OBMP – 2025
@Anonimno 3637
na Unici
a si sla po darovan zarodek al s svojimi celicami? je bilo ze uspesno?
Anonimno 9118, 17.02.2025 ob 14:00
Kateri prenos po vrsti? Res je hudo vsakič znova predelovat te minuse… Jaz sem se odločila, da bom šla na Camino Krk zdej vmes, ko čakam spet na postopek.
Js sm zdaj že samoplačniško, sedmi postopek, ponavadi pridelam en zarodek, ki mi ga vstavijo, ampak do sedaj sem dobila že 8-9dan M, ta postopek zdaj je pa kr ni 😃mogoče je bil pokvarjen test 🤣
V petek bom za sigurno vedla
123456, 17.02.2025 ob 15:11
Js sm zdaj že samoplačniško, sedmi postopek, ponavadi pridelam en zarodek, ki mi ga vstavijo, ampak do sedaj sem dobila že 8-9dan M, ta postopek zdaj je pa kr ni 😃mogoče je bil pokvarjen test 🤣
V petek bom za sigurno vedla
Držim pesti za pokvarjen test!! 🙂
A si samoplačniško v Sloveniji ali tujini? Koliko probližno stane vse skupaj?
Jaz pa imam termin za posvet pri dr. Andjelić 25.3. Po telefonu mi je povedala, da po drugi M lahko grem v nov postopek, tako da računam, da že aprila..
V vmesnem času se bom usmerila v to, da si uredim prehrano, začnem redno telovaditi..naredila bom enomesečno kuro s smiljem, da se znebim težkih kovin, kot mi zdaj svetujejo poznavalci..skratka, zdaj mi lahko vse prodajo, vso poskusim.. 🙂 celo razmišljam, da kontaktiram tisto zdravilko iz Umaga..
Držim pesti za čim več +++!! 🙂
Uf, to pa je malo hujše kot pri meni… upam, da sva obe meli pokvarjen test! 🙂 Tudi jaz v petek krvni… bi bil šok, da bi pa blo. Drugače pa aprila dalje. Razmišljam a naj se prijavim na tel.posvet ali ne. Nazadnje se mi niso zdel navdušeni, ker ni tako nujno. Al po kerem neuspešnem prenosu še kej naredijo?
SMB2112, 17.02.2025 ob 15:26
Držim pesti za pokvarjen test!! 🙂
A si samoplačniško v Sloveniji ali tujini? Koliko probližno stane vse skupaj?
Jaz pa imam termin za posvet pri dr. Andjelić 25.3. Po telefonu mi je povedala, da po drugi M lahko grem v nov postopek, tako da računam, da že aprila..
V vmesnem času se bom usmerila v to, da si uredim prehrano, začnem redno telovaditi..naredila bom enomesečno kuro s smiljem, da se znebim težkih kovin, kot mi zdaj svetujejo poznavalci..skratka, zdaj mi lahko vse prodajo, vso poskusim.. 🙂 celo razmišljam, da kontaktiram tisto zdravilko iz Umaga..
Držim pesti za čim več +++!! 🙂
Trenutno sem bila v MB pride 1250e, bila sem pa v spontanem ciklu, to pomeni, da nisem imela injekcij, edino stopko sem dobila, ko so bile moje celice dovolj velike.
Kateri postopek si ti?
Kakšno kuro s smiljem? Zdravilka iz umaga? Je že pomagala kateri?
Anonimno 4177, 17.02.2025 ob 15:35
Uf, to pa je malo hujše kot pri meni… upam, da sva obe meli pokvarjen test! 🙂 Tudi jaz v petek krvni… bi bil šok, da bi pa blo. Drugače pa aprila dalje. Razmišljam a naj se prijavim na tel.posvet ali ne. Nazadnje se mi niso zdel navdušeni, ker ni tako nujno. Al po kerem neuspešnem prenosu še kej naredijo?
Dvomim da je bil pokvarjen, sam upanje umira zadnje in dokler ni M oz mi na krvnem reče da ni uspešno imam vsaj kanček upanja ☺️
Niso preveč navdušeni za kakšne dodatne preiskave….
@Anonimno3637
darovano…
po 6 neuspešnih nosečnostih sem dobila odgovor od konzilija, da “Po mnenju konzilija žal ni smiselno, da bi nadaljevali s postopki OBMP. Svetujemo vam, da se v primeru vprašanj obrnete na svojega izbranega ginekologa v ambulanti Leonišča. Pri starosti 44 let je sicer stopnja kliničnih nosečnosti okoli 10 %. Žal pa 100 % žensk, ki zanosijo pri starosti 44 let splavi. Živorojenih otrok z lastno jajčno celico pri 44 letih ni (0 %).”
Jaz imam 45 let. Sklenila sva poskusit še to, da bova lahko rekla da sva pa res vse poskusla.
