OBMP – IVF 2024
Jst sm tud mela punkcijo v analgosedaciji (al kako se že reče ?) pa mi ni blo bed. Načeloma sem zaspala, vmes me je ful zabolelo in sem se zbudila in začela mal opletat in sem slišala ko so vprašali “damo še?” zdravnico, je rekla “ja” in sem sam zaspala nazaj ? Sem pa mogla počivat potem ene dva dni, sem bla kr utrujena pa mal me je špikalo v trebuhu.
Ni luštno sigurno, ampak se mi ni zdel preveč hudo ?
@Anonimno 7852 Jaz sem imela transfer zamrznjenčka 31.1. Zadnjih 5 dni imam rjav izcedek, danes mogoče čutim malo pritiska v trebuhu (kot pred M). Kaj drugega posebnega pa se ne dogaja. Ne vem kaj to pomeni, pri zadnjem prenosu zamrznjenčka na primer nisem imela nobenih izcedkov in je bil neuspešen. Vem, da je vse mogoče in da dokler se ne ulije kri ni še nič izgubljeno. ? Boš počakala na krvnega ali delala test doma?
Zivjo punce!
30.1. Sem imela 1.prenos zamrznjenčka, 14.2. imam sicer krvni test ampak se je danes pojavila menstruacija.
Ali katera ve ce se lahko gre v nov postopek ze s to menstruacijo sedaj ali je spet treba cakati?
Punkcijo sem imela septembra ampak ni bilo svezega prenosa zaradi hiperstimulacije ker sem pridelala 34 foliklov.
Jemljem pa Utrogestan 3x dnevno, ostalo sem imela vse v naravnem ciklusu.
Bom zelo hvalezna za odgovor ce katera ve ali se lahko gre ze takoj s to menstruacijo v drug postopek ?
@malinca555 če si v Ljubljani, se najprej prijaviš na telefonski posvet, potem dobiš napotnico, ki jo aktiviraš in potem se prijaviš z naslednjo menstruacijo. Jaz sem imela oktobra svež prenos, novembra posvet, decembra bi lahko imela že prenos, vendar zaradi praznikov niso delali, tako da sem potem imela prenos zamrznjenčka januarja. Srečno ?
Pozdravljene, sotrpinke. ?
Že nekaj časa spremljem vaše pogovore in sem se odločila, da se vam končno pridružim.
S prvim postopkom sva pričela že v juniju 2023 ( kratki protokol)- oplojen en zarodek, transfer svežega zarodka 3. dan po punkcijo. M dobila 9. dan po prenosu.
V oktobru začela drugi postopek ( dolgi protokol)- oplojeni 4 zarodki, transfer svežega zarodka 5. dan po punkciji, 3 pingvinčki. M dobila 7. dan po prenosu.
1.2. imela transfer enega zamrznjenega zarodka. Od prenosa so prisotne bolečine v sp. delu trebuha kot pri M. Občasno omotica, napihnejn trebuh, pritisk na mehur- stalno me sili na vodo.
Urinski test 8. dan po prenosu pokazal blago črtico, 10. dan nekoliko še bolj blago, danes 11. dan CB žal negativen. ? Krvni test imam čez 3 dni.
Pripravljam se ponovno na razočaranje. Ker vsega tega ne delim z nikomer osebno( sva se s partnerjem odločila, da te teme ne deliva z drugimi- dokler nama ne rata), sem se odločila, da vsaj z vami delim svojo zgodbo in vse občutke, ki jih izkušnja prinese. ?
Vsem želim čimprejšnje uspešne postopke- pluske! ?
@lucky84 želim ti vso srečo, in da kljub vsemu tokrat uspe! Tudi midva sva se odločila, da najine poti ne deliva z drugimi. Nekako se mi ne zdi potrebno, da poleg vsega stresa, ki ga ti postopki prinesejo, dodam še vsa vprašanja s strani družine in prijateljev. Se mi zdi, da bi se na koncu ukvarjala bolj z drugimi, kot sama s sabo.
Tiste, ki ste že opravile transfer – kako ste se kaj počutile po njem? Ste tudi bolj počivale še par dni, ali začele normalno hoditi naokrog in opravljati vsakdanja opravila?
Lp?
@lili76 jaz sem po svežen prenosu ostala en teden doma, vendar ni uspelo. Po prenosu zamrznjenčka pa sem šla v službo, ker smo vmes imeli doma eno nepredvideno situacijo pri sinu in ni smel hodit, tako da sem šla v službo, ker bi ga drugače morala nosit naokrog in ker so odsvetovali dvigovanje bremen, se mi je zdelo, da bo lažje, če grem v službo. Je bila pa res nepredvidena situacija, drugače ne bi šla v transfer. Je bil pa ravno ta prenos, ko sem bila bolj aktivna in pod stresom, uspešen in sedaj čakam na potrditveni UZ. V službi imam sedeče delo, za računalnikom, tako da sem si to lahko privoščila. Po transferju sem se dobro počutila, nisem imela nobenih bolečin, rahli krči in špikanje, to je pa tudi vse.
@Lili76 Hvala za dobre želje. Počakati je vseeno potrebno krvni test. Sem presenečena, da M še vedno ni prišla. Mi zamuja, ka mi še nikoli ni. Tako, da nekoliko upanja ostaja kljub urinskemu negativnemu testu.
Moja izkušnja po transferju so bile vedno rahle krčevite bolečine v spodnjem delu trebuha( podobne menstrualnim krčem) – mogoče zaradi progesterona( morda se motim). Po 1 prenosu imela tudi občutljive prsi, v ostalih 2 pa ne. To je bilo tudi vse kar sem čutila.
Bolniški stalež sem koristila pri 1 in 2 prenosu, gibala sem se normalno, le težkim bremenom sem se izogibala.
Zdaj pri 3 prenosu sem koristila bolniško samo 2 dni po prenosu. Imam pa pretežno sedeče delo, je pa precej stresna. V bodoče ne mislim koristiti bolniške- se mi zdi, da še več premlevam. Boljše, da se zamotim in čimmanj razmišljam o tem.
Vse dobro in z upanjem tudi za svoj + vas lepo pozdravljam… ?