Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2024

OBMP – IVF 2024

Minini977, hvala! Ja, tudi meni je to čudno, res bi rada prišla mojim težavam “do dna”, pa tudi ker je to že moj 2. neuspeli poskus, bom kar malo “positnarila”. Pa še dr. Šalamunova me vodi, ki je ena od glavnih za endometriozo.. Morda mi pa uspe “izprosit” laparo. ?

včeraj imela transfer, je še  katera, ki čaka  na +?

Punce, kako ste ravnale ve….pričakujem menstruacijo, prvi ali drugi dan moram na UZ, če npr. dobim menst. danes zvečer, grem lahko ali jutri ali pojutrišnjem na uz, sem razumela prav?

Pupa06 če dobiš zvečer in ni obilna krvavitev se naslednji dan šteje kot prvi dan, tako da imaš potem 2 dni časa iti na UZ.

Odgovor na objavo uporabnika
Ribica12, 06.09.2024 ob 12:58

včeraj imela transfer, je še  katera, ki čaka  na +?

Jaz sem ga imela v ponedeljek… zamrznjenčka. ?

(Ne)srečnica, 06.09.2024 ob 17:09

Pupa06 če dobiš zvečer in ni obilna krvavitev se naslednji dan šteje kot prvi dan, tako da imaš potem 2 dni časa iti na UZ.

Hvalaaaa ?

Anonimno 5707, 06.09.2024 ob 07:48

Jaz sem spomladi letos v LJ dobila Amalgen 2*400 in tokrat, ko spet čakam prenos, enako. Lani sem dobila pa Utrogestan 3*200. Izgleda so povečali odmerke progesterona.

JA mi je danes, ko sem prevzela Stopko rekla, da dajo po većini za zamrzjenčke Amalgen.

Kdaj si pa vtsavljate? Nevem kako si naj ure razdelim…

@zasanjana90x672 probaj približno na 12 ur, odvisno tudi kakšno službo imaš. Jaz sem od začetka probala ob 06:30 in 18;30h, pa mi nekako ni uspevalo zaradi službe, tako da sem potem vstavljala si okrog 10-10:30 in 22-22:30.

Živijo, ima katera kakšne izkušnje z zdravilom Menopur?

@Oliva207 jaz sem ga imela 2x, pa nisem imela nobenih težav ali stranskih učinkov.

Pozdravljene punce,

Mene pa zanima koliko cca se caka trenutno na prvi poskus IVF v Ljubljani ko dobis napotnico?

Dobila jo bom v zacetku oktobra na pregledu po opravljeni laparoskopiji ce do takrat ne uspe po naravni poti.

Res se vlecejo ti dnevi tako da je vsaka info dobrodosla 🙂

@Anonimno 4024 to bo napotnica za zdravljenje pa ali napotnica za postopek že?

Pri prvi je odvisno od tega koliko preiskav imate že narejenih in kaj vas še pošljejo ter od tega če se ve kaj je razlog za neplodnost ali ne. Jaz sem na prvi posvet čakala 3 mesece, odobritev dobila 10 dni po posvetu, potem postopek sem imela pa 4 mesece kasneje (vmes 2 meseca izgubila zaradi letnih dopustov).

Po napotnici za postopek pa načeloma se s prvo M prijavite v postopek, z naslednjo pričnete.

(Ne)srečnica hvala za odgovor.

To bo prav napotnica za IVF, sem ze v postopku zdravljenja neplodnosti in naredili smo vse potrebno (+histero in laparo) tako da je nekaksen dogovor da ce ne uspe naravno do naslednjega meseca grem v postopek IVF.

Predpostavljam da mi bo doktor ‘aktiviral’ to napotnico ko grem na pregled v oktobru, in ne vem koliko bom (spet) cakala na zacetek prvega postopka. Vse skupaj se od prvega pregleda pri mojem G vlece ze vec kot eno leto in ravno danes spet pricakujem menstruacijo ki bo ocitno prisla, tako da sem ze malo nestrpna in zalostna, a starost nas malo priganja 🙁

@Anonimno 4024 če dobite oktobra napotnico za kratki protokol (bo do takrat že odobril konzilij postopek) potem se s prvo M prijavite, imate okrog 22 dne cikla sprejem in z naslednjo M pričnete s pikanjem. Zdaj, če boste dobili napotnico nekje v prvi polovici cikla bi vam svetovala, da pišete na naročanje in prosite, če je mogoče, da bi imeli sprejem v istem ciklu (da to opravite oktobra). Decembra namreč ne izvajajo postopkov, tako da se lahko hitro zgodi, da boste čakala na januar, če imate M na začetku meseca.

