OBMP – 2025
Ina152, 08.04.2025 ob 06:44
Pozdravljene,
Za mano so 4 postopki v prvem 1 zarodek 3ab ki se ni vgnezdil v drugo enako 1 zarodek 4 aa – zanositev in v 8 tednu zadrzan slav, 3 postopek 13 celic 6 se jih je oplodilo od tega 3 super . So mi prenesli najboljsega in zal nic tudi zamrznjencki nic … sedaj sem sla v 4 postopek so mi iz bemfole spremenili na gonal od 5 celic 2 preziveli ena blastocista 1 in en morula 5 dan… kej prav dost upanja nimam za ta postopek in resno razmisljam o darovani celici saj sem skoraj 43 . Ima katera izkusnje? V tem postopku sem spoznala sotrpinko katere prijatwljica je sla in zanosila v prvo. Kaj menite jaz sem ze na koncu z voljo … samo razmisljam kaj sem pocela narobe.
Oila tudi jaz sem ze skoraj 43. Za mano so 3 neuspesni postopki.
1. IMN
2. NEGATIVNO
3. SPLAV
IN 2 zamrznjencka negativno.
😢
morje85, 07.04.2025 ob 14:45
Dany41 mi je žal…ja punkcija pa res ni prijetna 🙈😵💫 vsaj meni je bla kr boleča..
Ima se kakšna te dni krvni test?
V kolikor je pozitiven te naročijo na Uz cez 14 dni ali 3 tedne?
HVala . Odvisno kolko bos imela vrednost . Ko sm imela Imn sem imela ful hitro uz ker bla nizka vrednost. Pri pozitivni ceprav blo samo 200 sem imela cez 3 tedne uz.
Drzim pesti zate 🍀
morje85, 08.04.2025 ob 10:27
Hvala Dany414.
Jaz bom cez vikend naredila test, ampak nimam nobenga znaka tako da…ne vem kaj pričakovat..
Kar sem brala je pa beta 200 kr fajn-ni malo.
Punce koliko ste imele na krvnem beto pa je bilo potem vse ok?
Jaz pri obeh nosecnostih krvni test na 15./16.dan, beta 1800-1900.
Prva nosecnost se je zakljucila z zadrzanim splavom v 10. tednu, z drugo nosecnostjo pa sem trenutno v 6. mesecu.
Bi rekla da sama vrednost bete se nic ne pove (zato tudi nadaljnih simptomov ni nikdar za primerjati-pri eni se isti simptom izkaze za dobro, pri drugi za slabo), enostavno se morajo poklopiti vse zvezdice tega procesa.
Predvsem pogumno in pozitivno na pot, ki nam je pac namenjena.🍀
Dany 414
Pol sva na enakem skoraj… tole je nevzdrzno res jaz bi vcasih kr jokala in jokala dokler se spet ne zberem. Sotrpinka mi je omenila da ce so dobri rezultati ti odobrijo tudi po 43 letu glede na zadnji pridelek ne verjamem .. je mozno da je kriv gonal? Prej sem mela skoz bemfolo.
TI gres v nov postopek? Jaz resno razmisljamo o darovani jajcni celici. Srecni
pikapolonica841, 29.03.2025 ob 08:24
Bambiii, 26.02.2025 ob 15:08
Pozdravljene!
Zanima me ali je katera od vas (bila) v postopku IVF + PGD. Zanima me kako to poteka v LJ in kako dolgo se čaka na sam IVF postopek in potem na rezultat PGD ter transfer.
Hvala za info in srečno vsem tu gori 🍀
Pozdravljena Bambiii,
midva sva v LJ v postopku IVF+PGD, zaradi moje genske napake, pri kateri je 50% možnost da to prenesem na najine otroke, česar pa ne želiva. Časovnica pri nama je do sedaj potekala takole:
– marca 2024 sem pri svoji ginekologinji dobila napotnico za klinično genetski pregled, katerega sem imela v septembru 2024 v Ljubljani. Oba s partnerjem sva dala kri za analizo. Tam naju je genetik tudi napotil na IVF ter seznanil s PGD postopkom. Podpisala sva izjave da se strinjava s tem.
– od svoje ginekologinje sem dobila potem napotnico za pregled ob neplodnosti, partner za spermiogram, jaz še za oddajo krvi za hormone in oba za psihologa. V oktobru je imel partner spermiogram in posvet pri andrologu. Jaz pa sem kri morala oddat ob menstruaciji (če se prav spomnim med 3 in 5 dnevom)
– novembra 2024 sva imela pregled/posvet z ginekologinjo. Izvidi pri nama so bili vsi b.p., tako da je zadevo dala na konzilij.
