obliž evra
Pozdravljeni,
pred dvema tednoma sem pričela z uporabo obližev evra. Pred dvema letoma so mi odstranili žolčnik, do tedaj sem jedla tabletke diane 35, ki pa jih od operacije več nisem prenesla (bruhanje in velike prebavne težave), zato sedaj poskušam z obliži evra.
Težava je naslednja, da mi je vsakih nekaj postane slabo in me boli glava in v njej čutim nekakšen pritisk, kar traja dan ali dva potem je spet vredu, prav tako se mi je 10. dan pojavil rjav izcedek, ki sedaj traja že več dni, včasih je tudi krvav, večino pa temno rjav, vendar ne preveč močan.
Ali bi morala prenehati z uporabo obliža, oz. ali kdaj bodo te težave izginile?
Prav tako me zanima katera kontracepcija razen tabletk in obližev bi bila za mene še primerna, v primeru da obližev prav tako ne bi prenašala, nimam še otrok.
Hvala za odgovore
lp
Neja
Najverjetneje opažate le povsem običajne občutke na začetku uporabe hormonske kontracepcije, nadaljujte z obliži po shemi in se naprej še opazujte kako bo s počutjem. Po potrebi se pogovorite še z vašim ginekologom.Krvav izcedek je čisto nenevaren in bo ob daljši uporabi obližev sam izzvenel. Za vas bi bile primerne tudi gestagenske tabletke, mini maternični vložek ali kondom in naravne metode kontracepcije.
Pozdravljeni!
Ta teden sem začela uporabljati obliž Evra, prej sem imela tabletke Yaz. Ob prehodu z ene metode kontracepcije na drugo sem ravnala tako, kot piše v navodilih, torej sem počakala na prvi dan menstruacije in nalepila obliž. Sedaj sem na enem izmed forumov zasledila, da naj ne bi bilo pavze pri prehodu. Ali to pomeni, da bi morala obliž nalepiti takoj po zadnji aktivni (roza) tabletki? Če je temu tako, kako naj zdaj ravnam?
Hvala za odgovor in lep pozdrav
Najbolje je prehod izvesti tako kot je anvedeno v navodilih in ste zasledili na forumih, torej brez pavze takoj po zadnji roza tabletki nalepiti prvi obliž. Vi ste počakali na začetek prekinitvene krvavitve- kateri dan pavze se je začela? Če je do začetka trajalo manj kot 4 dni kot traja pavza, se lahko tudi sedaj še zanesete na zaščito z novo vrsto kontracepcije in redno 1x tedensko zamenjate obliž.