Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2024

OBMP – IVF 2024

@Beta_LJ mislim da nebos nic prehitela ce kaj delas samoplacbisko vmes, cetudi pri isti zdravnici. Sem imela jaz prej vss narejeno pa sem vseenu cakala na termin. To pa bolj upostevajo v MB, ce tam imas izvide raznoraznih preiskav (hormonov, laparoskopije/histeroskopije) ipd. gre hitreje naprej. V LJ imajo guzvo, ker je veliko vec pacisntk sploh sedaj ko imajo se paciente iz Dravelj.

@malina87 glede potenja sem brala, tako da ni nic neobičajnega. Mene je pa npr. nenormalno zeblo. Glavobol sem tudi imela 2 dni, ampak nisem rabila lekadola. Drži se!

@ina152 hvala za tvojo zgodbo in čestitam za plusek!

Jaz imam danes občutek, da nisem noseča. Imam prvi jutranji urin v lončku, pa ne upam narest testa…

@Smreka752 jst nism nikol sama delala testa. Sva ga skupaj. Jaz sem samo nastimala loncek moz je uredil ostalo in sel pogledat rezultat. Jst tudi nism mogla. Sam ne ga delat prezgodaj. Pocakajte res na dan krvnega testa oz. lahko en dan pred njim.

Meni je bilo lažje, da sem test že prej naredila. Se zdaj, ko vem, da je pozitiven, še bolj posvečam sebi. Bolj premišljeno jem, zvečer si nastavim kako meditacijo in se res umirim, grem prej spat, grem vsak dan na sprehod. Vsaka zase ve, kaj je zanjo najboljše. V primeru, da bi bil test negativen, bi sprejela to dejstvo takrat, že par dni pred krvnim. Saj zveš tako ali tako, razlika je samo v dnevih. Različne smo si in če bo katera bolj pomirjena, da naredi test prej, naj ga naredi. Jaz sem ga zdaj naredila vsako jutro z jutranjim urinom, danes tudi ClearBlue,je plus in kaže 2-3 tedne. Jutri me čaka še krvni test.

Smreka, si se opogumila za test? ??

Planika, kako je bilo na UZ vceraj?

Kot sem že pisala v prejšnjih postih, sem po neuspelem prvem postopku, v čakanju na drugega. Ves ta čas me spremlja nek strah o morebitnih stranskih učinkih vseh teh hormonov, ki se lahko pojavijo kasneje, kot npr. rak. Ali se je mogoče katera pozanimala o tem pri ginekologu? Kot pravim, ni mi težava iti skozi vse injekcije, UZ-je, punkcije.. Največji strah mi predstavljajo stranski učinki. Sploh ker sem bila stimulirana že prej.

Odgovor na objavo uporabnika
malin, 08.02.2024 ob 11:58

Smreka, si se opogumila za test? ??

Planika, kako je bilo na UZ vceraj?

Čudno. ?‍? Prvo je rekla, da sem N, potem ni bila prepričana. Glede na zadnjo m, ji je bila vrečica majhna. Danes sem imela krvnega in je 1106. Danes je jasno poveda, da sem N. V soboto imam spet krvnega in uz. ?

Hej punce,

Fruty9 tudi jaz kar dosti razmišljam o tem, koliko lahko ti postopki prinesejo tudi slabega? in prav nekaj dni nazaj srečam punco, ki je dala vse postopke čez, tisoč in eno injekcijo in vse muke in vse, plus tega so jo enkrat zbodli in je dobila sepso itd..Rekla mi je vse kar sem filala vase zdaj dobivam stranske učinke. Vse kar mi je naštela, razdražljivost, vroče, hladno, oblivanje,izostanek M..vse znake menopauze ima. Saj vem, da so to lahko že zgodji znaki menop.ampak vseeno me je pošteno pretresla..kaj pa če? Nikjer ni zagotovila, da ne bo posledit. Tako kot podpišemo papirje, da smo seznanjene s stranskimi učinki. In ja, zadela je pravi moment, da mi to govori, sem glih v 4.postopku, 8transferjev za mano, stara 40let. Bo tudi mene to teplo kasneje? Ima še katera takšne strahove?

Naredila sem test,rahla druga črtica,danes je deveti dan. Bega me ker je vse čudno. Izcedek rjavo rdeč,kar precej močen,po prsih se vidijo žile,po kolobarju bradavic se delajo neke bele pike,ne vem več,znorela bom…kdaj bo že ta krvni ? al pa če se že misle iliti m naj se da bom vedla pri čem sem ?‍♀️

Hvala vsem za cestitke! @malina ne skrbi jst sm se potila vedno po prenosu, sicer se tudi pred navadnimi M in tudi zdaj ko je uspelo spontano. To je hormonsko v vsakem primeru ?

@planika
pomoje so te prekmalu narocili na uz, srcek in vrecka se dobro vidita sele v 8 tednu! Tako da je prav da ponovijo, upam da bo ok. Js sm tudi termin za uz dobila drug teden, upam da bo vse okej ?

Planika584, 08.02.2024 ob 12:43

Čudno. ?‍? Prvo je rekla, da sem N, potem ni bila prepričana. Glede na zadnjo m, ji je bila vrečica majhna. Danes sem imela krvnega in je 1106. Danes je jasno poveda, da sem N. V soboto imam spet krvnega in uz. ?

Torej se res nekaj dogaja, drzim pesti Planika ???

Malina87, tezko je, ko analiziramo vse znake… test naredi se s kaksnim digitalnim cez vikend in bo bolj jasno, ker te crtice so jao jao…??

