Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2024

OBMP – IVF 2024

Hvala vam! Res je, naprej nas žene samo en cilj in to je otročiček! ?

Zdajle sem se opogumila in naredila test – negativen!

Sem pa 12.dan po prenosu, tako da nekega upanja zame ni več.

Odgovor na objavo uporabnika
Smreka752, 09.02.2024 ob 07:21

Zdajle sem se opogumila in naredila test – negativen!

Sem pa 12.dan po prenosu, tako da nekega upanja zame ni več.

Oh, Smreka, žal mi je ? oprosti, nisem si zapomnila, imas se kaksne ??

@malin enega zamrznjenčka imam. Če sem si prav zapomnila, se na to čaka ene 3 mesece. Pa bo pol leta naokoli…

Punce, srečno vsem! ???

Pozdravljene, mal sm zmedena, danes na moj 12. Dan ciklusa, sem imela drugi UZ za prenos zamrznjenčka. Postopek je v naravnem ciklusu brez stimuliranja. No danes je bil folikel velik 14. Pa je rekla ginekologinja, da če v nedeljo ne bo večji ali ne bo vodilnega, da bodo postopek prekinili? Zdaj pa me zanima zakaj? In koliko mislite, da lahko ta en folikel še zraste?

Hvala veliko pluskov želim ????

Pozdravljene. Mislim da zame ni več upanja,ulilo se je…srce se mi lomi ? Včeraj test še kazal rahlo črtico na cb. Jutri za vsak slučaj še enkrat naredim test,da ne bo nobenega dvoma več,čeprav že zdaj vem da je konec ampak hkrati si lažem,boli ??

Tolaži me vsaj to da imam dva pingvinčka ?

Želim vam vse dobro,sama pa grem malo stran od vsega,da zacelim dušo.

Lp vsem ❤️

malina87, 09.02.2024 ob 15:46

Pozdravljene. Mislim da zame ni več upanja,ulilo se je…srce se mi lomi ? Včeraj test še kazal rahlo črtico na cb. Jutri za vsak slučaj še enkrat naredim test,da ne bo nobenega dvoma več,čeprav že zdaj vem da je konec ampak hkrati si lažem,boli ??

Tolaži me vsaj to da imam dva pingvinčka ?

Želim vam vse dobro,sama pa grem malo stran od vsega,da zacelim dušo.

Lp vsem ❤️

@malina
: drži se. Razumem veliko razočaranje, posebej, ko je blastocista 4aa in res ne razumeš, zakaj se ne poklopi. Se mi je zgodilo enako. Držim pesti za naslednjič ?

@soncica36 ne se dat, pri meni je bilo isto. Te zdravniki vsi posplosujejo da ima zenska vsaka 28 dnevni cikel in da je povsod ovulacija 12 dan. No jaz sem pac povedala svoje mnenje in povedala da imam daljse cikle in me je poslusala in ni prekinla. Folikel mora biti 18 mm pri stopki. Zdaj nvem lahko da tudi s sluznico kaj ne stima to vprasite, ampak vstrajite da se pocaka. Za primerjavo jst sm mela ta vodilni folikel sele 23 dan tak ko je treba, 12 dan je bil sele 7 mm(vi imate pa 14 mm).

No jst sm prenos vseeno takrat imela ampak tisti ni bil uspesen, upam da tvoj bo, drzim pesti!

@soncica36 tako kot je že predhodnica napisala, nekateri bi najraje prekinjali postopke, če imamo daljše cikluse in ne rastejo folikli tako kot oni hočejo… Meni so enkrat v istem postopku 3x rekli, da bodo verjetno naslednjič prekinili, pa so na koncu prenos izvedli.

@makina87 ne obupaj, jaz sem ravno takrat, ko se mi je 7/8 dan po prenosu vlila kri, da sem bila sigurna, da je M vgnezdilo in je bil krvni pozitiven, žal je kasneje prišlo do ss, ni pa nujno da bo pri tebi enako…

@smreka752 če ste v Leonišču, potem si lahko pridobite napotnica in greste čez dve M na prenos. No sama sem takoj po negativnem krvnem testu zaprosila za napotnico, za telefonski posvet itak cakas cca 14dni, potem ko pride M sem pa napotnico aktivirala. Je pa res da jo moras aktivirat v roku 14dni, tko, da tukaj malo pazi ☺️…pa srečno

Hvala obema ❤️

Ja,to sem že slišala da se je zenskam ulilo in so vseeno bile noseče. Krvavim po malem že od 3.2 ampak je bilo svetlo roza,rjavkasto,blago…od včeraj pa močno,rdeče…bega me pa še vedno ker so prsa polna,kolobarji bolj temni,žile zelo vidne in bele pikice okrog bradavic…lahko da od vseh hormonov,ne vem ??

