obletnica mature – kaj obleči?
Mojca, sicer nisem brala odgovorov, ampak nisi nam povedala, kam pravzaprav greste, oz. kje se dobite…
Jaz sem šla lani na svojo obletnico v vojaških hlačah (no, pisane ravno niso bile, so pa hud model) in v enem oprijetem puloverčku…takrat teh hlač ženske pri nas še niso nosile…uf, so me ene tri (une, k naj bi ble najbolj naspidirane!) prov čudn gledale:-)))
No, jaz bi se kakšnih kostimčkov kar izogibala. Seveda pa je vse odvisno od tega kakšen tip si.
…iz tega ni potrebno naredite filozofske razpreve v stilu “ZAKAJ VSE TO?” ali celo adolescentnega sklepa “nekoga hočeš zap… 🙂 )…
Draga Ela, če tukaj ni vprašanja “zakaj”, potemtakem so vsi odgovori popolnoma odveč, vključno s tvojim. Pa temu vendarle ni tako, saj sicer tudi osnovnega vprašanja ne bi bilo, kajne? No, nekje vmes je bilo povedano, da se Mojca želi prijetno počutiti in ne želi izstopati v nobeno skrajnost, kar je tisti ključni “zakaj”, po katerem sem spraševal. Miška je pač mojo misel še razvila in jo eksplicitno zapisala in ne vem čemu se razburjaš?
Glede adolescentnih sklepov pa;
… V ženski naturi pač je , da smo rade lepe…
Potemtakem problemov nikoli ni, saj so takšne ženske rade lepe zase (menda!) in ne za druge – če pa, kot rečeno, ne želijo nikogar “zapecati”. In potemtakem so velikokrat lepe zgolj zase, se pravi, da ob večerih gledajo žajfaste nadaljevanjke sedeč na fotelju v dnevni sobi urejene “v nulo”? Pajadaja… Nisem še slišal za tak primer…
Torej gre pri tovrstnih srečanjih vendarle za neke vrste “pecanje”, ki je pač lahko prisotno na različnih nivojih, od “nedolžnega” vzbujanja zavisti, pa do hitrega seksa v avtu v bližnjem gozdičku. Ampak ne ne mi nakladat (in sama sebi lagat), da se ženske uredijo/uredite zase.
lp,
mačkon
Mackon!
Ma, saj si kar dobro nalozil…tista o fotelju in zajfnicah mi je najbolj vsec…ampak: vsaka zenska je rada opazena, pa lepo oblecena, ko gre nekam, kjer se bo pocutila, da jo ocenjujejo… Ja, se zrihtamo zase… da drugim bolj ugajamo, ce ne ze sebi. Nekatere rabijo mogoce malce vec na zunaj, da so samozavestnejse, nekatere se dobro pocutimo v skoraj vseh cunjah…
Tudi tebi, mislim (ceprav si dec), da ni vseeno, kaksen gres na kaksno pomembno srecanje ali sestanek. Verjetno ne v zguljeni domaci trenirki…ali pac?
Verjetno das nase nekaj takega, kar vzbuja “boljsi” vtis, nekaj, kar te naredi kul …hja. To je sam moje mnenje…
Mojca, tebi pa iz srca privoscim, da na srecanju “zazges”…pa da si privoscis kaksno novo krpico… Zakaj pa ne… Srecno! Lp! S.
Svea, saj sem povedal da gre za ironijo: …Pajadaja… Nisem še slišal za tak primer…
Obleka naredi človeka! Ni ravno sveta resnica, je pa kar nekaj na tem. Jasno, da se tudi sam oblečem, kot menim da bo najbolje, vendar ne za to, da bi vzbujal boljši vtis, recimo raje, da bi vzbujal “primeren” vtis.
Se pa je že tudi zgodilo, da sem šel na poslovno srečanje v zguljenih oblačilih. Seveda nikakor ne, ker bi tako pač naneslo, ampak kot del skrbno premišljene pogajalske strategije. Namen torej…
NIKAKOR nimam nič proti urejenim ljudem (ženskam pa še posebej ne :-)), ni mi pa pri družabnih prireditvah všeč slepomišenje v smislu: aaahh, seveda sem se uredila zgolj zase, ne pa za druge… Od tod pride izpeljava moje misli na fotelj in žajfaste nadaljevanke.
Pa saj mislim, da sva se razumela.
lp,
mačkon
Enaka mnenja so dovoljena – različna tudi… Prav lepa hvala vsem za take in drugačne nasvete. Da pa na kratko še enkrat poskusim nekaterim na kratko odgovoriti – ne, nikogar nočem zapecati, daleč od tega, res pa je, kar je že bilo napisano v enem odgovoru, da ne hodim prav pogosto ven in da se zato v takih situacijah glede oblek ne znajdem ravno 100%. Vem, kaj moram obleči, kadar gre za kakšno nobel zadevo, vem, kaj obleči, kadar grem na kakšno otroško – družinsko druženje, kakor pa sem zasledila iz vaših predlogov, pa je obletnica mature nekaj v stilu – športna eleganca. Črne hlače (brez skrbi, ne bodo na korenček, ker sem grozna v takih hlačah), ozka majčka (k sreči si jo lahko privoščim), športno elegantna srajčka, (brezrokavnik, o katerem sem razmišljala, sem odpisala), pa čevlje z malo pete, pa malo v špico… Dejstvo, malo bom ta teden zapravljala, vendar ne zato, da bom v petek koga zapecala, ampak zato, da bom imela tudi za kasneje, ko bom šla na kaj podobnega (ali pa samo z možem v kino) v omari kakšen kos garderobe, ki bo primeren. Žal je res tako, da odkar imamo doma mulčka in še rešujemo stanovanjski problem, je moja garderoba v drugem, če ne kar v petem planu.
Mogoče samo še odgovor – dobimo se nekje v centru LJ (ne vem še kje, ker sem zaenkrat bila obveščena samo po telefonu, na uradno vabilo pa še čakam), sicer pa sem bolj športen tip ženske, ki se mora v službi po sili razmer tlačiti v klasične kostime.
Naj se na koncu opravičim vsem, ki sem jih s svojim vprašanjem spravila v slabo voljo.
Res še enkrat hvala za vse nasvete. So mi veliko pomagali. Zlate ste.
Ela, 100% si zadela bistvo mojega vprašanja in res najlepša hvala. Mačkonu in bivši miški pa si odgovorila namesto mene. Hvala. Mene je namreč prav prizadelo, ko sem ju brala in sem se že spraševala, če sem res izpadla tako, kot da hočem nekoga zapecati in se delati nekaj, kar nisem. Res nočem tega, le… Pa saj si me razumela, kaj bi razlagala.