@Fruty9 jaz sem preden sem se odločila za umetno oploditev (pa sem vedela, da je to edina možnost zanositve, ker sem brez obeh jajcevodov) vprašala G, ki me spremlja na Onkološkem inštitutu po mejno malignem tumorju na jajčniku kako je s tem in mi je zagotovil, da stimulacija nič ne poveča možnosti, da bi se rak pojavil/ponovil. In se zanesem, da je res tako.

Malin, dogaja zagotovo se. Verjetno je G čudno zaradi datuma zadnje M. Jaz si mislim, da so vsa zdravila v postopku malo prestavila ovulacijo in je do zanositve prišlo kasneje, kot se računa.

Vrečka se vidi (včeraj 4 mm), zadebeljena sluznica, zaprt vrat.

Držim pesti za soboto in jasno za vse druge v čakanju … ???

Planika584, 08.02.2024 ob 16:43

Malin, dogaja zagotovo se. Verjetno je G čudno zaradi datuma zadnje M. Jaz si mislim, da so vsa zdravila v postopku malo prestavila ovulacijo in je do zanositve prišlo kasneje, kot se računa.

Vrečka se vidi (včeraj 4 mm), zadebeljena sluznica, zaprt vrat.

Držim pesti za soboto in jasno za vse druge v čakanju … ???

Cikel je bil zagotovo nenavaden, zato je pa tezko reci, kdaj je do zanositve prislo. Glede na visino beta hcg ne prav dolgo nazaj… in je potem se malo zgodaj, da bi se na UZ vidlo kaj konkretnega. ??? za soboto pa stiskam pesti!

Mene se zmeraj vsak dan precej črviči  okoli jajčnikov in se sprašujem ali so to ok znaki ali ne…veliko počivam, ker za kaj drugega ravno nisem? Težko bom zdržala do UZ ?‍??

@malina87 ce je crta tudi ce blaga je nosecniski hormon. Lahko je bil urin zelo razredcen ali pa delas test zelo zgodaj ko je nizka vrednost hormona v urinu. Jaz sem vedno delala clearblue navadni (ne digitalni) in je vedno pokazal prav.

Hojhoj test sem delala kar sred dneva ker me je po pravici povedano razjezilo ker je vedno bolj krvavo in sem itak ogromno pila cel dan. Želela sem se prepričat če bo sploh kaj pokazalo. Delala sem pa navadni cb. No,10minut za tem se je pa ulilo z mene,ne vem a je m ali je kaj drugega narobe,je nekaj časa rdeče,potem pa spet rjavkasto in bledo,ponovila bom čez 2 dni. Najbolj me bega to ker imam prsa take kot še nikoli. Temnejše kolobarje,pike bele okrog bradavice in po kolobarjih in žile zelo vidne…meša se mi že…no ja,bomo vidli kaj bo ?

@fruty9 in @Ronika69 tudi sama sem razmisljala o stranskih ucinkih stimulacije, zato sem tudi poskusala na vec klinikah Za mano so 3. postopki in ene 12 transferjev. Sami transferji niso skodljivi, ker ni nobene stimulacije razen utrogestana. V 4. postopek nisem niti imela iti. Meni se zdi nesmiselno vztrajati na eni kliniki 3 in vec postopkov, brez uspeha. Glede na to da imas v Sloveniji dve in je Slovenija relativno majhna, se placa izkoristit. Kar se tice sami vzrokov raznih bolezni pa je vprasanje zakaj prihaja kasneje do bolezni kot so rak ipd., sploh ni receno da so vzrok te stimulacije… je veliko drugih dejavnikov ki vplivajo na to.

Hvala, da ste podelile svoje misli..

Res je, da lahko tudi karkoli drugega vpliva na to, ali se bo kasneje pojavil rak in seveda ni rečeno, da ta zdravila vplivajo na to.. Je pa pri meni prisoten ta strah, da si z vsemi temi hormoni škodim in veliko razmišljam o tem.. Vsekakor sem hvaležna, da ste podelile vaša mnenja!?

Jaz se s stranskimi učinki nisem obremenjevala, ker sem imela pred sabo, kot vse me, samo en cilj: otroka. Za mano je 6 postopkov, 9 transferjev, imam čudovitega, zdravega otroka, na izzid zadnjega transferja čakam. In sem več kot 40 ? zaenkrat nimam nobenih stranskih učinkov postopkov…

Zavedam se možnosti raka, a kot so predhodnice napisale, tudi, če ga dobim, ni nujno, da bo od tega. Kaj pa tiste, ki 20+ let jemljejo kontracepcijske tabletke…

Srečno vsem v postopkih…

@Anonimno 7852 ja pa tudi druga zdravila protibolecinska sredstva, antibiotiki in se marsikaj ni brez posledic.

@fruty9
malenkost, pac glej na ta zdravila kot na druga zdravila. Tudi hrana ni vec tako zdrava, razen ce kupujete vse organsko in bio, oz. doma predelano. Ce ne zivite v nasicenem naselju, kjer je kvaliteta zraka slaba… vglavnem je toliko enih stvari, ki skodijo. In seveda sama premisli, jaz osebno nebom nobenega silila v nic. Bi pa rekla da je tukaj ta stres se najbolj skodljiv, to si res zelo stresni postopki in zelo tezko se je sprostit.

Zelim vam vsem dobro in da vam uspe. In cestitke vsem, ki vam je ze uspelo.

New Report

Close