Trenutno sem noseča dobrih 6 tednov, ampak na žalost se ne upam še veselit, ker se je vsakič končalo do 10. tedna.
ojej, kako zalostno vse skupaj..
pravilno sta se odlocila, drzim pesti da nosecnost obstane in pa cestitke!🍀🎉🎉 …kake si pa imela kaj simptome pred krvnim testom? jaz sem tudi zdaj prvic sla po darovano, samo na Reprofit, cakam na krvnega ki ga imam v ponedeljek. Mal me strah daje ker ze imam tiste mocne krce kot pred M. 😏 ampak sej se potem pomirim.. ah ja, tezko je res..
enkratmogoce2305, 17.02.2025 ob 17:35
@Anonimno3637
darovano…
po 6 neuspešnih nosečnostih sem dobila odgovor od konzilija, da “Po mnenju konzilija žal ni smiselno, da bi nadaljevali s postopki OBMP. Svetujemo vam, da se v primeru vprašanj obrnete na svojega izbranega ginekologa v ambulanti Leonišča. Pri starosti 44 let je sicer stopnja kliničnih nosečnosti okoli 10 %. Žal pa 100 % žensk, ki zanosijo pri starosti 44 let splavi. Živorojenih otrok z lastno jajčno celico pri 44 letih ni (0 %).”
Jaz imam 45 let. Sklenila sva poskusit še to, da bova lahko rekla da sva pa res vse poskusla.
Trenutno sem noseča dobrih 6 tednov, ampak na žalost se ne upam še veselit, ker se je vsakič končalo do 10. tedna.
Smem vprašati kakšen je postopek v tujini, kako se razlikuje od naših postopkov, si se vozila na preglede ali sta prespala tam?
Js bi šla še probat v tujino sam moj ni preveč navdušen….
Čestitke, držim pesti da bo vse tako kot mora biti 🥰
Upoštevali so vse izvide od tukaj, nekaj sva naredila ponovno – vse pri nas. Na Češko sva šla samo dvakrat, enkrat da je dal partner seme in potem pet dni kasneje na prenos. Lahko bi seveda tudi ostala tam vendar nama okoliščine niso dopuščale. Dobili smo 4 zarodke.
Če katero zanima še kaj več lahko piše na mail [email protected]
Pri vseh teh nosečnostih sem imela vsakič drugačne simptome, ali pa jih sploh nisem imela. Tokrat mogoče malo bolj občutljive prsi pa križ me boli konstantno.
Pri prejšnjih se mi je zgodilo, da sem imela pozitiven test doma in 0 na krvnem, pa tudi negativen test doma in 3000 bete… tako da nima smisla zapravljat denarja za te teste. Itak nič ne spremenijo…
Danes sem 15. dan po et. Že 9. dan sem dobil izcedek, ki se je počasi stopnjeval(tudi malo krčev je bilo). V petek sem prenehala z vstavljanjem crinone gela zaradi negativnega krvnega testa. Od kar sem prenehala z gelom imam čedalje manj izcedka. A je možno da je bila to od 9. dne po et menstruacija in da je bila šibkejša zaradi gela? Čeprav sem brala da je prva menstruacija po neuspelem postopku precej močna in boleča 🤔 zdaj imam samo tu in tam kakšno kapljico rjavega izcedka in pa boleč hrbet. Občasno še občutim neprijeten občutek tiščanja v celotnem predelu trebuha in špikanje po jajčnikih z rahlo pekoč bolečino. Menstruacijo bi morala dobiti 11.2. kar se poklopi z začetkom izcedka (10. dan po et) Je imela katera podoben primer?
Srečno vsem 🍀🍀🍀
soncek2504, 17.02.2025 ob 20:55
Danes sem 15. dan po et. Že 9. dan sem dobil izcedek, ki se je počasi stopnjeval(tudi malo krčev je bilo). V petek sem prenehala z vstavljanjem crinone gela zaradi negativnega krvnega testa. Od kar sem prenehala z gelom imam čedalje manj izcedka. A je možno da je bila to od 9. dne po et menstruacija in da je bila šibkejša zaradi gela? Čeprav sem brala da je prva menstruacija po neuspelem postopku precej močna in boleča 🤔 zdaj imam samo tu in tam kakšno kapljico rjavega izcedka in pa boleč hrbet. Občasno še občutim neprijeten občutek tiščanja v celotnem predelu trebuha in špikanje po jajčnikih z rahlo pekoč bolečino. Menstruacijo bi morala dobiti 11.2. kar se poklopi z začetkom izcedka (10. dan po et) Je imela katera podoben primer?
Srečno vsem 🍀🍀🍀
Kdaj imas pa krvnega? Vsekakor pojdi preverit na krvnega.
Simptomi zelo zgodnje nosecnosti so zelo podobni predmenstrualnim.
123456, 17.02.2025 ob 15:44
Trenutno sem bila v MB pride 1250e, bila sem pa v spontanem ciklu, to pomeni, da nisem imela injekcij, edino stopko sem dobila, ko so bile moje celice dovolj velike.
Kateri postopek si ti?
Kakšno kuro s smiljem? Zdravilka iz umaga? Je že pomagala kateri?
Mi2 sva imela prvi postopek. Samo ena celica je bila ok in to so mi vstavili. Zdaj pa spet vse jovo-na-novo..
Enomesečna kura s smiljem je pa razstrupljevalna, naj bi očistila telo od težkih kovin. Izgubiti nimam kaj, bom poskusila pa da vidimo.. 🙂
Zdravilka iz Umaga pa se omenja na tem forumu, ampak že več let stari zapisi. Ena je tudi opisala kuro, ki jo imela in je potem uspešno zanosila (sprememba prehrane, nič mesa, pa 100 dodatkov pa nek zdravilec tudi). Malo pogooglaj pod ‘izboljšanje kakovosti jajčnih celic’ ali kaj podobnega.