze in zraven še OKM. Če boste bolj konkretno zastavila vprašanje, bom poskušala bolj konkretno odgovoriti.
Lep pozdrav,
To kar ti pises meji na totalni idiotizem. Res tako neumno razmisljanje. Imam fanta, ki ima obsesivno kompulzivno motnjo. Z njim sem najbolj srecna, je najbolj odkrit, dobroduaen, ljubezniv partner! V postelji je najboljsi od vseh ostalih. Ja ima svoje tike vsak dan, ampak sem se navadila in mu pustim, da jih uredi in potem je kot dabtega ne bi imel. Njegov tik je, da morejo dolocene stvari biti v vrsti v dolocenem zaporedju. Mene to ne moti. On pabtudi dobro shaja s tem. Torej ne posplosuj.