– v decembru 2024 sva dobila sklep konzilija, da je postopek odobren.
– nadaljnje navodilo je bilo, da se prve dni menstruacije prijavim v postopek IVF, kar je pri meni bilo konec januarja 2025. Z njihove strani sem potem dobila odgovor, da so napotnico aktivirali in da se naj povežem z genetiki, kdaj me planirajo in jim javim nazaj, da me naročijo. Tu se je potem malo ustavilo, ker je zdravnica na genetiki želela še en posvet z nama (povedala nama je zgolj tveganja PGD ker sem v moji družini edina s to gensko napako in nimajo še ene možne kontrole al nekaj takega) – to smo opravili konec februarja, na daljavo.
– po tem posvetu so pričeli na genetiki pripravljati moj “set up”, gospa Bernarda je povedala, da traja to nekje 3 mesece, tako da naj bi bilo nekje v maju 2025 pripravljeno. Takrat mi bodo lahko dali termin za začetek postopka IVF. Rekla je tudi, da je potem nekaj čakalne dobe, ker lahko na genetiki testirajo 7 parov na mesec, ampak da lahko računam nekje v jeseni.
Tako da vse skupaj traja cca. leto dni od prvega posveta na genetiki.
Toliko zaenkrat z moje strani. 😊
Hvala za deljenje izkušnje. Pri meni se zelo vleče.
Še eno vprašanje za vse ostale. Se SPB preverjajo že pred konzilijem ali po tem ko je postopek odobren?
Srečno vsem!
Aaaammmm, 08.04.2025 ob 19:27
Zdravo,
- Danes zvedla da so preiskave ki sva jih imela vse ok. Dobila sem napotnico za histerosonosalpingografijo. Je katera ze hodila? Rekla da ni narkoze za to. Je zelo bolece?
HSSG naredijo brez anestezije. Kot navaden uz, samo da skozi nožnico vbrizgajo kontrast.
Jaz sem vzela protibolečinske tablete, kot so svetovali in je bilo neprijetno, prav zelo boleče pa ne. Zoprno je samo ko brizga kontrast.
Ina in Dany.
Jaz sem prvič zanosila naravno, zadržan splav v 11. tednu. Drugič naravno, zadržan splav v 9.tednu. Tretjič po IVF biokemična. Četrtič naravno, splav v 9. tednu. Petič po IVF ,prazna gestacijska. Šestič po IVF, zadržan splav v 8. tednu.
Nato mi je pri 44 letih konzilij napisal, da pri ženskah pri tej starosti sicer dosežejo nosečnost v 10 % primerov, vendar jih 100 % splavi. Nama je bil to res hladen tuš, ker se nisem mogla sprijaznit, da moje celice pač izgleda niso ok.
Sva se pa potem vseeno odločila za Brno in darovano celico. Uspelo je prvič in trenutno sem v 14. tednu. Odločitev je bila težka, finančni zalogaj je velik, ampak nama ni žal. Samo upava, da ostane.
Bambiii midva sva morala naredit teste najkasneje en mesec pred pričetkom postopka (mb). Torej po odobritvi konzilija.
Morje85 sem trenutno v tujini in nisem opravila testa. Danes sem ravno našla kliniko, ki izvaja krvne teste za nosečnost ampak sem bila žal prepozna tako da grem jutri 🍀 sem pa naredila še en clear blue ki je v skoraj v sekundi pokazal drugo črtico tako da upam da bo jutri rezultat ok. Kako si ti? Imaš kaj novih simptomov? Jaz imam občasne krče kot pred m ampak je sestra rekla da naj bi to bilo normalno dokler niso bolečina enostranska.
Srečno vsem! 🍀
Katcha, 08.04.2025 ob 11:49
Hej punce, imela sem neuspešen prenos zmarznjenčka, imam pa še dva. Ali grem lahko takoj v postopek ali moram čakati en cikel? Imela sem prenos v naravnem ciklu.
lp
Zivjo, lahko se prijavite že naslednji mesec. Meni je po neuspešnem prenosu samo naslednja M zamujala 17dni. Verjetno utrogestan malo zmeša cikel, saj sem že med samim jemanjem imela močne stranske učinke. Iz tega sem sem naučila, da si ne delam nobenih časovnih okvirjev, ampak ko bo prišel pravi čas in se vse poklopi, takrat bo spet akcija (: