Pozdravljeni,

Moje ime je Andrej. Imam problem, ki zadeva mene in mojo bivšo punco. Začela sva hoditi pred štirimi leti. Hodila sva približno 4 mesece. Obljubila mi ni ničesar za prihodnost. Vendar sem jo ljubil. Mogoče bolj kot ona mene. Ko me je pustila, me je seveda zelo prizadela, ampak sem to nekako prebolel. Potem pa me je začela klicariti na vsake toliko časa, da sem se ponovno spomnil vseh občutkov. Mislim, da jo nikoli ne bom pozabil, in ne morem ljubiti druge. Bila je moja zelo dobra prijateljica in če ti lahko to naredi prijateljica, kaj ti naredijo šele druge. Padel sem v depresijo in zgubil sem samozavest, zaprl sem se v svoj svet. Povejte mi, kaj naj naredim. Ne recite naj jo pozabim, ker je ne morem.

Hvala za odgovor!

Andrej

Spoštovani!

Tako kot ena izgubljena bitka še ne pomeni izgubljene vojne, tudi razpadla zveza ne pomeni, da boste tudi sicer v emocionalnem življenju neuspešni. Vsega kar ste prijetnega doživeli z bivšim dekletom se boste trajno in z veseljem spominjali, medtem ko bodo občutki razočaranja in bolečite utonili v pozabo, taka je pač (na srečo) varovalna funkcija našega spomina. Morda bosta sčasoma navezala stike na drugačni, manj obremenjeni osnovi, vendar dotlej ne hodite po svetu miže in se ne umikajte v osamo, kjer ob tuhtanju ustvarjate sami začaran krog. Ker zadeva že sedaj predolgo traja, se boste morda odločili za obisk pri psihiatru, ki vam bo poleg psihoterapevtske opore imel možnosti ponuditi tudi druge oblike pomoči.

Lep pozdrav!

Mag.Vanja F.Rejec, dr.med.

Pozdravljeni,

Vse kar ste napisali je popolnoma res; traja že predolgo in moj obrambni mehanizem ne dovoli, da bi se takšna napaka ponovila. Nobeno ne pustim preblizu, sicer sem že imel nekaj površnih razmerij, vendar to ni tisto kar si jaz želim in ne vem če bi prenesel še eno takšno razočaranje. Omenili ste tudi strokovno pomoč, zanima me kam se lahko obrnem. (živim v Celju, študiram pa v Ljubljani)

Andrej

Ker ste študent, se lahko oglasite v Zdravstvenemu domu za študente Unuverze v Ljubljani ,Aškerčeva cesta 4 na tel. št.01-200-74-11.

Lepo pozdravljeni

POZDRAVLJENI!
Stara sem 28 let in že nekaj časa živim z 12 let starejšim partnerjem. V začetku , tako kot povsod , je bilo vse lepo in prav zadnje leto pa je obup.Komaj bi bilo da bi bila neprestano doma, da se z nobenim , po njegovem sumljivim moškim ne bi pogovarjala . . .
Velikokrat mi preverja moj telefon , me kliče vsake pol ure ne glede na to kje sem in non stop mi očita da imam drugega moškega.
Včasih ne vem kdo je potreben psihijatra , jaz ali on.
Ne vem več kaj naj naredim kajti preveč sem že utrujena od vseh prošenj in prepričevanj.

Bogdana pozdravljena!

Sama si ugotovila, da v vajinem odnosu nekaj ni vredu. Prav tako se je dogajalo pri meni! Vsake pol ure preverjanja, obtoževanja……Kam me je vse to pripeljalo? v DEPRESIJO! Vse mi je začelo presedati, vse mi je bilo brezveze, nič mi ni bilo po volji. Skratka postala sem neznosna. Seveda mi partner ni pomagal pri zdravljenju – imel me je za noro. Kasneje mi je svojo obsedenost z menoj pokazal še s kakšnim udarcom in seveda žaljivkami. Ni več šlo. Pustila serm ga, ker bi to verjetno počel vse življenje – pa ne samo z menoj, ampak vsako katera mu bo prišla v roke. To so zame posestniški tipi. Bog ne daj, da bi me videl s kom – ampak on – zanj pa to n bilo nič. Hočem ti povedati, da se s partnerjem vsedi in odkrito pogovori, poskušaj mu povedati,da si se odločila zanj in da naj že enkrat dojame. Veliko vlogo pa tukaj igrajo tudi leta. Ti si še mlada, medtem ko pa zanj to ne bi mogla reči. Zaveda se tega, da ti verjetno kakšnega drugega partnerja ne bi bil problem najti – vendar pa bi ti to moral pokazati na drugačen način – z izkazovanjem ljubezni in spoštovanjem, ne pa z obsedenostjo. Vedi pa, da bi tak tip moškega skočil čez plot brez problema in prej kot pa bi na to sploh pomislila. PREMISLI, ČE TE JE VREDEN IN ČE BOŠ LAHKO S TAKIM MOŠKIM ŽIVELA NAPREJ? SAJ NISI STROJ AMPAK ŽENSKA, katera si želi ene iskrene in poštene ljubezni.PAZI NASE IN SE CENI, ker nič ni bolj pomembno na tem svetu kot TI!!!!!

Lep pozdrav!

New Report

Close