Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

Pri meni je pa danes 7. dan po ET. Ze od ponedeljka imam cel cas tak obcutek, da bo vsak cas M, danes pa se je pojavilo se malo rjavega izcedka, tako da sem prepricana, da tudi v tretje ni uspelo 🙁 Vsaj malo me je razveselila posta, da imam enega zamrznjencka. A na GKLJ zamrzujejo le zarodke na stopnji blastociste? Malo mi je cudno, ker so mi na ET rekli, da je en zarodek se na stopnji morule in da bojo pocakali, ce se bo do konca razvil ter ga nato zamrznili, tukaj pa pise, da je bil zarodek zamrznjen 5. dan po punkciji (torej na dan ET, ko naj bi bil se na stopnji morule)…

Odgovor na objavo uporabnika
juli83, 15.02.2022 ob 10:29

Jaz še vedno nobenega klica iz MB…?

Pikica783, 15.02.2022 ob 12:52

Jaz tudi še čakam na klic ?

Evo punci, jaz sem danes končno dobila ta težko pričakovani klic. Konec tedna/začetek naslednjega bi naj prišla M potem pa drugi dan M začnem z KT.

13.3. morem prenehat z KT, 17.3. pa imam uz, punkicjo pa so rekli naj pričakujem konec marca. Jaz sem takoooo vesela da se je končno začelo odvijat in komaj čakam da bom tudi jaz grela svojo pikico in odštevala do krvnega..

Tako da @juli83 in @Pikica783, upam da sta tudi vidve prejele klic, če nista pa ga bosta res kmalu, drugače pa jim kak mail pošljita..

@vita43
kako pa ti kaj? Prosim sporoči mi koliko tablet teh KT je treba jemat. Najbrž 1 na dan ane? Jaz sem bila čist out ko sem prejela klic in sem pozabla te stvari vprašat. Aja pa rekli so da naj neham jesti 13.3. ne glede na to kdaj dobim M a to pomeni da 13.3. še vzamem ali ne in morem 12.3. zadnjo?

Drugače pa stiskam pesti za vse ki čakate plus. Samo pozitivno dalje ✊?????

@vrtnica_91 rjav izcedek ni nujno slab, lahko je dober. Spremljaj, če se bo okrepil oz se spremenil v svežo kri, sicer pa so meni rekli, da pridem na krvni test tudi, če dobim izcedke, edino če se ulije M se jih sporoči.

@Nesrecnica, saj vem, samo je bilo ze dvakrat isto. Par dni rjav izcedek, ko pa sem prenehala z Utrogestanom, pa je prisla M. Tako da res ne verjamem, da bi bilo zdaj kaj drugace.

Drzim pesti za tvojega pingvincka!:-)

Huh tega mi pa se nihce ni omenil. Delajo to tudi v lj?

Genetika je tudi ok.

Genetika ok, jajcevodov ne bodo gledali ker naj bi imela ovulacije in ker pride do zanostive.

pri dr. Merlu sem ze bila, nic posebnega ni povedal, le da naj opravim se histeroskopijo… nobene ideje kaj za naprej, kaj bi lahko bili vzroki…

@Solzica485 če imaš ovulacije še ni nujno, da so prehodni jajcevodi, tako da me zelo čudi ta izjava, možno pa, da bodo to pogledali med histeroskopijo ali laparaskopijo ?

vrtnica_91, 16.02.2022 ob 18:22

Pri meni je pa danes 7. dan po ET. Ze od ponedeljka imam cel cas tak obcutek, da bo vsak cas M, danes pa se je pojavilo se malo rjavega izcedka, tako da sem prepricana, da tudi v tretje ni uspelo 🙁 Vsaj malo me je razveselila posta, da imam enega zamrznjencka. A na GKLJ zamrzujejo le zarodke na stopnji blastociste? Malo mi je cudno, ker so mi na ET rekli, da je en zarodek se na stopnji morule in da bojo pocakali, ce se bo do konca razvil ter ga nato zamrznili, tukaj pa pise, da je bil zarodek zamrznjen 5. dan po punkciji (torej na dan ET, ko naj bi bil se na stopnji morule)…

Vrtnica_91, ja zamrzujejo samo zarodke, ki se razvijejo v blastocisto. Kar pomeni, da se je tvoja morulca razvila v blastocisto ?. Meni so enkrat na posvetu pred transferjem rekli, da imam 1 morulo, na samem ET 2 uri kasneje, je bila pa že zgodnja blastocista.

@vrtnica, držimo pesti še naprej??