Verjetno lažem sama sebi in si mečem pesek v oči,držim se še za tisto malo upanja da mogoče jutri zagledam plusek,kaj pa vem. Tako grdo me moje telo še ni imelo za norca,take signale kot da je to to,nakoncu pa polom…razmišljam pa tudi da mogoče je bilo pa da se ni obdržalo…oh ja,nimamo kaj,borba dalje.

Sporočim jutri.

Pozdravljene,

Ce morda kateri kaj pomaga… jaz sem prvic zanosila po IVFu, sicer je uspelo v prvo (sem pa do tega potrebovala vec kot 2 leti hoje po kliniki in vseh moznih preiskav, vec postopkov iui, vzrok je ostajal neznan) in imam se kar nekaj “zamrznjenckov” , ki pa jih ocitno vec ne bom potrebovala (morem priznati da imam s tem kar malo tezav, sedaj mi bi bilo lazje ce bi bil edini… sploh ko vem kaj iz tega nastane, jaz pa jih bom pustila) in sem pri tej nosecnost v cca 8 tednu zakrvavela, tak temno rdece, skoraj crni grudast izcedek, ki se je nato s tabletami, ki mi jih je dala ginekologinja ustavil in imamo zdravega fantka. Lani sem sla po zamrznjencka, sem kot v prvi nosecnosti naredila ze kak teden po prenosu test in je tudi bil pozitiven, enako tudi krvni test, vendar se je cez kak slab teden po krvnem vlilo in bila je menstruacija, v bolnici pa niso videli nicesar vec. Tako da so mi rekli, da je bila biokemicna nosecnost in da gremo v nov postopek z naslednjo menstruacijo. Pa ni bilo potrebno, saj se je zgodilo potem po nekem cudezu naravno (prej sma se pa mucila leta in leta). V casu ko bi morala dobiti m sem zakrvavela za 2 kapljici cisto svetle krvi, tako da sem mislila, da se bo vsak cas prav vlilo in sem cakala in cakala… vecinoma sem imela pred m tak izcedek in se je potem vlilo…tako da sem test naredila zelo pozno, ker sem mislila da je vse kar druga narobe z mano kot pa da bi bila noseca :D. Pa vendar sedaj cakamo dojencka in drzim pesti da bo vse ok.

Torej v vsaki nosecnosti sem imela neko blago ampak povsem drugacno krvavitev, prvic ne vem kaj tocno je bilo, drugic najverjetneje vgnezditvena.

Glede prsi, pa sem v obeh nosecnostih kakrsnekoli spremembe in bolecine v njih cutila sele takrat ko sem ze dobro vedela da sem noseca, do enega sestega tedna nisem imela nekih znakov. Sem pa jih iskala in tudi videla vsak mesec, vsa tista leta, ko sem se trudila da bi zanosila, pa na koncu ni bilo nic… je pa pri vsakemu drugace.

Pa srecno vsem in pogumno…

Sončica36, 09.02.2024 ob 13:42

Pozdravljene, mal sm zmedena, danes na moj 12. Dan ciklusa, sem imela drugi UZ za prenos zamrznjenčka. Postopek je v naravnem ciklusu brez stimuliranja. No danes je bil folikel velik 14. Pa je rekla ginekologinja, da če v nedeljo ne bo večji ali ne bo vodilnega, da bodo postopek prekinili? Zdaj pa me zanima zakaj? In koliko mislite, da lahko ta en folikel še zraste?

Hvala veliko pluskov želim ????

Lahko vprasam, kdaj si pa imela prvi uz za prenos zamrznjencka? Kateri dan cikla? Hvala in srecno ❤️

@Anonimno 6343 to je super da ti je ratalo v prvo. Redke so take srecnice.

@malina87
koliko si ti po prenosu? Si delala ze krvni test?

