obiski v bolnišnicah
Spodaj je ena pisala o rojstnodnevnih obiskih celotne vesoljne žlahte.
Kaj pa ko se celotno pleme zbere ob bolnikovi postelji in se 2 uri meni med sabo, bolnika pa skorajda ne pogledajo. Za sabo pustijom pa celo štalo saj sedijo po posteljah, jedo prinešena darila…………..
Kaj se ne bi raje malo zvrstili in bili tudi krajši čas. Bi bilo za bolnika bolje, saj bi se posvetili njemu in ga tudi ne bi tako utrujali.
Tako pa je treba narediti domovinsko dolžnost enkrat na teden, da slučajno ne bi kdo rekel da ni bil ta in ta zraven.
meni je bedno.
Jst delam v bolnišnici in se tudi popolnoma strinjam s tabo.
Zraven tega, da pride vsa žlahta, pa še prijatelji, pa sosede…….vozijo s seboj še majhne otroke (tudi dojenčke stare par mesecev). Samo, da se vidi da so prišli vsi na obisk.
Nekateri ne razumejo, da rabi bolnik mir, počitek in je par obiskov dovolj, ne pa cela grmada ljudi.
Samo kaj čmo…..sto ljudi, sto čudi!
lp,Kristi*
v bolnišnicah so vsaj obiski omejeni na tisto uro. kaj pa v domovih, ko pridejo vsi isti dan in to cela garda, pa še rešit se jih ne moreš. kot d ane bi bilo dovolj da vsak dan pride nekdo. pol pa so tam, jih moraš lepo prosit da gredo ven, ko je treba koga v sobi preobleč, pa še včasih nočejo.
če pa jih pošlješ k zdravniku, o ne tja pa že ne. mislim ker v domovih so obiski nekako cel dan, z izjemo ponoči.
Na žalost pri nas dosti obiskovalcev pride tudi izven časa obiskov in imajo 100 in en izgovor zakaj ne morejo v času obiskov. In tudi ,ko je že konec obiskov, se nekateri zlepa ne poberejo domov in jih moramo sestre prositi in jih opominjati, da je že konec obiskov.
lp
Ali pa v porodnišnici.Ko sem bila 1.je k eni od porodnic vsak dan prišla vsa žlahta po moje(bilo jih je ene7),vedno eni in isti.Prišli so takoj ob 15,ko se obiski začnejo in bili do 18.Nobenega miru.Tudi,ko je bila večerja ,so se vsi nagnetli okoli mize in gledali,kaj je za večerjo,medve s tadrugo sva pa morali počakat,da so se umaknili od mize,da sva sploh lahko šli jest.Mah,eni nimajo posluha in ,da rabijo bolniki in porodnice mir.
lp
Ja, najhuje je v porodnišnicah, se strinjam. Bolje, da se ne spomnim zadnjega poroda pozimi je bilo, zraven mene je bilo eno osemnajstletno dete, njen partner je sedel med njeno in mojo posteljo od enajstih zjutraj do sedmih zvečer, vmes pa še vsa žlahta…. Če sem hotela vsat iz postelje, sem ga morala prosit, če se lahko malo odmakne. Štala, štala, štala…- tega ne bi smeli dovolit.