A to vse vedno dobite tako hitro za pingvinčke? Jaz nisem še nič dobila pa sem 10 dni po ET … Hmmm

Še to …a na krvnem testu takoj izveš rezulat al moraš čakat? ?

@Pika1212 oddaš kri in greš domov potem pa okrog 13h pokličeš in ti povedo rezultat – to je za Lj. V MB mislim, da te oni pokličejo.

Meni so pred svežim prenosom povedali, da bosta verjetno 2 zamrznjenčka, pošto sem dobila potem mislim, da v roku 14 dni (lahko pa pogledam točno, ampak kakor se spomnim sem jo dobila preden sem šla na krvnega).

Pika1212, 17.02.2022 ob 07:09

@vrtnica, držimo pesti še naprej??

A to vse vedno dobite tako hitro za pingvinčke? Jaz nisem še nič dobila pa sem 10 dni po ET … Hmmm

Js sm dobila kak dan po krvnem, tako da kar traja oz. je se cas. ?

@Anonimno1597, super, hvala za odgovor 🙂

@Pika1212, meni so rekli, da dobim verjetno enkrat ta teden, sestra mi je pa potem rekla, da prej ko bova poslala soglasje, prej bova dobila. V cetrtek sva poslala in vceraj dobila.

@gina123 sem super trenutno na dopustu kr pase malo odmislit vse to ?

jst sm bla tudi zmedena ko sem klic dobila od vsega pricakovanja sem pol stvari pozabila kaj so mi rekli ?

Jemljes 1 na dan, jst sm sicer 2 dni zdej opazala roza izcedek pa sem jim pisala so rekli naj jemljem kar 2 na dan do konca. Dobis pa v vsakem primeru 2 skatli kt. Pomoje moras 13.3. Vzeti zadnjo.

Bos pa v roku 1 tedna (vsaj pri meni je blo tako) dobila mail ali posto z vsemi navodili kako jemati kt in kaksen je plan za postopek.

Srecno ??

vita43, 17.02.2022 ob 08:59

@gina123 sem super trenutno na dopustu kr pase malo odmislit vse to ?

jst sm bla tudi zmedena ko sem klic dobila od vsega pricakovanja sem pol stvari pozabila kaj so mi rekli ?

Jemljes 1 na dan, jst sm sicer 2 dni zdej opazala roza izcedek pa sem jim pisala so rekli naj jemljem kar 2 na dan do konca. Dobis pa v vsakem primeru 2 skatli kt. Pomoje moras 13.3. Vzeti zadnjo.

Bos pa v roku 1 tedna (vsaj pri meni je blo tako) dobila mail ali posto z vsemi navodili kako jemati kt in kaksen je plan za postopek.

Srecno ??

uf tudi jaz si bom morala že počasi kak dopust omislit. Sicer delam od doma ampak imam vseeno zelo stresno službo pa tako kot je fajn delat od doma je tudi slabo, ker nisi nič med ljudmi in imaš vseskozi čas razmišljat pa še počasneje mineva.

skratka, hvala za odgovor in lep dopust ti želim, pa srečno v postopku. Si še pišemo ?

Ginekologinja iz leonisca je rekla da prehodnosti ne bo delala ker do zanositve pride, ampak potem gre ocitno nekaj narobe.

Lahko prehodnost naredijo tudi pri histeroskopijo?

Jaz sem danes 11. dan po ET, ki je bil 5. dan (lepa blastocista). Sem delala test s First Sign, sicer ne z jutranjim urinom, in mi je pokazal -. Res, da je bil test s pretečenim rokom uporabe, ker drugega nisem imela doma. Ampak me zanima, če se je kateri pokazal + kasneje? Mislite, da bi lahko tudi test pokazal narobe, glede na to, da je rok potekel pred pol leta?

@upanje111 koliko pa je test čez rok??Težko bi rekla, ampak mislim, da ni panike, če je test čez rok, najbrž ni ravno veliko? Jaz bi vsekakor naredila še enega…na koliko časa pa imaš ciklus, če je danes že 10 dan?

@Olja995 test je pol leta čez rok. Ciklus imam na 26 do 28 dni. Tako, da bi morala M dobiti včeraj, če štejem 28 dnevni ciklus. Se tolažim s tem, da sem prehitro delala test, pa še to ne s prvim jutranjim urinom. Bom šla kupit nov test in ponovila v nedeljo, mo bo 14. dan od ET.

Aha, je kr precej cez rok, ja sej ti ze kar zamuja potem. Se strinjam, naredi se 1x in srečno ti želim!??

New Report

Close