Danes dala stopko…v nedeljo, 15.9.me čaka prenos zamrzjenčka…še katero v kratkem? ?

@(Ne)srečnica hvala na tej informaciji, ravno tako bo izpadlo… Menstruacijo bi morala namrec dobiti ravno okrog pregleda. Bom zaprosila kot ste rekli in upam na najboljse. 🙂 

@Anonimno 4024 vso srečo, če boste imeli (oz če že imate) odobritev konzilija vam bodo šli na roko. Če boste še čakali konzilij pa računajte postopek po novem letu.

@(Ne)srečnica na to nisem pomislila…se opravicujem za toliko vprasanj res mi je vse to nepoznano, kako pa izgleda ta odobritev konzilija, koliko traja? Nimam se, in ocitno se bo res zavleklo. 🙁 Januarja bi se morali ravno na dopust … To je ta moja sreca hehe 🙂

Veliko pomagajo te info, brez njih prides ko telcek k njim in upas na sreco 🙂

Anonimno 4024, 09.09.2024 ob 07:07

@(Ne)srečnica na to nisem pomislila…se opravicujem za toliko vprasanj res mi je vse to nepoznano, kako pa izgleda ta odobritev konzilija, koliko traja? Nimam se, in ocitno se bo res zavleklo. 🙁 Januarja bi se morali ravno na dopust … To je ta moja sreca hehe 🙂

Veliko pomagajo te info, brez njih prides ko telcek k njim in upas na sreco 🙂

@Anonimno
4024, 

če ti pomaga za orientacijo oz. občutek…takole je pri meni potekala vključitev v prvi postopek v LJ letos:

Novembra sem pridobila napotnico moje osebne ginekologinje (in hkrati tudi izvid brisa, ki se zahteva). Decembra sem imela prvi pregled v Leonišču pri ginekologinji za neplodnost, ki me je poslala le na še eno UZ preiskavo (karkoli bolj obsežnega, kakšna histeroskopija ipd. lahko vodi do dodatnih »zamud«). V januarju je sledil ponovni posvet, na katerem je podala predlog za vključitev v prvi postopek OBMP za konzilij – konzilij mora po zakonodaji odobriti vsak OBMP postopek (kolikor se spomnim, v LJ zasedajo na 2 tedna? Pacientka ni tu nič vključena.). Konec januarja je konzilij postopek odobril; obvestilo sem prejela po pošti v februarju. V februarju sva s partnerjem šla še na test SPB.

Z menstruacijo v marcu sem se prijavila v postopek (»aktivacija« napotnice), nakar so mi poslali datum za administrativni sprejem v aprilu (cca. 21. dan menstruacije) – na administrativnem sprejemu greš s sestro samo skozi določene papirje, prineseš izvid brisa, preverijo ali so na voljo izvidi SPB, ipd. Nato sem se z naslednjo menstruacijo konec aprila prvi dan oglasila po injekcije, s katerimi sem pričela drugi dan menstruacije (kratki protokol), in potem dejansko postopek dalje v aprilu/maju.

Želim ti vso srečo v postopku, pa da gre vse gladko in hitro 🙂

Pozdravljene,

včeraj sem imela v Mb prvi Uz (8 dan, IVF, Menopur+Cetrotide), naštela je 6 foliklov velikosti so bile od 10 do 14 + manjši je rekla. Ponovno imam UZ jutri. Kaj to pomeni? Čakajo da vsi zrastejo ali kako, skrbi me tudi, ker jih je samo 6…Dva sta bila 14, to pomeni, da potem vzamejo samo največja dva? Se opravičujem, sem prvič v postopku in pojma nimam 🙁

New Report

Close