@Son
čnica36 predvidevam da si v LJ. Ker sem jaz tam imela podobno zgodbo, na kar mi je zdravnica dala estrofem in se mi je potem do prenosa tako podaljsalo vse skupaj da sem imela dan prenosa skoraj na dan naslednje menstruacije. Za naprej so mi delali samo stimulirano z estrofemom. Tudi sama imam pozne menstruacije okrog 16-18 dne ciklusa pa imam menstruacijo na 28-30 dni. Popolnoma sem zdrava, imam svoje ovulacije, hormone v mejah normale. Celo cutim plodne dni in ovulacije. Ko sem se prepisala v MB sem imela vec prenosov v naravnem ciklusu, nikoli mi niso dali estrofema. Tako da ne obupat. Naj vam naslednjic na UZ preveri velikost, ce je zrasla bo vse ok.

Hojhoj danes 10.dan po prenosu. Test bi bil 14.2

@malina 87 ena znanka je sicer naravno zanosila skoraj 3 meseca ni vedela za nosecnost, ker je vsa 3 meseca imela krvavitev podobno menstruaciji in to ob prinernem casu kot bi normalno imela M. Rodila je zdravega otroka. Ne vem koliko mocna je pri tebi krvavitev in ne vem kaj pomeni. Daj vec pocivat in poskusi se pomirit. Ce je nosecnost bos kmalu izvedela, ce ni pa prav tako. Jaz sem bila v vec prenosih tudi prav brez izcedkov pa nisem bila noseca. Me je potem vbistvu izid testa sokiral. Hudo je ko te prepletajo obcutki da nebo nikoli ratalo. Sploh po vecjem stevilu poskusov.

@malina87 drži se in boš videla kaj bo pokazalo! ? Jst ko sm dobila m po prenosu, sem vseen s krvnim hotla potrdit in sem skočila v ZD na samoplačniški krvni test, zato da ni dvomov in se lahko sprijaznem in naročim na novo. Pr nas stane 5,5€ tko da je dejansko cenej kot CB ?

@Smreka752 žal mi je, super da imaš še kakšnega ?!

Punce jaz sem na YouTube našla par posnetkov o OBPM iz UKC Ljubljana in tam je bil podatek o uspešnosti IVF postopkov. Rečeno je bilo, da v 6.postopkih uspe 90% žensk. Če se ne motim je podatek iz leta 2022. Meni je ta podatek dal veliko upanja. Jaz sem si vedno rekla, da bom med temi 90%. Poznam kar nekaj punc, ki so šle v IVF postopke in pri vseh je bilo uspešno. Pri nekaterih prej, pri nekaterih pa kasneje. Tako, da bodite optimistične, predvsem se pa zavedajte, da je psihično zdravje še kako pomembno. Ob neuspehu seveda pride kak težek dan ali dva, pa se zjočeš, potem pa glavo gor in si rečite, kaj lahko naredim drugače, da bo prihodnjič uspelo? Vem, da boste sedaj kakšna rekla, lahko govoriti njej, ko ji je pa v prvo uspelo. Res je, da je uspelo v prvo, vendar jaz sem se že prej 3 mesece ukvarjala sama s seboj. Občasno sem hodila na psihoterapijo, poskrbela sem za optimalne vrednosti parametrov v krvi (hemoglobin, železo, feritin, B12, vitamin D, ščitničnih hormoni), hodila pogosto na sprehode v naravo, veliko kuhala, da sem res vedla, kaj jem, pa vmes seveda hodila v službo. Telo bo zarodek sprejelo takrat, kadar se ne bo počutilo ogroženo ob tem. Bodisi vas ogroža stres, strah pred neuspehom, nezadovoljstvo z življenjem (vse to si ljudje zelo težko priznajo) ali pa pomanjkanje kakšnih hranil, ki vam jih naše zdravstvo žal ne kontrolira. Verjamem, da vam bo nekoč vsem uspelo ❤️, po kakšni poti boste šle, krajši ali daljši, je pa precej odvisno tudi od vas samih.

Najlepša hvala vsem skupaj za spodbudne besede ❤️

Žal pa je vsega konec,naredila test in kaže minus,tako da ni upanja. Gremo dalje.

Lepo se imejte,srečno in pogumno in čeatitke vsem ki vam je uspelo.

Jaz pa grem stran od vsega,po moč za nove boje ??❤️?

Punce, kje pa se opravi krvni test za potrditev nosečnosti po transferju? In kakšen je postopek potem, če je nosečnost potrjena? Je potreben še potrditveni UZ, ali naprej zadeve lahko opravljaš pri svojem osebnem ginekologu?

New Report

Close